zou het gebruik van ongelijke hoeveelheden RAM in elke sleuf afname prestaties?

Wanneer u toevoegt RAM-geheugen op een computer, maakt het eigenlijk uit als de sticks hebben ongelijke hoeveelheden geheugen of heb je altijd nodig hebben om gelijke hoeveelheden geheugen te hebben? Today’s SuperUser Q & A bericht heeft de antwoorden op de vragen van een nieuwsgierige lezer.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

Foto met dank aan redjar (Flickr).

SuperUser lezer LanceLafontaine wil weten of het gebruik van ongelijke hoeveelheden RAM echt afname prestaties

Deze pagina beschrijft de RAM specificaties voor veel van de MacBook laptops. In het gedeelte voor mijn laptop (13 “Pro, Late 2011), zegt het

Dit is niet de eerste keer dat ik van dit fenomeen gehoord hebben, en het is zeker niet specifiek voor Apple. Waarom is dit het geval? Anders dan voor de hand liggende daling van het beschikbare geheugen, waarom zou het erger te lopen met 6 GB (1 * 4 GB plus 1 * 2 GB) dan met 8 GB (2 * 4 GB)?

Heeft het gebruik van ongelijke hoeveelheden RAM leiden tot een afname van de prestaties of is het gewoon een mythe?

SuperUser medewerkers David Schwartz en x hebben het antwoord voor ons. Eerst omhoog, David Schwartz

Met gelijke hoeveelheden geheugen in beide slots, kan het geheugen zo worden verweven dat opeenvolgende delen van het geheugen alternatieve slots. Op die manier toegang tot het geheugen wordt verdeeld over beide slots bijna perfect gelijkmatig, waardoor hun bandbreedte te combineren.

Met ongelijke bedragen, kan het geheugen niet worden verweven en moet eerst worden toegewezen aan één stok en dan de andere. Een programma dat toegang heeft tot een groot aaneengesloten stuk van het geheugen vindt bijna al haar toegang gaat naar een stok en er zal geen bandbreedte combinatie.

Gevolgd door het antwoord van mVincent

De waarschijnlijke technische verklaring is hier dat je MacBook (moederbord) ondersteunt dual-channel architectuur en vereist dus twee identieke geheugenmodules. Benchmarks suggereert dat het geeft een 5-10 procent performance boost.

Wanneer twee niet-identieke geheugenmodules worden gebruikt, zal het moederbord de geheugenmodules draaien op de snelheid van de langzaamste module.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Wat gebeurt er als twee niet-identieke geheugen paren worden gebruikt? Zou dat net zo slecht?

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat uw moederbord heeft 4 slots voor RAM, en je zet 4 GB (2 * 2 GB) in de eerste twee slots, en zet 8 GB (2 * 4 GB) in de resterende twee slots.

Zou het nog steeds draaien in dual-channel mode?

Zal het moederbord nog steeds lopen de geheugenmodules op de snelheid van de traagste module?

In mijn geval is mijn pc 1333MHz 2x2GB. Im een ​​grafisch ontwerper en ik wil wat meer ram, zou het slechte prestaties veel als ik nu een andere 2gb 1333mhz module zou kopen?

In mijn ervaring zullen de meeste boards prima draaien (inschakelen interleave mode) met paren van identiek speced geheugen vorm verschillende fabrikanten. De sleutel is identiek specs / timings die vaak blijkt niet uit de externe inspectie.

U wilt geheugen toevoegen is paren (bij voorkeur identiek) te verzekeren interleaving ingeschakeld blijft.

Michael Jackson won 8 Grammy Awards in een enkele nacht in 1984, een record dat nog moet worden gebroken en werd pas vastgebonden 16 jaar na de feiten door Santana in 2000.