wat de oorzaak van de VS militair om te beginnen met het bijhouden van de kerstman?

Antwoord: Een Sears Advertentie

NORAD (de North American Aerospace Defense Command) is een gezamenlijke operatie tussen de Amerikaanse en Canadese overheden ontworpen voor het bewaken en beschermen van de soevereine luchtruim van de twee naties. De voorloper van NORAD was CONAD (de Colorado Springs ‘Continental Air Defense Command Center) -zowel gevestigd in de Verenigde Staten militaire geharde Cheyenne Mountain basis.

Op 24 december 1955 een lokale Sears winkel liep een advertentie in een krant Colorado Springs met een telefonische hotline die beweerde een directe lijn naar Santa Claus zijn. Het enige probleem was een enorme typfout in de Sears advertentie gerouteerd de telefoontjes niet aan de Sears personeel, maar aan de CONAD telefooncentrale. Kolonel Shoup, de commandant kantoor op plicht die avond, instrueerde zijn personeel om de oproepen van hoopvolle kinderen te beantwoorden en geef ze de locatie en de status van de Kerstman aangezien hij zijn wild rond-de-wereld speelgoed levering run voltooid.

Wanneer CONAD omgezet naar NORAD werd de traditie doorgegeven. Ieder jaar sinds dan NORAD heeft trouw beantwoordde telefoontjes en e-mails van over de hele wereld het updaten van nieuwsgierige kinderen van de locatie en de status van de Kerstman. Wat begon als een handjevol soldaten het beantwoorden van de oproepen van Colorado Springs kinderen is uitgegroeid tot een grote bemanning van vrijwilligers die ruwweg te behandelen 12.000 e-mails en 70.000 telefoontjes van kinderen over de hele wereld op te nemen. De operatie heeft zelfs een website met een virtuele radarsysteem en sociale media-aanwezigheid. Als het kerstavond en je absoluut moet weten waar de Fat Man is, kunt u rekenen op NORAD om u te verzekeren dat hij uit, over, en het leveren van speelgoed aan alle goede meisjes en jongens.