waarom firefox gebruik maken van de “chrome: //” protocol in het interne schema’s?

U krijgt toegang tot Firefox configuratie-menu’s, opties en verborgen functies via “chrome: //” URL’s. Als je de nieuwsgierige soort, zou je kunnen afvragen waarom het niet “firefox: //” in plaats. Lees verder zoals we graven in.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

SuperUser lezer ChocoDeveloper echt wil weten wat de deal is met Firefox en de “chrome: //” schema

Waarom heeft Firefox gebruik maken van de “chrome: //” protocol / schema in URL’s?

Als ik wil een addon te configureren, bijvoorbeeld Ghostery, het tabblad toont een URL zoals deze

chrome: //ghostery/content/options.html

Wat betekent het? Heeft het iets te maken met de Chrome-browser?

Het is een nogal merkwaardige aanwijzing, niet? Het is bijna alsof het vinden van dat het geheim configuratiemenu op uw nieuwe Ford truck heeft het wachtwoord “Honda”. Wat is het verhaal?

SuperUser inzender Mark Henderson wist dingen recht

De zinsnede chroom is gebruikt door Mozilla sinds lang voor Google Chrome op de markt kwam. Typisch de zinsnede “Chrome” bedoeld alle gebied rond kijkvenster, maar niet het kijkvenster zelf. Een beetje zoals het verchromen sommige auto’s hebben rond hun ruiten of koplampen.

Zie hier voor meer informatie – maar nee, niets te maken met Google Chrome.

Een andere inzender, Konrad Rudolph biedt meer inzicht in de naamgeving van Chrome

Eigenlijk een veel te maken met Google Chrome: Google Chrome wordt expliciet vernoemd naar de gebruikersinterface chrome van een browser. In hun allereerste marketing video (of was het de strip?) Dat ze iets in de trant van zich te concentreren op het terugdringen van het chroom en de focus op de inhoud in plaats daarvan uit te leggen.

Dus Chrome is zowel de term voor de versieringen en GUI rond de ruit browsing, evenals de naam van een browser die het allemaal schuwt voor een schonere surfervaring.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Eigenlijk heb ik in stilte die vraag een paar keer vroeg me eerder tijdens het graven rond in de config pagina, maar ik heb nooit de moeite genomen om een ​​antwoord te vinden. Dus dat is nu opgelost, bedankt!

Iit heette chroom lang voordat Firefox ook. Toen AOL kocht Netscape Navigator en vrijgegeven van de Mozilla Suite 0.6, werd de UI deel van de browser al opgeroepen chroom. En natuurlijk Phoenix / Firebird / Firefox erfde de architectuur van Mozilla en dus had ook een chroom.

Sommige ‘chrome: //’ trucs die je wellicht nuttig vindt: http://hackbymak.blogspot.hu/2011/12/best-funny-firefox-tricks.html Ik vond ‘chrome: // mozapps / content / extensions / extensions.xul? type = extensions “zeer nuttig, ik gebruik het in principe elke keer als ik te maken met mijn add-ons.The anderen zijn gewoon grappig.

70 procent van specerijen in de wereld worden geproduceerd in India.