Gebruik Google Analytics om gedetailleerde statistieken over uw tumblr blog

Wilt u weten hoeveel mensen een bezoek aan uw blog Tumblr, en wie er een link naar uw berichten? Hier is hoe je de binnenkant info op je Tumblr blog met Google Analytics kunt krijgen.

Als je hebt gemigreerd van WordPress.com naar Tumblr, of worden gebruikt om een ​​self-hosted WordPress blog met de WordPress.com stats ingeschakeld hebt, kunt u hebt gemist de handige statistieken gadget op je dashboard. Misschien is het gewoon een ego inflator, maar het is leuk om te zien hoeveel mensen een bezoek aan uw site en het kan zelfs helpen focussen je berichten door te zien welke berichten het meest populair zijn.

Veel professionele websites, aan de andere kant, een beroep doen op Google Analytics gratis en gedetailleerde statistieken over hun sites. Tumblr gebruikers misschien niet de eenvoudige, geïntegreerde WordPress.com stats, maar ze kunnen de meer geavanceerde Google Analytics direct gebruiken met hun Tumblr blog. Je moet naar de Analytics site om de statistieken van uw blog te zien, maar je zult veel meer informatie te krijgen. Hier is hoe je het doet.

Schrijf u in voor Google Analytics

Voordat u Google Analytics om uw Tumblr blog kunt toevoegen, moet u zich aanmelden voor de Analytics-service. Ga nu naar de Google Analytics website (link hieronder) en klik op de link Nu registreren.

Meld je aan met je Google-account als daarom wordt gevraagd.

Klik nogmaals op de Aanmelden knop om te beginnen met het registreren van uw website.

Voer het adres van uw Tumblr blog, je kunt meteen meedoen yourblog.tumblr.com, of als u een eigen domein aan uw Tumblr hebt toegevoegd, voert u dat adres in plaats daarvan. Klik op Doorgaan wanneer u alle benodigde informatie hebt ingevoerd.

Voer uw naam en de locatie, en klik op Doorgaan.

Lees over de licentie-overeenkomst, controleer dan het vakje in te stemmen met de licentie. Klik op Nieuwe account maken als je klaar bent.

Tenslotte zal Google Analytics je code te plakken in uw site te tonen. Om Google Analytics toe te voegen aan Tumblr, dan heb je meestal alleen maar de tracking-ID zelf, dus je kunt gewoon selecteer de ID zoals hieronder aangegeven, waarin een aantal vergelijkbaar UA-12345678-9 zou moeten zijn. Kopieer deze, en vervolgens overgaan tot Analytics toe te voegen aan uw Tumblr.

Voeg Google Analytics aan uw Tumblr

De meeste Tumblr thema’s maken het zeer eenvoudig om Google Analytics toe te voegen. Zodra u uw tracking-nummer, ga dan naar uw pagina Aanpassen Tumblr’s (link hieronder) of klik op Aanpassen in uw dashboard hebt gekopieerd.

Selecteer het tabblad Vormgeving, en vind het Analytics veld Google. Plak je code in dit tekstvak.

Klik op Opslaan + Sluiten in de rechterbovenhoek, en nu Google Analytics is geïntegreerd met uw Tumblr blog. Er is niets anders wat je moet doen!

Voeg Google Analytics handmatig naar uw Tumblr Theme

Als het tabblad Vormgeving van een Google Analytics-optie heeft, wanhoop niet! We hebben de Astronaut thema hier geladen, die niet onder andere Google Analytics-integratie in het tabblad Weergave, dus we zullen moeten Analytics toe te voegen aan de code.

Om dit te doen, open uw tab en selecteer Gebruik aangepaste HTML.

Ga nu terug naar de pagina Analytics en kopieer alle van de code in plaats gegeven dan we gewoon naar het ID. Als u de pagina met uw Analytics code hebt gesloten, kunt u gemakkelijk vinden het opnieuw door het volgen van onze aanwijzingen over hoe u uw Google Analytics Tracking Code.

Zodra je de code hebt, ga terug naar je Tumblr pagina Aanpassen met de tab geopend om de code van de site. Druk op Ctrl + F in uw browser, en zoek naar . Plak je code direct boven het.

Klik op Sluiten en Opslaan, en nu Google Analytics is geïntegreerd met uw Tumblr blog, hoewel het niet was opgenomen in het thema standaard!

Bekijk uw Stats

Zodra alles is geïntegreerd, kunt u beginnen met het bekijken van statistieken over het verkeer van uw site. Het kan enige tijd duren voordat de gegevens van beschikbaar te nemen, maar je zult meestal beginnen te zien statistieken binnen een dag of zo. Blader naar de Google Analytics-pagina en klik op Analytics gebruiken als voorheen.

Deze keer, klik op de naam van uw site in de Accounts lijst om meer informatie over, of gewoon blik op de snelle bezoeken stats op de voorpagina te zien.

Klik nu Bekijk verslag op de profielpagina.

Dit geeft je een aantal mooie grafieken geven over uw site, waaronder een grote, interactieve grafiek van de bezoeken in de tijd, evenals kleinere sparklines-stijl grafieken bezoeken, paginaweergaves, de gemiddelde tijd op de site, en nog veel meer.

Check out de kaart overzicht om te zien waar uw bezoekers vandaan komen, of kijk op de Content overzicht om te zien welke berichten het meest populair zijn. Er zijn tal hier om te verkennen, blijven klikken en je krijgt meer informatie over elk item te krijgen.

Nog een van de coole functies die u bevalt, is het hebben van uw analytics rapporten verzonden naar uw e-mail die beschikbaar onder Aangepaste rapporten is. Je kunt ze plannen om dagelijks arriveren, wekelijks, maandelijks of per kwartaal.

Je kunt ze plannen om dagelijks arriveren, wekelijks, maandelijks of per kwartaal in een verscheidenheid aan bestandsformaten. Dit zal u helpen houden op de top van de aard van het verkeer dat u krijgt, zonder in te loggen op de website Analytics.

Conclusie

Hoewel Tumblr bevat geen ingebouwde statistieken over de bezoeken van uw blog, is het gemakkelijk om Google Analytics toe te voegen en krijgen meer statistieken macht dan WordPress.com biedt. Hoewel het lijkt een minder verfijnde dienst op het eerste, Tumblr heeft alles wat je zou willen voor een geweldige blogging platform. Houd bloggen, en laat Analytics je vertellen wat berichten bewaard uw bezoekers terugkomen voor meer!

Als u wilt meer informatie over Google Analytics, kijk naar sommige eerdere artikelen uit The Geek erover

Vergeet niet, als je nog niet het opzetten van je Tumblr blog nog, onze handleiding maakt het gemakkelijk!

Links

Meld je aan voor en toegang tot Google Analytics

Customize Your Tumblr Blog

Google Analytics echt een handig hulpmiddel, Het helpt me weten wie bekijken of mijn site te bezoeken.

Heel erg bedankt. Dat was zeer behulpzaam. 🙂

My status zegt “Tracking onbekend”, Hoe kan ik dat oplossen?

Hartelijk bedankt!

Dank 🙂 x

Mijn tab “Appearance” geen van die opties te tonen. Het toont alleen “upload logo” en “restore defaults” Dat is het,. Ik deed de rest doen door het invoegen van de code voordat de tag wel.

We zullen zien of alleen dat werkt.

Pretty good blog. Ik struikelde over uw website en wilde erop wijzen dat ik eerlijk gezegd heb genoten van het lezen van uw website berichten. Ik zal zich aanmelden voor uw feed en ik hoop dat je een andere functie opnieuw publiceert binnenkort! Dank je wel voor het aanbrengen van het samen in zo’n goed georganiseerd en volledig manner.I gewoon de google analytics toegevoegd aan een van mijn nieuwe sites.

Dit werkt! Bedankt voor de hulp

Goede informatie over het opzetten van dit.

Maar, kunt u zien waar de mensen het bekijken van uw blog leven? Zoals in hun exacte adres? Dat lijkt een beetje over de top ….

Fantastische post op hoe om te integreren Google Analytics in uw Tumblr blog. Zo duidelijk te volgen en goed uitgelegd. Dank je!

My status zegt “Tracking onbekend”, hoe kan ik dat oplossen?

Groot artikel;. Ik zou het waarderen te zien hoe het opzetten van een aantal van de meer geavanceerde instellingen, bijvoorbeeld “Hoe op te sporen Site Search”.

Dank u voor de perfecte stap-voor-stap uitleg.

Dit was een uitstekende walkthrough en uitleg. Hartelijk bedankt! Het was een enorme hulp.

Een keet, schuur, of structuur die een groepering van bijenkorven staat bekend als een bijenstal.