die US state was technisch niet een staat tot 2012?

Antwoord: North Dakota

Op 2 november 1889, North Dakota werd de 39ste staat van de Verenigde Staten van Amerika door te voldoen aan de eisen voor een eigen staat in combinatie met de goedkeuring van de toenmalige Amerikaanse president Benjamin Harrison. Voor de komende eeuw, ging het vrij vlot en zeker niemand zelfs ondervraagd als North Dakota elke eis voor een eigen staat had ontmoet of niet.

Niemand, dat wil zeggen tot de historicus John Rolczynski ontdekte een kleine fout in North Dakota de grondwet staat, terwijl het schrijven van een boek over de staat. In het bijzonder, dankzij het weglaten van het woord “executive” van een enkele zin, was er geen grondwettelijke bepalingen voor de leden van de uitvoerende macht van de staat om een ​​eed van bureau nemen. Deze omissie in strijd met de federale eisen voor een eigen staat en dus, technisch gezien, North Dakota was nooit rechtmatig een staat.

Uiteraard North Dakota werd behandeld als een staat voor ruim een ​​eeuw, maar dat was geen beletsel voor Rolczynski van doet zijn best te krijgen grondwet zijn staat vast, zodat ze niet waren, maakt niet uit hoe klein de techniciteit, weggelaten uit de Unie. Hij ontdekte de fout in 1995 terwijl het onderzoeken van zijn eerder genoemde boek, en na aandringen lang genoeg dat iemand zou moeten om het te repareren, iemand deed. In 2011, North Dakota senator Tim Mathern introduceerde een wijziging van de kleine (maar belangrijke) fout in de grondwet vast te stellen, en in de verkiezing van november 2012 de burgers van Noord-Dakota in het voordeel van LRCA Maatregel 2 die de eis voor de gouverneur gestemd en alle uitvoerende tak ambtenaren om een ​​formele ambtseed nemen (dus tot wijziging van de grondwet en het verwijderen van de technische maas in de wet daarin).