wie was de eerste kerst in de ruimte te vieren?

Antwoord: De Apollo 8 Astronauten

De Apollo 8 ruimtemissie, bemand door Frank Borman, James Lovell en William Anders, gelanceerd op 21 december 1968. De bemanning bracht drie dagen reizen naar de Maan en begon een baan om het op kerstavond, 24 december 1968.

De missie was vol primeurs voor de mensheid en de verkenning van de ruimte. De Apollo 8 bemanningsleden waren de eerste mensen met lage baan om de aarde te verlaten, zij waren de eerste mensen om te reizen naar en baan van de maan. In aanvulling op dat hun kerstavond uitgezonden terug naar de aarde was, voor zijn tijd, de meest bekeken televisie-uitzending van alle tijden.

Dankzij de timing van de missie waren ze ook de eerste mensen gaf de kans om kerst in de ruimte te vieren. Buiten het medeweten van de bemanning, was Mission Control zowel een kerst feest en presenteert aan boord van het ruimteschip verstopt. Op eerste kerstdag werd de bemanning de opdracht om een ​​pakket in de food locker te openen; het pakket bevatte kalkoen, vulling, en andere traditionele kerstdiner lekkernijen. Samen met het eten waren er kleine cadeautjes uit gezinnen van de astronauten. De bemanning opende alle geschenken op te slaan voor de drie kleine flessen brandewijn Flight directeur Donald Slayton had aan boord gesmokkeld voor hen. Als de mannen al uit hun ruimtevaart uitgeput waren, kozen ze om de flessen te verlaten ongeopend. De ongeopende flessen ging op zeer gewild bij verzamelaars geworden; Lovell verkocht zijn bijna $ 18.000 op een veiling een paar jaar later.