welke van deze horror schrijvers alleen bereikt bekendheid postuum?

Antwoord: H.P. Lovecraft

Het is niet ongebruikelijk voor een schrijver om alleen bekendheid postuum te bereiken. Emily Dickinson’s poëzie, bijvoorbeeld, nu internationaal erkend, werd voorgelezen door een handjevol mensen tijdens haar leven. Wat is ongebruikelijk, maar is voor een auteur van dergelijke uitzonderlijke invloed als de vader van de moderne horror en de stichter van een hele genre genoemd te worden, bijna geheel onbekend in hun leven te zijn.

Maar dit is het geval met H.D. Lovecraft. Zijn invloed op het genre van horror verhaal vertellen is zo diep dat zijn eigenlijke naam is uitgegroeid tot een adjectief, Lovecraftian, horror verhaal te beschrijven het vertellen beïnvloed en gevormd door de stijl van afschuw voor het onbekende (en in sommige gevallen ronduit onkenbare) dat doordringt zijn werken. In feite, slechts een enkele portie van het werk van Lovecraft, best ingekapseld door zijn korte verhaal The Call of Cthulhu, heeft aanleiding gegeven tot de gedeelde fictief universum bekend als de Cthulhu Mythos dat heeft gediend als decor voor alles, van films en tv-gegeven toont aan diverse soorten games.

Ondanks de ongelooflijke invloed H.D. Lovecraft uitgeoefend op de geschiedenis van het horror genre en moderne horror verhalen, tijdens zijn leven dat hij alleen in pulp tijdschriften gepubliceerd werd, leefde en schreef in virtuele vergetelheid, en ondanks de postume roem hij genoot, was hij niet in staat om zichzelf te ondersteunen als schrijver en stierf in armoede op de leeftijd van 46. Als er niets anders, is er een soort van ironie dat een schrijver wiens grootste visitekaartje was protagonisten die pure terreur ervaren in het gezicht van de onbekende was, zichzelf, onbekende in het leven.