welke film voor het eerst een volledig door de computer gegenereerde karakter gekenmerkt?

Antwoord: Young Sherlock Holmes

Voorafgaand aan de release van Young Sherlock Holmes in 1985 waren er vele opmerkelijke primeurs op het gebied van computer graphics en het maken van films, maar geen van hen betrof een volledig door de computer gegenereerde karakter.

Star Wars (1977) was de eerste film om 3D-wire-frame grafiek gebruiken als de Jedi-strijders werden ingelicht over de geul run aanval. Superman (1978) was de eerste film naar een door de computer gegenereerde reeks tracks sport. Alien (1979) gebruikte raster wire-frame van modellen op de navigatie-monitoren in de landing volgorde. Looker, een 1981 film gebaseerd op een Michael Crichton roman, kwam dichter bij een volledig CGI karakter met een computer-gesmolten menselijke model op basis van actrice Susan Dey.

Het was pas Young Sherlock Holmes, maar dat vinden we een volledig computergegenereerde film karakter. Het karakter, informeel bekend als “The Stained Glass Knight”, is een foto-realistische weergave van een glas verschijning. In zijn scène springt de ridder uit een gebrandschilderd ruit venster om een ​​priester te terroriseren en rijdt hem uit de kerk (en tot zijn dood onder de wielen van een passerende wagen). De scène duurt minder dan 30 seconden, maar nam een ​​volledige zes maanden te maken.