welk merk van sigaretten heeft de x-files ‘rokende man rookt?

Antwoord: Morleys

Film en televisie prop afdelingen gaan vaak tot het uiterste om de illusie van tekens met elke dag dingen te maken zonder daadwerkelijk inbreuk op de handelsmerken van of het bevorderen van dat spul. Een perfect voorbeeld hiervan zijn Morley sigaretten, het merk gerookte door het grind geuit Smoking Man in The X-Files tv-serie.

Een pakje sigaretten Morley lijkt erg veel op de vroege pak styling van real-world Marlboro sigaretten en is een spel op “Marley” -een vroege bijnaam voor Marlboro merk sigaretten.

Terwijl de fictieve Morley merk van sigaretten is verschenen in tientallen films en tv-shows, zowel voor als na The X-Files, veruit het gebruik van het merk door de rokende man was de meest memorabele. In aanvulling op de vele verschijningen van de rokende man met een Morley zat in zijn hand, was er zelfs een aflevering van de show, waar een moord op het hoofdkantoor Morley Tobacco neemt Mulder en Scully binnen het bedrijf zelf.