wat ruimtemissie was de eerste die twee planeten bezoeken?

Antwoord: Mariner 10

In de vroege jaren 1970 ging NASA’s ruimtesonde Mariner 10 in de boeken voor twee verschillende prestaties. Het was het eerste ruimtevaartuig om interplanetaire zwaartekrachtvelden te gebruiken als een soort van zwaartekracht slingshot. Het was ook de eerste ruimtemissie naar twee planeten te bezoeken. Gelanceerd in eind 1973, Mariner 10 vloog eerst naar Venus en vervolgens, met behulp van Venus ‘zwaartekracht om zijn baan te wijzigen, draaide zich om naar Mercurius te bezoeken.

Mariner 10 maakte observaties van Venus en Mercurius oppervlak, sfeer en andere fysieke kenmerken. bijdragen Mariner 10’s aan ons begrip van de twee planeten onder meer in kaart brengen van 45% van het oppervlak van Mercurius en het verstrekken van het bewijs van roterende wolken en zwakke magnetische velden op Venus.