wat is swapfile.sys en hoe doe je dat verwijderen?

Windows 10 (en 8) zijn voorzien van een nieuw virtueel geheugen bestand met de naam swapfile.sys. Het is opgeslagen in uw systeem schijf, samen met de pagefile.sys en hiberfil.sys. Maar waarom Windows zowel een swap-bestand en een pagina-bestand nodig?

Windows swaps enkele soorten gegevens die niet worden gebruikt om de swap-bestand. Momenteel wordt dit bestand gebruikt voor de nieuwe ‘universele’ apps – voorheen bekend als Metro apps. Windows kan meer doen in de toekomst.

Net als pagefile.sys en hiberfil.sys, wordt dit bestand opgeslagen in de root van je systeem drive – C: \ standaard. Het is ook alleen zichtbaar als u “Verborgen bestanden en mappen weergeven” heeft ingeschakeld en als je de “Verberg beveiligde bestanden van het besturingssysteem” optie uitgeschakeld.

Hiberfil.sys wordt gebruikt door het Windows-besturingssysteem om de volledige inhoud van uw RAM-geheugen op te slaan tijdens de winterslaap. Het helpt ook in staat stellen de nieuwe “hybride boot” snel opstarten in Windows 8 en 10. Pagefile.sys is waar het Windows-besturingssysteem pagina’s uit het geheugen wanneer er geen ruimte meer in uw RAM-geheugen en het systeem moet meer RAM-geheugen.

Er is niet veel van de officiële Microsoft informatie over dit bestand die er zijn, maar we kunnen stuk samen een antwoord van Microsoft officiële blog posts en reacties forum.

Samengevat, de swapfile – swapfile.sys – wordt momenteel gebruikt voor het omwisselen van Microsoft’s nieuwe stijl van de app. Microsoft heeft deze universele apps, Windows Store apps, Metro apps, Modern apps, apps Windows 8, Windows 8-stijl apps, en andere dingen op verschillende punten genoemd.

Deze apps worden anders beheerd vanuit de traditionele Windows desktop applicaties. Windows beheert hun geheugen meer intelligent. Hier is hoe Microsoft’s Black Morrison verklaart het

“Je kunt je afvragen, ‘Waarom hebben we nog een virtuele pagina bestand nodig?’ Nou, met de introductie van de Modern App, we een manier vinden om hun geheugen buiten de traditionele virtueel geheugen / Pagefile methode beheer nodig.

“Windows 8 kan accuraat te geheel (privé) werkset van een gesuspendeerd Moderne app schijf om extra geheugen vrij te maken wanneer de systeemdruk detecteert. Dit proces is analoog aan winterslaap een specifieke app, en dan hervatten wanneer de gebruiker schakelt terug naar de app. In dit geval, Windows 8 maakt gebruik van de suspend / resume mechanisme van Modern apps te legen of opnieuw bevolken van een app werkende set. ”

In plaats van de standaard pagefile.sys bestand voor deze, Windows swaps uit stukjes van de universele apps die niet langer nodig zijn om het bestand swapfile.sys.

Microsoft’s Pavel Lebedinsky legt een beetje meer

“Suspend / resume van Metro-style apps is een scenario, kunnen er anderen in de toekomst.

De swapfile en de regelmatige pagefile hebben verschillende gebruikspatronen en andere eisen met betrekking tot de ruimte reserveren, dynamische groei, read / write beleid enz. Houden ze te scheiden maakt de zaken eenvoudiger. ”

In wezen is de standaard pagina bestand dat wordt gebruikt voor de normale dingen in Windows, terwijl de nieuwe app kader van de Microsoft maakt gebruik van een apart soort bestand voor intelligent omwisselen van bits van nieuwe apps.

Deze bijzondere bestand is eigenlijk heel klein, en moet ongeveer 256 MB groot op het meest. Je moet niet nodig om het te verwijderen. Zelfs als je een soort van tablet met een zeer lage hoeveelheid opslagruimte, de swapfile.sys helpt waarschijnlijk maken het meer responsief.

De swapfile.sys bestand wordt beheerd, samen met de pagefile.sys bestand. Het uitschakelen van het wisselbestand op een station zal ook het wisselbestand op dat station te schakelen.

We hebben echt niet aan te raden om dit te doen, zoals het uitschakelen van uw pagina-bestand is een slecht idee.

Maar je kunt dit bestand verwijderen, als je wilt. Om toegang te krijgen tot de juiste dialoog, opent u het menu Start, type “performance”, en selecteer de “Stel het uiterlijk en de prestaties van Windows” instelling shortcut.

In het venster Instellingen voor prestaties op het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Wijzigen onder Virtueel geheugen.

Verwijder het vinkje bij “Automatisch wisselbestand bestandsgrootte beheren voor alle stations”, selecteert u een station, selecteert u “No paging file,” en klik op “Set.” Zowel de pagefile.sys en swapfile.sys bestanden vanaf dat station worden verwijderd nadat u de computer opnieuw op te starten .

Je moet in staat zijn om een ​​pagina-bestand op een ander station te herscheppen van hier en Windows zal uw virtueel geheugen-bestanden te verplaatsen naar dat station, zodat u slijtage van een solid-state drive verminderen en leg ze op een mechanische harde schijf, bijvoorbeeld.

Klik op OK en herstart je pc. De swapfile.sys en pagefile.sys bestanden moeten verdwijnen uit uw schijf. Om ze opnieuw, bezoek deze dialoog opnieuw en zorgen voor een systeem beheerde grootte op uw C: \ schijf of een ander station.

Kortom, dit bestand is niet al te slecht – het is een nieuw bestand, maar het neemt veel minder ruimte in beslag dan de traditionele pagefile.sys en hiberfil.sys bestanden. Windows 10 moet minder schijfruimte gebruikt dan Windows 7, zelfs met deze extra virtueel geheugen bestand.

Ik weet niet dezelfde keuzes als krijgt wat je foto laat zien, tenzij dit is wat je spreken bent?

Capture.PNG510x677 21,9 KB

Ik zie niets van dat alles, maar ik denk winterslaap hebben uitgeschakeld.

snap.PNG935x301 15,9 KB

Hoewel de term rits en vlieg door elkaar gebruikt door de meeste mensen om te verwijzen naar de lies opening op een broek, de vlieg is de opening (en bekleding) zelf en de rits (indien aanwezig) is het apparaat dat houdt het gesloten.