wat heb microsoft omvatten met vroege versies van Windows om mensen op te leiden om de muis te gebruiken?

Antwoord: Games

Deze dagen is de Graphical User Interface (GUI) is zo stevig verankerd in de computer landschap is het moeilijk om een ​​moment dat computergebruikers waren niet erg vertrouwd en comfortabel mee voorstellen. Wanneer Windows 3.0, de eerste op grote schaal vastgesteld en succesvolle release van het Windows-besturingssysteem kwam uit in 1990, het merendeel van de eerste keer dat de gebruikers had weinig tot geen ervaring met het gebruik van een muis of een GUI besturingssysteem interface.

Om de muis / GUI vaardigheden gebouw te vergemakkelijken, Microsoft ervoor gekozen niet te vertrouwen op tutorials of demonstraties, maar organische leren via games. Windows 3.0 opgenomen Solitaire evenals Reversi (die in eerdere versies van Windows was verschenen). Terwijl Reversi geholpen met gebruikers aan te moedigen de muisknoppen te gebruiken, Solitaire was het juweel van de guerrilla educatieve campagne omdat het de gebruiker om te klikken, te houden, en dan slepen en neerzetten is noodzakelijk: de belangrijkste elementen van de Windows-ervaring. Hoewel de werking van drag-and-drop is een tweede natuur voor computergebruikers nu, op het moment dat het was een roman ervaring en Solitaire was zeer invloedrijk in het onderwijzen van nieuwe computer gebruikers in staat om zowel met de muis in het algemeen en van de GUI elementen van hun nieuwe besturingssysteem systeem.

De GUI training bleef het niet bij, maar in de volgende minor iteratie van Windows, Windows 3.1, een ander hoofdbestanddeel van de casual gaming Windows pantheon verschenen: Microsoft Mijnenveger. Net zoals Solitaire mensen naar de drag-and-drop beweging had getraind, zware nadruk Mijnenveger op het gebruik van rechts, links, en middelste muisknoppen aangemoedigd muis vaardigheid.

Het is jammer dat ze niet trainen mensen om de juiste kant te gebruiken. Ik gebruikte dat de eerste versie van Windows in mijn MSc thesis (samen met Unix) en efficiency ik heb altijd gebruik gemaakt van de muis in mijn linkerhand. Zowel de “Enter” toets en en het numerieke toetsenblok op de juiste: de muis elke keer dat je nodig hebt om op een van de speciale toetsen is een belachelijke verspilling van tijd vrij te geven. Ik kan geen sneller dan amy andere “professionele” gebruiker, maar over het algemeen mijn toetsenbord is onovertroffen. Als docent heb ik geprobeerd om anderen te trainen op deze manier, maar iedereen lijkt te denken dat de muis is een recht-handed apparaat en die links gebruik is onmogelijk al zijn ze rijden door het schakelen met de linkerhand! (UK RHD en handgeschakelde versnellingsbak).

Dat klopt, en er is ook de ergonomische voordeel dat, als gevolg van de positionering van de (weinig gebruikte) numerieke toetsenblok, kunt u uw handen dichter bij elkaar te houden als je met je muis te houden aan de linkerkant van uw keyboard.I’m linker- handed maar werd al snel in staat zijn om de muis net zo goed te gebruiken met mijn rechterhand (als gevolg van gedeelde computers met de muis steevast aan de rechterkant), ik weet zeker dat rechtshandige kon het tegenovergestelde gemakkelijk doen.