waarschuwing: bij het kiezen van 911 op een mobiele telefoon of een VoIP-service, location tracking is beperkt

We hebben allemaal gezien in films: Iemand is in een noodsituatie, zodat ze het nummer 911 op een vaste telefoon en vandoor. De politie vervolgens haasten om hun locatie. Deze locatie-tracking niet zo goed werkt met mobiele telefoons en VoIP-diensten.

Zoals we van vaste telefoon diensten voor mobiele telefoons en VoIP-diensten, is het belangrijk om de beperkingen te realiseren. In een noodsituatie, moet je proberen te blijven op de lijn lang genoeg om de operator uw precieze locatie te geven.

Dankzij een zogenaamde “Enhanced 9-1-1 ‘- gebruikt in Noord-Amerika – uw locatie wordt opgenomen wanneer u een oproep naar 911 plaatsen op een vaste telefoon. De “meldkamer” dat de oproep ontvangt gebruikt dan uw telefoonnummer op te zoeken uw locatie in een database.

Dit werkt over het algemeen zeer goed, en zeer snel. Als we praten over vaste telefoons hier, elke vaste telefoon heeft een specifiek fysiek adres in verband met het – bijvoorbeeld een huis adres of appartementsgebouw adres en het appartement nummer. Ook dit systeem kan af en toe mislukken als het telefoonnummer niet goed doorgegeven of de informatie in de database niet juist is, in welk geval de 911 operator zou moeten u vragen om uw locatie.

Het is altijd een goed idee om te verblijven op de lijn naar uw locatie en alle andere relevante informatie aan te bieden!

Mobiele telefoons zijn niet gekoppeld aan een enkele fysieke locatie – ze zijn altijd in beweging rond. Echter, kunnen hun locaties worden bijgehouden met triangulatie (het vergelijken van de relatieve signaalsterkte tussen de drie gsm-masten) en hun GPS-hardware.

VoIP-diensten zijn nog moeilijker op te sporen, zoals het bellen via internet worden verzonden en gewoon komen uit een IP-adres zonder cell tower informatie of GPS-gegevens te vertrouwen op. Beide van deze nieuwe technologieën vormen uitdagingen.

Maar sommige locatiegegevens nog verzonden! In 1996 heeft de Amerikaanse FCC begon die draadloze carriers om locatiegegevens te verzenden van 911 gesprekken van mobiele telefoons op hun netwerken. De eisen hellend uit eenvoudig verzenden van de locatie van de cellulaire toren de oproep werd geplaatst op het verstrekken van de locatie van de oproepende mobiele telefoon zelf.

Cellulaire dragers kunnen deze gegevens te krijgen van cellulaire triangulatie, of GPS van de telefoon chip zelf. Echter, er is geen erkenning dat zij de gegevens van de Wi-Fi-data kan krijgen dat de moderne telefoons te gebruiken om onze locaties nog nauwkeuriger te volgen, vooral binnenshuis.

Vervoerders zijn verplicht om de locatie van een telefoon te verstrekken “binnen 50 tot 300 meter.” Dat is 164 voet tot 984 voeten. Het spreekt vanzelf dat dit is vrij vaag, vooral als je in een dichte, stedelijk gebied met veel gebouwen en mensen. En dit is voor outdoor locaties. Er is ook geen manier om u te wijzen op een bepaalde verdieping van een binnenruimte.

Dus, terwijl dit is beter dan niets, het is niet iets wat je wilt vertrouwen op in een noodsituatie. De FCC wil locatie-eisen voor mobiele telefoon 911 oproepen te scherpen, maar dit zal niet gebeuren tot 2019 bij de absolute vroegst.

VoIP-diensten zijn nog moeilijker om te gaan met hier. Wanneer u 911 bellen vanuit Skype of het telefoongesprek functie in Gmail, wat gebeurt er? Vaak gebeurt er niets. Om aansprakelijkheid te voorkomen, tal van diensten – zoals Skype en Gmail – zal niet toestaan ​​dat u om 911 te bellen op alle. Ze maken duidelijk dat ze geen vervanging voor de traditionele telefoon servics in noodsituaties. Dat is iets om in gedachten te houden – je kunt Skype of Gmail niet gebruiken om een ​​911 bellen in geval van nood, ook al zijn ze een geschikte vervanger voor de traditionele telefoon service in veel andere situaties kan zijn.

Sommige VoIP-diensten te doen kunt u 911 bellen, maar – met name degenen ontworpen om een ​​traditionele vaste telefoon te vervangen. U registreert uw huisadres met deze diensten en ze zullen het verlenen aan een 911 dienst in geval van nood. Wees er zeker van te kijken naar de vraag of uw VoIP-provider ondersteunt 911 en ervoor zorgen dat u weet hoe het werkt in geval van nood.

Andere vormen van VoIP – bijvoorbeeld een groot kantoorgebouw dat gebruik maakt van voice-over-IP beschikt – kan fysieke adresgegevens toegewezen aan elke VoIP eindpunt hebben. Het zou mogelijk zijn dat een bedrijf met een VoIP-netwerk om de exacte vloer en kantoren van elk VoIP telefoongesprek bijgehouden in een locatiedatabase dat voor 911 diensten kunnen worden verleend, bijvoorbeeld hebben.

By the way, kunt u ook waarschijnlijk niet kunnen contact opnemen met 911 met een tekstbericht. Text-to-911 service is nog steeds zeer zeldzaam en slechts beperkt beschikbaar. Dit moet op grote schaal op een bepaald moment in de toekomst, echter. Voor nu – net als bij location tracking – het is belangrijk om de beperkingen in gedachten houden. Die kennis zou wel eens je helpen als je ooit nodig hebt om contact op te nemen 911 in een noodsituatie.

Afbeelding Credit: Koning Huang op Flickr

Google, NSA en alle winkels weten waar we zijn. Hulpverleners zijn de enigen die dat niet doen. Wat verdrietig. (Ja, hyperbool, ik weet het).

Violet Jessop was een vroeg 20e-eeuwse stewardess / verpleegkundige met een bijzonder merkwaardige onderscheid: zij was op de Olympic, de Titanic, en de Britannic. Ze overleefde de botsing van de Olympische met een ander schip en het zinken van de laatste twee schepen.