waarom geheugen optimizers en ram boosters zijn erger dan nutteloos

Veel bedrijven willen verkopen u “memory optimizers ‘, vaak als onderdeel van de” PC-optimalisatie “programma’s. Deze programma’s zijn erger dan nutteloos – niet alleen zullen zij niet de snelheid van uw computer, ze zullen vertragen.

Dergelijke programma’s profiteren van onervaren gebruikers, het maken van valse beloften over het stimuleren van de prestaties. In werkelijkheid, de computer weet hoe je RAM-geheugen te beheren op zijn eigen. Het zal RAM gebruiken om de prestaties van uw computer te verhogen – er is geen enkel punt in het hebben van RAM-geheugen zitten leeg.

Geheugen optimizers zijn gebaseerd op een misverstand. U kunt kijken naar RAM-geheugen van uw computer en zie het vullen – bijvoorbeeld, kan je 4 GB RAM en zien dat 3 GB is vol met slechts 1 GB te sparen. Dat kan verrassend voor sommige mensen – kijk eens hoe opgeblazen moderne versies van Windows zijn! Hoe ben je ooit naar extra programma’s met zo weinig geheugen draaien beschikbaar?

In werkelijkheid, moderne besturingssystemen zijn vrij goed in het beheren van het geheugen op hun eigen. Dat 3 GB gebruikte RAM, betekent niet noodzakelijk afval. In plaats daarvan, uw computer gebruikt uw RAM-cache gegevens voor snellere toegang. Of het nu kopieën van webpagina’s die u geopend in uw browser had, toepassingen die u eerder geopende, of een ander type van de gegevens die u misschien binnenkort weer nodig, uw computer loopt vast op het in de RAM. Wanneer u de gegevens weer nodig, uw computer niet op uw harde schijf te raken – het kan alleen de bestanden te laden van RAM.

Cruciaal, er is geen enkel punt in het hebben van RAM-geheugen leeg. Zelfs als uw RAM-geheugen is helemaal vol en de computer heeft behoefte aan meer van het aan een toepassing uit te voeren, kan uw computer direct gegevens in de cache te verwijderen van uw RAM-geheugen en het gebruik van die ruimte voor de toepassing. Er is geen enkel punt in het hebben van RAM zitten leeg – als het leeg is, het is verspild. Als het vol is, is er een goede kans dat het kan helpen bij het versnellen van het programma laadtijden en iets anders dat de harde schijf van uw computer zou gebruiken.

Merk op dat er zeer weinig RAM-geheugen is eigenlijk “gratis” in de onderstaande screenshot. Het RAM wordt gebruikt als een cache, maar het is nog steeds gemarkeerd als beschikbaar voor elk programma dat moet gebruiken.

Vroeger volledige RAM toonde aan problemen. Als u Windows Vista werden uitgevoerd op een computer met een halve gig RAM, kunt u de computer voortdurend vertragen voelen – het moest voortdurend lezen en schrijven naar de harde schijf, met behulp van de harde schijf van de pagina bestand als een inefficiënte vervanger voor RAM. Echter, moderne computers hebben over het algemeen voldoende RAM voor de meeste gebruikers. Zelfs low-end computers over het algemeen geleverd met 4 GB RAM-geheugen, die meer dan genoeg moeten zijn, tenzij je aan het doen bent intensieve gaming, het uitvoeren van meerdere virtuele machines, of bewerken van video’s.

Zelfs als RAM-geheugen een probleem voor u is, is er geen reden om een ​​geheugen optimizer te gebruiken. Geheugen optimizers zijn slang olie die in het slechtste geval nutteloos op zijn best en schadelijk zijn.

Wanneer u een geheugen optimizer te gebruiken, zie je RAM-gebruik van uw computer naar beneden gaan. Dit lijkt misschien een gemakkelijke overwinning – je RAM gebruik hebt afgenomen gewoon te druk op de knop, na alles. Maar het is niet zo eenvoudig.

Geheugen optimizers eigenlijk werken in een van de twee manieren

Beide trucs zal inderdaad vrij te maken RAM-geheugen, waardoor het leeg. Echter, dit alles doet is langzaam dingen naar beneden – nu de applicaties die u gebruikt zal hebben om de gegevens die ze nodig hebben van de pagina bestand te krijgen, het lezen van de harde schijf en het duurt langer om te werken. Elke geheugen wordt gebruikt voor cache kan worden weggegooid, zodat Windows zal moeten de gegevens die hij nodig heeft van de harde schijf te krijgen.

Met andere woorden, deze programma’s vrij snel geheugen door het forceren van gegevens die u nodig hebt op tragere geheugen, waar het zal moeten terug naar snel geheugen weer worden verplaatst. Dit slaat nergens op! Alles wat het volbrengt is de verkoop van u een ander systeem optimalisatie programma dat u niet nodig hebt.

Als Windows RAM nodig heeft, zal het data duwen naar de pagina bestand of weggooien gegevens in de cache, hoe dan ook. Dit alles gebeurt automatisch wanneer het nodig heeft om – er is geen enkel punt in het vertragen dingen naar beneden door het forceren van het aan gebeuren voordat het nodig is.

Zoals PC schoonmaken apps, geheugen optimizers zijn een oplichterij. Ze lijken iets positiefs aan mensen die niet begrijpen hoe het geheugen werkt het management te doen, maar ze zijn eigenlijk iets schadelijks te doen.

Als u meer wilt weten beschikbare RAM-geheugen hebben, slaat het geheugen optimizer. In plaats daarvan proberen om zich te ontdoen van het runnen van toepassingen die u niet nodig hebt – zuiveren van onnodige programma’s van uw systeemvak, nutteloos opstartprogramma’s uit te schakelen, en ga zo maar door.

Als je meer RAM-geheugen nodig hebt voor wat je doet, probeer dan het kopen van wat meer RAM-geheugen. RAM-geheugen is vrij goedkoop en het is niet te moeilijk om het zelf te installeren met behulp van een van de RAM installeren gidsen online beschikbaar. Gewoon ervoor zorgen dat u het juiste type RAM-geheugen te kopen voor uw computer.

Ja, het geheugen optimizers kan vrij te maken RAM-geheugen van uw pc. Maar dat is een slechte zaak – u wilt dat uw computer in de RAM-geheugen te gebruiken om dingen te versnellen. Er is geen enkel punt in het hebben van vrije geheugen.

hoe zit het met CleanMem? ze zeggen dat het niet een slang oilCleanMem geheugen gebruik in toom houdt op het systeem zonder het geheugen geduwd om de pagina-bestand. Hierdoor blijft het systeem draait soepeler.

Nou om eerlijk te zijn ramen maakt gebruik van een plan van het denkt dat het beste is in de meeste scenario’s. Jouw snelheid kan variëren. Dramatisch. En als je weet wat je doet dan kun je dingen veranderen zodat Windows standaardinstellingen niet in de weg te veel doen. Maar zou je waarschijnlijk beter af te verhuizen naar Linux zijn waar je veel meer open standaarden, zodat u afstemt dingen gemakkelijker kunnen fine.

Gedeeltelijke waarheden hier. De cache kan junk informatie en geen informatie die u wilt gebruiken te houden. U opent de TaskManager en dood apps. De computer is nog steeds traag. Een reboot nodig is en na het opnieuw opstarten van de computer is weer pittig (dit geldt zelfs voor geoptimaliseerde computers met weinig opstartprogramma’s.) Weer …. Ik herhaal dit gebeurt zelfs als u probeert het doden van apps uit de TaskManager. Dit gebeurt er met mijn android telefoon ook … De ram boosters zijn vervelend … Maar de bewering dat de os ram kunnen beheren zonder een kink in de kabel is even vervelend zo niet meer, en ik blijven lezen dat overal. Het is verkeerd. Een reboot lijkt om dingen te repareren … Als de OS was zo groot in het beheer van het geheugen een reboot zou nooit nodig zijn. En ja, er zijn een aantal mensen die nooit opnieuw op te starten en ze zullen beweren dat hun pc’s draaien prima. Nou … Dat betekent dat je NIT genoeg gewezen op de computer met meerdere programma’s.

Opgemerkt zij dat memboosters nuttig kunnen zijn. Zien zijn er een aantal toepassingen die er zijn dat zullen we maar zeggen, zijn niet erg responsoible met opruimen dat wil zeggen dat ze niet het geheugen vrij nadat ze zijn gesloten. Dit is meestal slordig programmeren.

Dit was eigenlijk een probleem in de eerdere dagen, maar nu heeft ramen slimmer gekregen over zulke dingen en programmeurs hebben beter geworden. De beste manier om je geheugen zoemend te houden. BEKIJK Taakbeheer en kennis te nemen zo nu en welke apps gebruikt geheugen. Misschien vervangen die apps.

Voor wie zich afvraagt ​​hoe dit geldt voor browsers (namelijk Firefox), heb ik een gedetailleerde writeup op dit een tijdje geleden, die laat precies zien wat er gebeurt

Het is geen geheim dat Firefox nogal wat systeemgeheugen tijdens normaal gebruik kunnen consumeren. Terwijl het aantal tabbladen die u hebt geopend en de geïnstalleerde add-ons zeker bijdragen, zelfs een conservatief gebruikt out of the box installatie kan heel wat geheugengebruik te melden.

De computer is nog steeds traag. Een reboot nodig is en na het opnieuw opstarten van de computer is weer pittig

Wacht even. Ik opnieuw op mijn laptop een keer per maand (voor Windows-updates), en toen ik opnieuw op te starten, opent Chrome en laden van de 9.348.082 tabs ik geopend alvorens te herstarten had, voel ik absoluut geen verschil in performance at all.

8 GB RAM, geen pagefile (uitgeschakeld is). Laptop is snel als de gesmeerde bliksem.

Een vorige poster vermeld CleanMem. Ik heb deze gratis tool met name handig op systemen met beperkte middelen gevonden. De auteur heeft niet de pretentie het zal de snelheid van uw systeem of op magische wijze verhogen gratis / bruikbaar geheugen. Doel is om de frequentie van schrijfacties naar het systeem pagina bestand met behulp van native Windows API’s te verminderen. Zie link hieronder voor verdere discussie.

http://www.pcwintech.com/about-cleanmem

Ik ben bang dat ik heb eens met BigTech hier, kan het geheugen schoonmakers handig voor degenen uitvoeren van programma’s die niet willen naar het geheugen los wanneer stilgelegd worden. Het zou mooi zijn als task manager die release zou dwingen, maar alles wat het doet (deze ervaringen uit het verleden, “Uw kilometerstand kan variëren”) is het afsluiten van het programma, niet schoonmaken na het. Aan de andere kant, als je geen programma’s zoals NSDCars gebruiken, moet niet, dan heb je geen behoefte aan hen, en zij dienen geen enkel doel.

Deze programma’s zijn erger dan nutteloos – niet alleen zullen zij niet de snelheid van uw computer, ze zullen vertragen.

Ik ben het helemaal niet eens met deze statement.I uitvoeren van een Dell Dimension E521 met 3GB ram, oorspronkelijk kwam met Vista 32bit, en het hield afslaan om de paar minuten vrij te maken ram. Nadat ik Mz Ram Booster geïnstalleerd mijn pc liep zo soepel silk.I MZ Ram Booster nog steeds gebruiken nu ik Windows 7 geïnstalleerd en zoals ik al zei, mijn pc loopt als een droom, NO stalling aan ram ofwel herstellen.

Nou, Kluizenaar. Ook ik heb een Dimension E321, maar met XP en 4GB RAM. EN, ik ook gebruik maken Mz Ram Booster maar liever FreeMem Professional.

De grote fout dit artikel maakt is dat zij volledig voorbij aan hoeveel programma’s NIET DE VIRTUELE RAM-cache dan wel de fysieke RAM-cache zal duidelijk wanneer ze gevuld tijdens het uitvoeren van een of meer programma.

Vaak zijn de programma’s ‘krijgen DLL’s en add-ons achtergelaten, ook, in plaats van te worden verwijderd met het programma’ executables. Hoe vaak is uw Firefox-browser crashte b / c van de manier waarop Mozilla gebruikt die geschroefd-up plugin-containers naar alle exemplaren van Flash en Shockwave graphics verwerken?

Flash scripts en Javascripts blijven vullen en over de plugin-containers voorzien voor hen. Wanneer Firefox is op weg naar een crash, zal het eerst te houden te stoppen en vroeg: ‘Wilt u het script stoppen of laten doorgaan? ” Soms is het stoppen van het script zal werken en op andere momenten, zodat het script verder zal werken. Maar, een botsing is onvermijdelijk, tenzij u begint met het opruimen van de cache en het afsluiten van tabs. De add-ons die u handmatige controle over scripts, zoals Flash, Javascript en Java te geven en de advertenties die ze gebruiken, is een andere manier om de beker van het lopen op te houden.

Maar, het juiste ding om te doen is om regelmatig schoon te maken van het geheugen – in de lokale cache, in de roaming-cache, in de Virtual Ram, en in de fysieke RAM-geheugen.

Wat u niet wilt doen is het opraken van de schijfruimte wanneer Microsloth; s memory management monster steelt van je C: zelfs DRIVE als je een ander station naar het virtuele geheugen te houden gespecificeerd.

Het opruimen van Firefox cache, het virtuele geheugen cache, en de hardware RAM zal absoluut deze ankers sloot en de snelheid van uw programma’s, terwijl het houden van de Mozilla Monster van “knipperende” de Microsoft Reporting Tool.

Microsloth’s memory management algoritmen zullen gaan en pak meer schijfruimte wanneer meer virtuele RAM nodig is, maar het zal niet los wanneer het niet echt nodig is.

Elke tweaken website raadt de hand van de cache grootte van een vast maximum instelling in plaats van te laten memory management verplaatsen in tussen de gestelde minimum van aroud 30MB aan haar vermeende maximum van ongeveer 3,000MB

Stap 1 – Verwijder slecht Ram optimalisaties apps. (De enigen die een verdomd de moeite waard waren, waren degenen die je geholpen schakelen tussen hoge en lage mem in DOS en geoptimaliseerd uw autoexec.bat etc. “Man ik nu gots me 630K!”)

Stap 2 – Laad Ebay.

Stap 3 – Koop wat meer RAM-geheugen.

Stap 4 – Installeer Ram.

Stap 5 – Ga door als normaal.

Waarom is dit wezen getoond als nieuw? Het is niet, zoals een snelle blik op de opmerkingen zal het leren. Aan de andere kant, heilige crap we heb gebruikt discours zo lang nu?

Ik hou van deze site maar ze al snel behoefte aan meer schrijvers voor nieuwe artikelen / topics..and!

Ik ben het er niet mee eens. Ik gebruikte CleanMem op een XP-laptop (1 GB) en het deed versnellen mijn systeem. CleanMem maakt gebruik van de API EmptyWorkingSet. Net als de auteur van CleanMem heeft gezegd, heeft zij niet een verschil van nacht en dag te maken, maar het deed versnellen van dat systeem. Ik kan zeker het verschil te zien.

Dus de veronderstelling dat een geheugen optimizer met behulp van de API EmptyWorkingSet vertraagt ​​iemands systeem is pure onzin.

Een andere manier CleanMem kan helpen om het geheugen te optimaliseren, is dat het de filecache kan instorten. Ik heb gezien dat de filecache groeien om echt GIANT afmetingen (dat wil zeggen, GB). Het gebeurt als ik er een back-up programma te gebruiken. Dankzij CleanMem ik de filecache instorting kan laten. Het alternatief zou zijn het opnieuw opstarten van mijn systeem.

Bedankt voor het artikel. Ik kocht een TuneUp / Optim programma en het maakte mijn PC trager en verlost van alle belangrijke bestanden die nodig waren

als u uw geheugen ram kan verhogen, verhoging van hen, zo niet, dan zullen deze geheugen optimizers wonderen voor je werken. Ik ren iMacros rond de klok met netbook met maximaal 2GB geheugen, deze beestjes werkte. Ik gebruikte netbook voor data-acquisitie aangezien het slechts 38 watt verbruikt tegen meer dan 150 Watt desktops.

(Trollen en onnodige beschuldigingen)

Alle teksten zijn opgeslagen in de Library of Congress zou kunnen passen op een bescheiden 15TB harde schijf array.