die dier kan worden gebruikt op betrouwbare wijze vast zwangerschap bij de mens?

Antwoord: Kikkers

De kikkers zijn niet bepaald de meest handige zwangerschapstest in de wereld, maar ze zijn vrij nauwkeurig. Een reeks van experimenten in 1930 aangetoond dat vrouwelijke kikkers en padden gereageerd injecties van humane urine met humaan chorion gonadotropine hormoon aanwezig (hetzelfde hormoon gedetecteerd door moderne zwangerschap dipstick stijl chemische test en bloedafnames) van onmiddellijk die eieren in de komende 24 uur.

Deze ontdekking niet wegkwijnen op de plank als nieuw wetenschapsexperiment bestemd om te worden opgenomen in een toekomstig trivia kolom, maar was zwaar gebruik genomen. Voorafgaand aan het gebruik van kikkers zoals zwangerschap detectoren, artsen gebruikte konijnen en andere kleine dieren. Het probleem met het systeem-zoogdier gebaseerde, was echter dat je kon alleen op te sporen zwangerschap door het ontleden van de dieren en de behandeling van haar organen. Dit is kostbaar en onhandig hetgeen brede testen onpraktisch gemaakt. De kikker gebaseerde methode was goedkoop, gemakkelijk te onderhouden, en de kikkers kunnen herhaaldelijk worden gebruikt voor het testen procedures.

Uiteindelijk werden de kikkers vervangen door de moderne methoden zijn we bekend met (thuis en in-lab dip kleeft aan de urine en eenvoudig bloedonderzoek te controleren). Deze vervanging proces is precies de reden waarom je grote populaties van de meest gebruikte kikker kan vinden (de Afrikaanse klauwde kikker) in stedelijke centra over de hele wereld, veel van de honderden ziekenhuizen en klinieken die de kikkers gebruikt gewoon vrijgegeven ze in het wild wanneer hun diensten zijn niet meer nodig.

 Xenopus Laevis.