Daarom hebben we een hekel aan te bevelen software downloads aan onze lezers

Windows-software downloads zijn een puinhoop. Veel programma’s proberen om adware en andere kwaadwillige junk sleep op uw computer. Zelfs veilige programma’s die we soms te testen wenden tot de donkere kant en beginnen met het bundelen van junk later.

Meer ervaren geeks misschien niet zo vaak vallen voor dit soort dingen, maar we hebben allerlei lezers hier. Wij geven de voorkeur om te vermijden dat onze lezers in situaties waarin ze kunnen worden besmet, omdat ze iets wat we aanbevolen gedownload.

Hier is het ergste wat we te maken hebben met. We testen regelmatig software en vind het is schoon en goed werken, dus we raden het aan onze lezers. We hadden ons due diligence– alles in orde is.

Maar applicaties worden vaak verkocht aan nieuwe eigenaars, of de huidige eigenaar wordt wanhopig op zoek naar inkomsten. Deze voorheen betrouwbare applicaties toe te voegen adware, browser toolbars, spyware en andere rommel om hun installateurs. Nieuwe lezers te downloaden van deze tools omdat we ze aanbevolen, en we dan beginnen met het krijgen van e-mails te vragen waarom we software die computers onze lezers ‘infecteert bevelen.

Het is onmogelijk om politie en regelmatig te controleren alle software die we koppelen aan, en we willen niet dat een enorme archief van artikelen die linken naar vaag software die onze lezers kunnen kwetsen. Als een applicatie is niet helemaal betrouwbaar is en er is een andere manier om iets te doen, zullen we waarschijnlijk adviseren op die manier.

Dit mag niet van toepassing zijn op meer betrouwbare software, maar het doet soms. We regelmatig software raden zoals Firefox, Chrome, LibreOffice, CCleaner, VLC, en andere populaire applicaties. We hebben echter ook aanbevolen populaire toepassingen zoals Foxit Reader en utorrent en gezien hoe ze zich wenden tot de donkere kant. Minder bekende hulpprogramma’s zijn nog meer verdacht.

Foxit Reader is het bundelen van Conduit zoeken kaping awfulware ook. Tijd om alle links van HTG zuiveren. pic.twitter.com/xRhQyPTxBi

– Lowell Heddings (@howtogeek) 26 februari 2014

Installateurs gevuld met junkware zijn volkomen normaal in de Windows-software scene. Dit geldt zelfs voor gevestigde, legitieme software. Oracle’s Java runtime probeert te installeren van de Ask Werkbalk. utorrent is een populaire BitTorrent-client, maar heb je geprobeerd onlangs het downloaden? Klik je door middel van verschillende aanbiedingen die proberen om de Conduit Search adware en een scammy PC cleaner op uw computer te installeren. Deze junk is gemarkeerd als “Aangeraden door BitTorrent”, dus minder ervaren gebruikers kunnen denken dat het eigenlijk aanbevolen software, niet dat ze worden betaald aan te bevelen junk ze zouden zichzelf nooit te gebruiken.

We hebben geprobeerd om dit in het verleden te vermijden door met inbegrip van waarschuwingen in het artikel. We willen iets als “Wees voorzichtig bij het installeren van deze software, want het zal proberen om junk te installeren op uw computer te schrijven. Zorg ervoor dat het aanbod weigeren. “Maar niet alle lezers zullen inhaken op die waarschuwing. Sommige lezers kunnen de waarschuwing te zien en per ongeluk eens zijn ze doorklikken de installatiewizard – het is bedoeld om u te verleiden, na alles. De Ask Werkbalk probeert zelfs te verbergen voor zichzelf te installeren, dus je kunt niet meteen te verwijderen als je per ongeluk eens. Je zult moeten wachten tot later – Vraag hoopt je vergeet om dat te doen.

Ja, we Windows geeks hebben opgebouwd een immuniteit om dit soort rommel. Velen van ons niet eens merken – we net zorgvuldig doorklikken installateurs en beschouwen het als normaal. Maar veel mensen nog steeds vallen voor deze val.

Fake download links zijn bijzonder onaangenaam. Je gaat naar een programma downloadpagina en zie vijf verschillende “DOWNLOAD” knoppen. Dat is de echte download knop, en die eigenlijk advertenties die je weg zal leiden van de echte software om iets dat uw computer beschadigen?

Zeker, er zijn trucs die u kunt gebruiken hier. U kunt de muis over een link en zien waar het gaat. Als u software te downloaden voor lang genoeg, zul je pick-up een soort zesde zintuig en het realiseren van die nep download links zijn en welke niet. Maar deze links te misleiden mensen.

We zijn niet enthousiast over de andere software downloads deze sites te duwen, ook niet. Bijvoorbeeld, laten we teruggaan naar utorrent te gaan. Wanneer u utorrent downloaden, utorrent “raadt” u downloaden van de VLC media player. Dit klinkt als een geweldige aanbeveling – VLC is een zeer goede mediaspeler.

Deze link brengt u niet naar VLC officiële download pagina, het brengt je naar een van derden download site. Wie weet wat die andere site is het verpakken van VLC in – u zult waarschijnlijk besmet met een soort van junk als je het installeert. Als ze betalen voor deze advertenties, ze maken van geld van deze downloads of andere manier.

Om nog erger te maken, utorrent eigenlijk waarschuwt u op “Pas op voor online oplichting!” Als je het installeert. Deze waarschuwing zegt dat je moet alleen utorrent downloaden vanaf de officiële website, want je kon krijgen geïnfecteerd door malware als je utorrent downloaden van een onofficiële website. Maar ze “aan te bevelen” je VLC downloaden van een schaduwrijke site van derden!

Dit is het soort probleem dat ons gefrustreerd met het Windows-bureaublad maakt. Natuurlijk, het Windows-bureaublad heeft veel positieve punten. We zijn niet aan te bevelen onze lezers sloot al hun Windows-pc’s, maar wij proberen extra voorzichtig zijn met wat we raden te zijn.

Ik ben van mening dat Portableapps.com is een goede oplossing voor dit, hoewel niet alle software is er beschikbaar is.

U beveelt een programma om een ​​familielid, en ze overgaan tot het samen te installeren met vijf andere junkware programma’s die hun weg stiekem aan hun computer in het installatieproces. Klinkt bekend? Unchecky voorkomt deze onnodige programma’s zelf te installeren door het vinkje in de daarvoor bestemde vakken.

Hoewel, het kan gebeuren, dat het installatieprogramma voor Unchecky zelf kan worden gebundeld met junk.

Hoewel, het kan gebeuren, dat het installatieprogramma voor Unchecky zelf kan worden gebundeld met junk.

Die zou uiterst ironisch zijn – junk installeren Hider gebundeld met junk?

Gebruikers moeten voldoende kennis om deze problemen onder controle te hebben

Bedankt voor de heads-up. Ik was niet op de hoogte dat deze programma’s kunnen worden verkocht aan snode bedrijven en dus ongeldig worden zegel van aanbeveling! Ik probeer zo bewust als ik kan als ik te downloaden zijn, maar ik geraakt met een aantal dingen van tijd tot tijd. Nogmaals, ik waardeer artikelen howtogeek dat degenen onder ons te helpen met minder kennis van de computer te voorkomen dat de vele valkuilen en strikken in cyberspace! Bedankt!

Hoi…

Dat is iets dat zo vaak dat het is veranderd gebeurt in een nachtmerrie …. Ik had een verschrikkelijke ervaring met YAC (Yet Another Cleaner) ongeveer een maand geleden en wat een nachtmerrie was. Ik mailde zelfs de software-uitgevers 5 of 6 keer “Elex do Brasil Participações Ltda” en slechts een paar dagen geleden kreeg ik een e-mail waarin ze wilden een “remote access op mijn PC” te doen, zodat ze kunnen “fix” .. . zijn ze gek of wat ,. Zij moeten noten zijn …. Zou hun software niet gebruiken, zelfs als ze me betalen … Als je je afvraagt ​​waar ik gedownload deze YAC software was het hier bij fileforum.betanews.com … Je kunt het zien commentaar ik postte >>> YAC / commentaar op Beta News …. ik zou u adviseren om niet te gaan NEAR YAC …. lees net het commentaar gepost op de link hierboven …..

Wat Windows echt nodig heeft is een centrale opslagplaats voor programma’s à la apt of yum in de Linux-wereld.

Ja, er is chocolatey, maar ik heb niet gespeeld met het genoeg om te weten hoe uitgebreid het is. Installateurs moeten de weg van de dodo te gaan: < Chris, hier heb je echt de spijker op de kop. Ik weet niet hoe vaak ik heb gehad om mensen te helpen opruimen van hun Windows-machines, als gevolg van hun downloaden van een volkomen redelijk applicatie die, buiten het medeweten van hen, een groot aantal bloatware met zich meebracht en / of ontvoerd hun browser homepage en zoekmachine. Ik doe mijn best om mensen over te schakelen naar een gebruiksvriendelijke GNU / Linux distro zoals Linux Mint, maar het is niet gemakkelijk geweest .... Henri Ik wou dat we konden bedrijven aanklagen als Vraag en degenen die samen met hen voor valse reclame en tricking gebruikers. Waarschijnlijk zou niet goed gaan al. Een aantal van de chocolatey pakketten zijn al ingesteld om te installeren zonder crapware, zoals Java. Helaas, als chocolatey wordt populair genoeg is, verwacht ik een soortgelijke situatie zal evolueren, tenzij maatregelen worden genomen om de juiste curator het. Chocolatey heeft ook een heel eind te gaan voordat het iets dat de meeste mensen kunnen gebruiken is, maar paradoxaal genoeg is het veel makkelijker om iemand te vertellen om cinst typen vlc dan om ze een browser te openen, ga naar een website, downloaden van een exe, vinden het en voer het uit op naast een paar keer, etc. Ik kreeg mijn eerste computer 2 jaar geleden. Gedurende die tijd ik heb gehad om het alleen te doen. Het is een steile leercurve geweest. HTG, uit de vele sites die ik durfde te herzien of te volgen, heeft mij voorzien van de beste en meest accurate informatie tot nu toe. Bij een download scherm als een keuze tussen een automatische of aangepaste installatie. Ik heb nooit kiezen express. Dit is de eerste aanwijzing dat elk scherm moet worden gelezen in zijn geheel. Verder kunt u gewoon wenst te downloaden, allemaal samen te vermijden. Ik ben het eens. Dit is uitgegroeid tot een enorme pijn. Maar wat kunnen we doen? Zijn er software die kan worden gekocht in de winkels. Of niet, dan zijn we op de kreek Ik was een lange tijd betaald gebruiker van een anti-virus pakket. Het (IMO) deed evenals verwacht kon worden, dus ik geplakt met het. Eén keer de installateur kwam met de toolbar ASK en hoewel ik zei nee het was nog steeds geïnstalleerd. Ik protesteerde ze. Ik zei dat ze spyware leveren met de anti-virus. Volgende keer dat ik keek de installateur was weer schoon. Hoewel ik nog steeds subs hebben betaald om dat AV programma dat ik niet meer installeren. Op beide Win 7 en Win 8.1 was het corrumperende downloads. De hashes hadden het mis, terwijl het werd Web Safe voor mij. Een van de ergste voor het leveren van crapware is de leverancier van een zeer veel gebruikte PDF-lezer. Ik had zelfs Malwarebytes Anti-Malware blokkeren downloaden van die website als gevolg van crapware in een installateur. Neem nooit de gemakkelijke manier om iets te installeren. Kijk altijd naar de details. Ik gebruik ninite.com om software te installeren, het heeft veel van de populaire software op en zal installeren zonder de crapware. Geweldig bij het opzetten van een nieuwe of herbouwde computer, vinkt u alle software die je wilt en het installatiebestand u downloadt zal het allemaal uitzoeken. Waarom denk je enkel uit Windows-software downloads? Waarom zou niet Mac-software downloads hebben sommige kwesties? Of downloads (Android, browser-extensies, etc) Wat een groot artikel. Waakzaamheid is de enige manier ..... Ik liep in deze puinhoop onlangs met Adobe Flash Flayer ....... Gewoon voorzichtig zijn 🙂 Chris Er is een zeer gerenommeerde oplossing voor dit. U kunt al uw onmisbare gereedschappen en speelgoed installeren via www.ninite.com. U kunt zelfs downloaden van een installateur met al je favoriete spullen, en voer het uit nu en dan om ze allemaal bij te werken. Het schakelt automatisch, Vinkt of niet de crapware installeren. Gewoon kijken naar hun lijst van grote high-rep freeware u hebt gebruikt al jaren, elke geek waard zijn MAC-adres zal beginnen te vertrouwen. En ik kan persoonlijk getuigen van honderden perfect darkside-free installaties. In een wereld waar download.com is niet langer een betrouwbare plek om veilig freebies te krijgen, en Adobe, Java en Flash dragen allemaal de zaden van de Sith, Ninite is een geweldige Jedi wapen. Ik ben van mening dat Portableapps.com is een goede oplossing voor dit, hoewel niet alle software is er beschikbaar is. Hier ook. Draagbare toepassingen momenteel niet crapware hebben gebundeld doen ze? Of denk je dat dat in de toekomst zou kunnen veranderen? Een bonus over het gebruik van draagbare webbrowsers is dat als je per ongeluk iets op fout die zoeken uw webbrowser of home page kaapt installeren, uw draagbare webbrowser zal niet worden aangetast. Enkel degenen die op uw computer zijn geïnstalleerd. Ik was een paar jaar geleden het testen van software en kreeg een Babylonische werkbalk super gelijmde op mijn Firefox. Gelukkig heb ik getest en gebruikte dit niftly gereedschap (http://mozbackup.jasnapaka.com/) een paar maanden voordat een backup van mijn Firefox-profiel. Na een verblijf van 8 uur bij het proberen om zich te ontdoen van de Babylonische zoek plugin te krijgen, bleek de enige manier om te krijgen als uit mijn systeem was om een ​​volledige verwijdering te doen en opnieuw installeren van Firefox. Groot artikel, ik ben over het algemeen erg voorzichtig, maar ik ken heel veel mensen die eindigen met verschrikkelijke rotzooi op hun pc. Ik betalen voor de meeste van mijn software en games of ga voor een open source optie, maar net als vrijwel iedereen er zijn ook stukken van de software die "vrij" zijn die ik gebruik ook. Ik utorrent niet al te lang geleden geïnstalleerd en al hun "aanbiedingen", zelfs dan gedaald tijdens het installatieproces zakt een adware installatieprogramma op uw pc, ga ik ervan uit dat sluimert, omdat ik alles af, maar Malwarebytes Pro heeft onmiddellijk af te halen op dit ... zeer achterbakse @bucky goed punt, ik ga ervan uit dat ze hebben gericht op Windows cos van het enorme installed base, ik heb een Android-telefoon en ik de neiging om Firefox te gebruiken met Adblock Plus als mijn browser en dat is geweldig, maar de weinige keren dat ik heb gebruikte Android Chrome, heb ik sommige sites autodownloading een apk-bestand, zolang je niet de apk installeren en gewoon verwijderen, het is vrij veilig, maar zonder twijfel een groot aantal gebruikers misschien onbedoeld crapware installeren op hun Android-apparaten merkte Groot artikel inderdaad. Het installeren van unchecky u aangeraden heeft mijn vele hoofdpijnen gered. Onlangs installeerde ik Firefox en ik was verbaasd dat het heeft vele crapware ook. Na het lezen van uw verhaal en alle troep die "vrije" software wilt toevoegen aan uw systeem. Ja, Ninite.com is een goede website om een ​​aantal gratis exemplaren van de software installeren zonder de malware in sommige pakketten. Paar jaar geleden kon je CCleaner downloaden, maar er was malware installeren van CCleaner het bedrijf vragen Ninite om het pakket te verwijderen. CCleaner was het maken van geld af van de installatie van de malware van ASK toolbar etc. Andere site die ik graag gebruik is cnet.download.com, vandaag heb ik met behulp van Google en op zoek naar home site van de software omdat Cnet speciale installer die wil installeren heeft toegevoegd andere programma's (meestal junk en malware), dus ik ga vragen mijn vragen ga dan naar huis site om de software te downloaden zonder junk (true de home site te downloaden zal zijn buggy.) in gevallen waarin u downloaden proefversie of u hebt betaald het pakket dan de installatie schoon is. Ik moet mijn kleinzoon computer nog steeds schoon te keren omdat hij geen "FREE" spel zal installeren en ze te installeren werkbalken, thuis instellingen op zijn browser. Ik heb leren hoe te "lezen" menu om de locaties van bestanden beginnen, zal de installateurs ze te verbergen in system32 map, lokale \ temp folder, map programmagegevens, en / of gewoon site in programma mappen. Houdt me op mijn tenen en leren van nieuwe trucs. U kunt Ninite gebruiken voor een veel voorkomende toepassingen om dit te omzeilen. Klik op de selectievakjes voor de software die u wilt, zal het een installateur voor u bundelen en doe een stille installatie van de huidige versie van de ontwikkelaar met de stoute vakjes aangevinkt. Als de software al is geïnstalleerd, dit werkt geweldig als een updater ook. Bespaart me een hoop tijd op de client machines. Ik heb me vaak afgevraagd waarom Windows-gebruikers die durven linux klagen over "software repositories 'die worden onderhouden door de gemeenschap. Deze zijn zeer veilig. Ik denk omdat er iets anders wordt beoordeeld als slecht. Het is omwille van BS als deze, evenals Windows gaten in de beveiliging, die mij nu uit met Windows als mijn belangrijkste OS hebben gehouden voor jaren. Natuurlijk is er een trade off hier, want er is een afweging in bijna elke keuze die je maakt. Maar ik ben het meest tevreden met wat ik heb gekregen in vergelijking met wat ik heb verloren in die afweging. Ja, dit is een probleem en steeds op die. Lat vorig jaar heb ik gedownload een grafisch programma van CNET, let daarbij goed op de ad-ware beladen extras niet aanvaarden. Het resultaat was een dagen avontuur verwijderen van adware en malware van mijn systeem. CNET heeft verontschuldigen. Ten tweede, als een die eruit ziet voor eenvoudige oplossingen gedacht dat de AVAST Grime-Fighter een goed product kan worden bij de hand te hebben, misschien wel raden, enz. Ik voor betaald en gedownload, en liep het, .... goed over 48 uur kreeg ik mijn computer weer up and running. Ik moest starten in de veilige modus om te doden en verwijder het vuil. Erger nog, AVAST steun nooit geantwoord. Het duurde uiteindelijk mijn bank meer dan een maand om iemand te contacteren bij AVAST en krijg mijn geld terug. Zelfs voor degenen onder ons die rond het blok meer dan eens zijn geweest, wordt het steeds moeilijker van struikelen te houden. Ik dacht dat ik wist dat de "good-guys" van de "bad-guys" maar ze lijken te zijn het dragen van die "witte hoeden". Dank u voor een tijdige en goed artikel. Keith L Terrill Deze ongewenste spullen betaalt voor de kinderen onderwijs en mijn hypotheek. Er is altijd een goede kant van de medaille. Er zijn betere, meer legitieme manieren om geld te verdienen dan de bundeling van rotzooi met uw product, in wezen vertragen computer van uw klant naar beneden, waardoor het onbruikbaar wordt, en soms de cliënt te voorkomen van het aanbevelen van uw product aan iemand anders. Hell, als je wilt om geld te krijgen van uw product, in rekening mag brengen. We zullen betalen. Je krijgt de goede kant en uw klanten krijgen de stront kant van de medaille. Als dat statische blijft zullen ze niet in uw klanten voor lang. Ninite.com voor de overwinning. Ze auto-strip out garbage-ware, en het is zeer eenvoudig te gebruiken. Ook voor PDF lezen, gedumpt ik Foxit jaar geleden, toen het begon te zwellen. Wind me helemaal niet dat ze begonnen te bundelen Conduit verrassen. Ik beveel Sumatra PDF plaats. Je hebt bloedige kidding me te zijn. Neemt de piss als ze crapware bundelen als deze. Echter zijn als ze niet vragen. Zodra ik iets gedownload (kan me niet herinneren wat het was), en elke keer als ik geladen mijn web-browser (FireFox op het moment) zou komen met "Iminent" en ik heb geprobeerd om dit te verwijderen, maar het zou niet worden verwijderd , en toen vond ik dat het zo was de bronnen van mijn systeem in beslag hoewel ik het nooit had geïnstalleerd, geprobeerd om het te verwijderen en het was niet in de uninstall lijst. Ik installeerde Linux op die machine plaats. Een ander probleem is licentieovereenkomsten, zij spullen verstoppen in er dus wanneer u klikt op "Ik ga akkoord" je ook akkoord te gaan met het installeren van de crapware. Ondanks de algemene overtuiging dat de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore beweerde dat hij de uitvinder van het internet, maakte hij geen dergelijke vordering; tijdens een gesprek van 1999 dat hij echter, krediet te geven zich voor het zijn een kampioen van de vroege ontwikkeling Internet.