wat je zei: je beste organiserende tips en trucs

Eerder deze week hebben we u gevraagd om uw meest effectieve computer organiserende tip of truc te delen. Nu zijn we terug naar een aantal van de grote tips die u gedeeld markeren.

Als we iets nam afstand van het lezen over de opmerkingen over de originele post, het was dat HTG lezers sticklers voor een goede bestandsnaam en de map organisatie. TheFu verklaart zijn multi-riek benadering

Back-up, back-up, back-up …. en test uw herstel procedures. Backups zonder testen is zoals het betalen van een rekening van het restaurant, maar niet eten of iets te drinken daar. Het is echt alles over het herstellen, na alles.

– Ik gebruik een afzonderlijke Data partitie aparte apps en OS (op C 🙂 uit mijn databestanden, – veel folders, maar slechts 2 of 3 lagen diep in de meeste, – bestanden en mappen naamgeving; – speciale tekens zoals @ en # om “belangrijk” bestanden dwingen om te sorteren naar boven; – topic labels ingebouwd in begin van de bestandsnaam om tips met betrekking groep bij elkaar; – artikel datum (de relevantie te beoordelen); – de volledige tekst van de titel van het artikel in de bestandsnaam, – ik een bestand gebruiken naam search tool genaamd “Everything” van Void Extra. Het sluit direct in NTFS, geen “indexering” noodzakelijk. Voert “instant” bestandsnaam matching terwijl u typt. Ik gebruik het tientallen keren per dag, -. Stardock hekken om snelkoppelingen te organiseren op mijn twee monitoren desktop, -. Word-documenten naar “random” korte tips over specifieke onderwerpen te verzamelen in één doorzoekbare documenten.

Geneste mappen! Er is niets mis mee;. In mijn C schijf, heb ik een map met de naam “V0R73X_Source ‘, in die map, zijn er al mijn spullen;! Er is ook een kopie van deze map op mijn externe harde schijf, en elke keer in een terwijl, ik neem de tijd en synchroniseren met de lokale één;. Nu, in deze V0R73X_Source, zijn er 5 mappen; 1. V0R73X_Chaos: Fun Stuff (games, films, etc) .; 2. V0R73X_Gallery: Foto’s en wallpapers (niet allemaal op één plaats: er zijn mappen voor elke categorie) .; 3. V0R73X_Library: Ebooks (ook gecategoriseerd); 4. V0R73X_Labs: Al mijn projecten, artikelen, notities, Source Code, documenten, dat soort dingen; 5.. V0R73X_Toolbox: Al mijn toepassingen (de setups alleen de geïnstalleerde daarvan zijn in Program Files) .; Er is ook een map op mijn bureaublad met de naam V0R73X_Temp en alle tijdelijke bestanden gaan er zoals e-mail attachments, temp nota’s, dingen die veel niet de moeite waard zijn .; Deze directory organisatie werkt geweldig voor mij! xD

Heeft u een tip of truc te delen? Het is niet te laat om aan het gesprek deelnemen: geluid uit in de comments!

Ik gebruik Renamer (gratis) om bestandsnamen van alle foto’s op de EXIF ​​in dit formaat te veranderen; YYYYMMDD HHmmss.jpg; die manier een ieder is altijd duidelijk en makkelijk te vinden op datum. Geen behoefte om veel geneste mappen. Ik bewaar ze op Picasa en leg ze in meerdere albums (één exemplaar, blijkt op meerdere plaatsen, een beetje zoals labels). Ik sync die in een map ‘Photos’ op mijn harde schijf en een back-up die aan mijn externe keer per maand.

Muziek is op Google Play met diverse spullen gesynchroniseerd met de computer, telefoon, tablet, etc voor offline luisteren.

Films bestaan ​​op de externe alleen. Ik streamen de meeste dingen toch, dus geen biggie als ze verdwalen.

Van essentieel belang klein apps worden toegevoegd aan de Dropbox-map, zoals hierboven vermeld.

Al het andere is in de Windows 8 SkyDrive app (25GB), zodat ik kan krijgen om het van overal. Win8 synchroniseert de hele zaak naar mijn harde schijf, en die map wordt een back-up naar de externe elke maand, ook.

Ik moet dit soort dingen doen, omdat ik de neiging om af te vegen en herladen mijn computers om de paar maanden en hoeven niet om tijd te verspillen backing dingen up. Ik kon de harde schijf te blazen op mijn Win8 tablet vandaag en verliest helemaal niets. Het is allemaal in de cloud.

Met uitzondering van grote video’s en programma’s die moeten worden geïnstalleerd, houd ik alles in mijn Dropbox. Het geeft me gemoedsrust om te weten dat mijn computer kan worden verloren, gestolen, of om te zetten in een grote vurige bal zichtbaar vanuit de ruimte en ik zal minimaal gegevens verloren.

Binnen mijn Dropbox, heb ik een map Apps voor draagbare toepassingen, dat is ~ 95% van de programma’s die ik gebruik. Installeer / update / een keer aan te passen, en instellingen worden bijgehouden op elke computer mijn Dropbox is gekoppeld aan.

Ik heb ook een enorme map Music. Geen submappen op alle Рin plaats daarvan, de hele organisatie is ingebouwd in de bestandsnaam, die ik verzamelen van de metadata met behulp van MP3tag. Dit is mijn schema; Opmerkingen Jaar Album Track # Song (op Artist); Dit zal alles alfabetisch en vervolgens chronologisch te sorteren voordat breken in individuele albums en tracks;. Ik gebruik reactie in plaats van de kunstenaar als een algemene soort veld Рgoed voor soundtracks, of een album dat songs bevat door meer dan ̩̩n kunstenaar. Als de Comment = Artist, dat wil zeggen, het hele album is slechts door ̩̩n kunstenaar, dan vertel ik mp3Tag te laten vallen van de Artiest-tag om te besparen op de bestandsnaam lengte.

Een andere map op het hoogste niveau is Themes. Ik houd al mijn maatwerk spullen hier: wallpapers, pictogrammen, visuele stijlen, cursors, lettertypen. Met behulp van dezelfde gebruikersnaam tussen computers betekent dat ik kan programma’s zoals Rainmeter waar het behang te associëren met een huid te vertellen, en het zal niet uit welke computer ik ben op het werk.

Elk bestand dat ik zelden gebruik wordt gedumpt in Catchall, die veel submappen heeft om dieper in zou ik nodig om het later te vinden, maar een actieve bestanden of gewoon nuttige informatie in het algemeen wordt gedumpt in geïndexeerd. (Ik soms ook gebruik maken van de YYYY MM bestandsnaam regeling anderen al hebben gezegd.)

Nu hier is het beste deel: Ik gebruik Launchy indexeren deze mappen: geïndexeerd, de submap Sneltoetsen in mijn map Apps, en mijn map Muziek. Dat betekent dat met een enkele druk op de knop, kan ik snel zoeken naar een programma, belangrijk bestand of nummer of afspeellijst. Voor muziek, dat betekent dat ik niet nodig om alles over het nummer weten, als ik gewoon een soort van denken aan de titel of de artiest of het album, dat is genoeg voor Launchy om het te vinden. Het is net als iTunes zoeken zonder de bloat (ik gebruik draagbare VLC om alles te spelen).

$ Vinden ~ / Audio -type f | wc -l, 65176, ik zie geen directory listing niet verstikking op dat aantal bestanden als ze waren allemaal in dezelfde map.

$ Vinden ~ / Galerie / -type f | wc -l, 15544, ik ben blij dat beeldbestanden worden ook georganiseerd in sub-directories.

Het gebruik van de cloud is geweldig op voorwaarde dat is niet de enige plek voor uw back-upgegevens. Vraag het maar aan de mensen met behulp van megaupload cloud storage over de dag dat hun bestanden allemaal verdwenen. Zij zijn niet de enige cloud storage provider ofwel verdwijnen.

Jongens, ik ben op zoek naar 2 dingen in misschien wel een applicatie en ik zou zeer dankbaar zijn als iemand mij kan helpen

1. Zoek binnen alle doc, txt, xls en soortgelijke soorten bestanden; 2. Zoeken netwerkschijven

Ik ben een fotograaf wannabe en hebben 70.000 foto’s die meer dan 8 jaar. (Dit zijn slechts degenen die ik geacht goed genoeg om te houden)

Eerste sleutel: ik schiet 150- 300photos in een dag. Het is een must dat ze zullen worden gedownload, ingediend, en bestandsnamen bevestigd voordat ik naar bed ga. Anders, ik wacht een week en hebben 1000 foto’s te behandelen en het is niet gebeuren. Naming 150 foto lijkt vervelend, maar ik eerst ruimen de slechte foto’s en dupes dus ik heb maar 20 – 40 keepers.

Tweede sleutel: Ik heb mappen voor elk kind en kleinkind en elke organisatie ik schieten voor, plus mappen voor vrienden, landschappen, vogels, etc. en geneste mappen onder elke één. In elke map begin ik met een map voor het jaar, dat wil zeggen 2012 en vervolgens mappen voor bepaalde gebeurtenissen in het jaar.

Ten derde: Ik kan de namen van de mensen in beeld in de bestandsnaam, vooral als het is een echt goed.

Ik gebruik Windows 7 zoekopdracht naar een foto te vinden.

Dit is hoe ik mijn computer op het werk,. Op de back-kant van de dingen, ik vind het makkelijker om weg te komen van betaalde back-up software te blijven. Met een opdrachtregel batchbestand kopieer ik alles van mijn data directories in hun RAW formaat. Makkelijk te herstellen. Het is een kwestie van kopiëren en plakken;. Ik gebruik twee dagelijkse back-up USB-harde schijven ook een wekelijkse en maandelijkse drive. Op elk van deze zijn er drie files. In principe elke dag dat ik wisselen van de de dagelijkse drives voorbij. De laatste back-up op het station wordt overschreven van elke gewijzigde bestanden en verplaatst naar de voorzijde van de wachtrij. Namelijk Backup A. Backup A wordt voorafgaand aan dat Backup B en de Backup B naar C. omgedoopt; Een keer per week de wekelijkse is aangesloten en hetzelfde proces wordt herhaald. Hetzelfde met de maandelijkse;. Organisatie File verstandig;. Elke klant heeft een directory en onder zijn er de individuele banen. Daarin is een verwijzing data directory welke foto’s en alle gegevens die door de klant bevat. Er zijn ook ongeveer 5 andere mappen om onze lijn van het werk relevant. Elk van deze twee andere mappen erin. Dit bestandsstructuur wordt opgeslagen in template directory, zodat wanneer een nieuwe baan wordt gemaakt van de bestandsstructuur naar de map client is gekopieerd en hernoemd;. Dit is in feite nu gedaan vanuit excel. De nieuwe baan heeft de klant naam in één kolom precies ingevoerd als deze wordt weergegeven in de data directory. De functieomschrijving wordt toegevoegd in een andere kolom en een job nummer toegewezen. Een macro wordt uitgevoerd die kopieert de bestandsstructuur in de juiste klanten directory en hernoemt de map om de huidige taak nummer en de naam. Een hyperlink wordt ook toegevoegd aan de spreadsheet, zodat het direct vanuit de spreadsheet kan worden geraadpleegd bij het zoeken naar een baan;. Ik kon blijven gaan met wat andere veelheid van taken de macro doet van het hernoemen project bestandsnamen in de mappen voor het opzetten en e-mailen onze “Autoriteit Doorgaan” om de cliënt;. tekening verstandig onze bestanden worden genoemd te beginnen met de taak nummer dan is het tekenblad nummer. Krijgt een beetje moeilijk te vinden als er een paar honderd vellen in een baan, zodat ze ook worden beheerd met een spreadsheet die automatisch wordt ingevuld wanneer ooit een pdf is gemaakt van het tekenblad. Er is een beschrijving gemaakt voor elke tekening zodat het gemakkelijker is om de betreffende tekening vinden. Nogmaals hyperlinks worden gebruikt voor het gemak van het openen van bestanden,. De meeste van deze is waarschijnlijk niet relevant, maar spreadsheets zijn een geweldige manier van omgaan met bestanden als de datum en tijd of andere bestanden naamgeving protocol. Een beschrijving van het bestand kan vervolgens aan het werkblad toegevoegd en gekoppeld aan het bestand via hyperlink.

What the heck is `ls -Rl> filelist.txt`? Ik opende een command line en ging ‘is’ en vervolgens op ‘ls’ en kreeg de opdracht geen fout.

@Art: De unix / linux commando om een ​​lijst van de mappen en bestanden; U kunt dir commando gebruiken als alternatief in windows

Best computer organiseren tip.

Zorg ervoor dat de grootste computer is aan de onderkant van de paal, dan stapelen de rest in aflopende volgorde van grootte, zodat de kleinste computer is op de top.

@WandersFar: Ik ben geïnteresseerd in de Launchy app die u noemde. Hoe werkt het? Ik ben op zoek naar het opzetten van een redelijke bestandssysteem voor mijn nieuwe baas, maar het probleem is dat ze een slechte gewoonte van het verplaatsen van bestanden of kopiëren ze in meerdere locaties. Ik dacht dat als we kunnen automatisch bestanden indexeren, zou ik haar breken van deze slechte gewoonte (of in ieder geval geen tijd op zoek naar spullen te verspillen). Ik ben niet een super-geek, dus ik iets eenvoudig in te stellen nodig.

Geluidsgolven reizen ongeveer 4,3 maal sneller in het water dan in de lucht. Verrast? Ze reizen 15 keer sneller door ijzer dan lucht.