wat jaren 1970-tijdperk video game systeem is geproduceerd tot 1992?

Antwoord: De Atari 2600

Voor het eerst geĆÆntroduceerd in 1977, de Atari 2600 was veruit en weg, het grootste succes van de Atari Corporation. De tweede generatie video game console was primitief door de moderne normen en had een vrij steile prijskaartje ($ 199 MSRP, dat is iets meer dan $ 800 gecorrigeerd voor inflatie), maar het systeem was indrukwekkend voor de dag en Atari verkocht ze de hand over hand toe .

In feite is de brede waaier van titels en brede invoering van de Atari 2600 bleek een succes dat Atari noch kon recreƫren noch loslaten zijn. Ondanks het vrijgeven van updates aan het platform en vervolgens krachtiger consoles, het publiek zou gewoon niet laten gaan van het origineel.

Terwijl serieuze gamers waren niet actief de aankoop van het toestel erg lang nadat het werd vervangen door de derde generatie consoles (zoals de Nintendo Entertainment System) en later de vierde generatie consoles (zoals de Super Nintendo Entertainment System en de Sega Genesis), prijsbewuste gamers hield van het platform. Geconfronteerd met de hoge kosten van nieuwere consoles (beide van Atari en andere bedrijven), veel mensen gewoon kocht de 2600 en genoten van de veelheid van goedkope games die al op de markt. Deze trend hield stabiel zo lang dat Atari de Atari 2600 lijn niet heeft te staken tot 1992: 15 jaar na de eerste release van de console.