waarom SSD’s komen in ongewone maten?

SSD’s lijkt in een heel scala aan ‘nieuwe’ maten van deze dag te komen, maar waarom is dat? Today’s SuperUser Q & A bericht heeft de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

Foto courtesy van Jung-Nam Nam (Flickr).

SuperUser lezer Dudemanword wil weten waarom SSD’s lijken in vreemde GB maten te komen

Waarom hebben SSD’s komen in de maten, zoals 240 GB of 120 GB in plaats van de normale 256 GB of 512 GB? Die cijfers maken veel meer zin dan de 240 GB of 120 GB grootte.

Waarom doen bedrijven produceren SSD’s in wat lijkt op “niet-standaard” maten?

SuperUser de respondenten Patrick R. en Adam Davis hebben het antwoord voor ons. Eerst omhoog, Patrick R.

Terwijl veel van de moderne SSD’s zoals de 840 EVO-serie geven wel de maten u gewend bent, zoals de genoemde 256 GB, fabrikanten gebruikt om een ​​beetje van de opslag te behouden voor de mechanismen die de bestrijding van de prestaties druppels en gebreken.

Als u, bijvoorbeeld, kocht een 120 GB schijf, kunt u er vrij zeker van dat het echt is 128 GB intern zijn. De bewaarde ruimte geeft gewoon de controller / firmware ruimte voor dingen zoals TRIM, Garbage Collection, and Wear Leveling. Het was gebruikelijk om een ​​beetje ruimte unpartitioned vertrekken – op de top van de ruimte die al onzichtbaar had gemaakt door de controller – toen SSD’s voor het eerst op de markt kwam, maar de algoritmes gekregen beduidend beter, dus moet je niet hoeft te doen dat meer.

EDIT: Er zijn enkele opmerkingen over het feit dat dit fenomeen worden toegelicht aan de discrepantie tussen geadverteerde ruimte, aangegeven in gigabytes is (dwz 128 x 10 ^ 9 Bytes) versus de gibibyte waarde het besturingssysteem laat zien, dat – de meeste de tijd – een macht van twee, de berekening van de 119,2 gibibyte in dit voorbeeld.

Wat ik weet, dit is iets dat komt op de top van de dingen die reeds hierboven uitgelegd. Hoewel ik zeker niet kan aangeven welke exacte algoritmen de meeste van die extra ruimte nodig hebben, de berekening blijft hetzelfde. De fabrikant assembleert een SSD dat inderdaad een macht van twee cijfers flash cellen (of een combinatie van dergelijke) gebruik, hoewel de afstandsbediening niet al die ruimte toegankelijk voor de systeem. De ruimte die overblijft wordt geadverteerd als Gigabytes, saldering u 111 gibibyte in dit voorbeeld.

Gevolgd door het antwoord van Adam Davis

Zowel mechanische als solid state harde schijven hebben ruwe capaciteit van meer dan hun nominale capaciteit. De “extra” capaciteit wordt opzij gehouden om slechte sectoren te vervangen, zodat de stations niet perfect van de lopende band te zijn, en zo dat slechte sectoren opnieuw kunnen worden toegewezen later tijdens het gebruik van de reserve-sectoren. Tijdens de eerste tests in de fabriek, worden alle slechte sectoren toegewezen aan de reserve-sectoren. Als de drive wordt gebruikt, controleert de sectoren (met behulp van foutcorrectie routines) bit niveau fouten op te sporen en wanneer een sector begint te gaan slecht, het kopieert de sector om een ​​reserve, dan re-maps het. Wanneer die sector wordt verzocht, de aandrijving gaat naar de nieuwe sector in plaats van de oorspronkelijke sector.

Op mechanische aandrijvingen, kunnen ze willekeurige hoeveelheden extra opslagruimte toe te voegen, omdat ze de servo, kop en schotel codering te controleren, zodat ze kunnen een nominale opslag van 1 terabyte hebben met een extra 1 gigabyte extra ruimte voor de sector re-mapping.

Echter, SSD’s gebruiken flash-geheugen, die altijd in machten van twee wordt vervaardigd. Het silicium vereist een adres decoderen is hetzelfde voor een 8 bits adres toegang 200 bytes als 8 bits adres toegang 256 bytes. Aangezien het deel van het silicium niet verandert in grootte, dan de meest efficiënte gebruik van het silicium vastgoed is gebruik te maken van twee gebruikt in de feitelijke flasgeheugen.

Dus de schijf fabrikanten zitten vast met een totale bruto capaciteit in machten van 2, maar ze moeten nog steeds een deel van de ruwe capaciteit voor de sector re-mapping opzij te zetten. Dit leidt tot 256GB van ruwe capaciteit slechts 240GB van bruikbare capaciteit leveren, bijvoorbeeld.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Zonder het krijgen in de technische details is altijd het beste om SSD’s kopen met de snelste lees- / schrijfsnelheid PLUS worden vervaardigd in traditionele capaciteiten van 128 GB, 256 GB, 512 GB, etc., etc ………

Bij gebruik in RAID-configuraties, ervoor zorgen dat alle SSD’s zijn identiek zelfs tot dezelfde fabrikant PLUS de fabrikant verklaart de SSD’s zijn gecertificeerd voor raid gebruik wil zeggen Trim support etc., etc ..

Goede site om boekenlegger. http://www.thessdreview.com/

Voor de installatie van het besturingssysteem, een SSD is de enige manier om te gaan. Voor de grote massa van de gegevens die ik liever SSHDs dat vrij snel met sequentiële R / W operaties, maar kost een stuk minder dan SSD’s.

Wat ik nooit begrepen is de reden waarom mensen zouden willen SSD Raid. Het maakt je niet veel te kopen voor OS prestaties en compliceert je leven. En als Rick opgemerkt, niet alle SSD’s in aanmerking komen voor een Inval setup, zodat je niet eens het beste aanbod kan kopen.

SSD’s in RAID 0-configuratie Doubles beide R / W snelheid transfers en Array Capacity, maar moet worden gecertificeerd voor raid operatie.

Zo niet dan kan men nog steeds de SSD te gebruiken in RAID-configuraties zal echter moeten overdrachtsnelheden vaak testen en Reset de SSD’s Terug naar fabrieksinstellingen wanneer scala snelheid transfers begint te verslechteren.

Er zijn slechts twee programma’s die ik ben me bewust van dat kan een SSD terug naar fabrieksinstellingen herstellen; Parted Magic en Secure Erase.

Secure Erase vereist een Dos omgeving met hot plugging en Parted Magic is nu Commercial betaalde software. http://www.overclockers.com/resetting-ssd-factory-defaults-dos/ http://www.bay-wolf.com/usbmemstick.htm http://partedmagic.com/ http: //www.majorgeeks .com / files / detail / parted_magic.html (GRATIS) http://rufus.akeo.ie/

SSD’s in RAID 0-configuratie Doubles beide R / W snelheid transfers en Array Capacity, maar moet worden gecertificeerd voor raid operatie.

Ik waardeer dat punt en dat is zeker handig als je R / W heel groot blok data.

Mijn punt is dat het besturingssysteem maakt veel R / W willekeurige operaties met kleine 4K dossiers waar de data transfer snelheid is een kleine overweging.

@whs Ja, we hebben dit punt nu gepleit voor jaren, maar SSD’s in RAID 0 ook het dubbele van de R / W overdrachtssnelheid in niet 4K blok registers dus al de minderjarige transfers doen op tot verhoogde het systeem de algehele prestaties;. 1Capture.png476x600 25,5 KB

Rick, die zijn indrukwekkend nums. Maar ik ben een eenvoudige man die niet wil whiplash hebben, LOL

Jij wint !!! Als de twee van ons niet zou willen stellen, zou het saai zijn hier in de buurt.

FWIW, ik ben geen fan van desktop-RAID, hetzij. Het kan de prestaties te verbeteren, maar op het einde, zelfs een verdubbeling van de prestaties van de harde schijf op het bureaublad niet dat veel van een verschil in de user experience te maken.

Dat gezegd hebbende, ik ben steeds een fan van SSHD’s, of hybride aandrijvingen. Wat ik graag zou willen zien is een generieke driver van Microsoft, dat zou ons in staat stellen om eventuele SSD en HDD elke pop in een systeem en automatisch gebruik maken van de SSD cache data. Apple doet dit, en het is fantastisch. Mijn Dell laptop heeft ook hybride opslag, maar ik denk dat het een deel van chipset van het moederbord, niet iets wat ik zou kunnen gelden voor elke pc (zoals mijn bureaublad.)

Ik heb ooit maakte een prestatievergelijking tussen SSHD, SSD en HDD .. Hoewel dit is niet uw typische modus operandi voor de OS, omdat ik een beeldvormende taak wordt gebruikt, maar de nummers zijn heel interessant.

De reden dat ik gebruikte imaging was omdat er word ik exacte verstreken tijd nummers. De nummers zijn typisch voor het schrijven van grote hoeveelheden data sequentieel (19NL). Maar de OS gedrag zou anders omdat het quasi steekproefsgewijs operaties met kleine hoeveelheden gegevens.

Zal verhuizen naar iets als deze in mijn juni Build.

http://www.zdnet.com/ocz-introduces-revodrive-350-pcie-workstation-grade-ssd-7000028822/

De 960GB model leest de gegevens willekeurig bij 135.000 IOPS en, net als de 480GB-versie, schrijft op 140.000 IOPS.

Moeten afwachten en zien wat alle nieuwe MB’s en chipsets uitzien. (GLIMLACH)

http://www.storagesearch.com/top30-ssdarticles.html

De grote gebogen vorm van geweien moose’s ‘gedragen als een parabolische reflector dat hun gehoor verhoogt met ongeveer 20% in vergelijking met niet-antlered elanden.