Gebruik deze tools om instellingen verwijderd uit ubuntu en gnome veranderen

In 2005, Linus Torvalds zei: “Ik heb geen gebruik maken van GNOME, want in het streven eenvoudig te zijn, is het lang geleden bereikte het punt waar het gewoon niet doet wat ik het nodig heb om te doen.” Ontwikkelaars van GNOME hebben voortgezet verwijderen opties .

Ubuntu gebruikt veel van GNOME’s instellingen dialogen, dus het is het verliezen van deze opties langs de weg. Bijvoorbeeld, Lock uitschakelen van Caps gebruikt om een ​​paar klikken te nemen – op Ubuntu 14.04, het vereist nu terminal commando’s.

GNOME Tweak Tool is beschikbaar voor elke Linux-distributie met GNOME 3 en GNOME Shell, waaronder Ubuntu. Het werkt ook met Ubuntu’s Unity desktop-omgeving, omdat zo veel onderdelen worden gedeeld met GNOME. Het is beschikbaar in Ubuntu Software Center als “Tweak Tool.” Aan de andere Linux-distributies, het kan iets als “GNOME Tweak Tool” of zelfs worden genoemd “Geavanceerde instellingen.”

GNOME Tweak Tool is boordevol nuttige instellingen, waarvan een groot deel gebruikt om te worden blootgesteld in GNOME. U kunt de afzonderlijke venster grenzen veranderen, GTK + (widget), iconen en cursor thema. U kunt lettertypen voor elke interface-element te kiezen. U kunt het opstarten van applicaties nu GNOME beheren en Ubuntu bieden niet langer een gemakkelijke toegang tot de Startup Applications tool.

De Typing sectie biedt een aantal kritische opties voor het aanpassen hoe het toetsenbord werkt. U kunt ervoor kiezen om uit te schakelen de Caps Lock-toets of laten fungeren als een andere toets. U kunt opnieuw inschakelen Ctrl + Alt + Backspace om de X-server te doden. U kunt de positie van uw Alt, Win, en Ctrl-toets te ruilen als u liever een andere lay-out. U kunt wijzigen wat er gebeurt als u dubbelklikt op, middle-klik, en klik met de rechtermuisknop op een titelbalk.

De tool is vol met andere opties, maar allemaal hebben betrekking op GNOME.

Unity Tweak Tool is alleen bedoeld voor Ubuntu, die de Eenheid desktop standaard gebruikt. Unity Tweak Tool is niet alleen Unity desktop-instellingen te wijzigen, maar – het verandert ook andere instellingen. Het is beschikbaar in het Ubuntu Software Center.

Deze tool ziet er direct thuis naast Ubuntu System Settings. De opties in de sectie Unity kunt u Unity passen zich – u kunt de launcher automatisch te verbergen om uw scherm declutter. U kunt ervoor kiezen om deze web app integratie vraagt ​​tijdens het surfen op het web uit te schakelen.

De opties in het gedeelte Uiterlijk kunt u uw thema, pictogrammen, de cursor, en lettertypen aan te passen op verschillende manieren. In het verleden kon je dit doen vanuit de standaard GNOME configuratietools – nu kun je alleen kiezen voor een enkel thema optie en je kunt niet de afzonderlijke componenten tweaken zonder een hulpprogramma van derden. U kunt er ook voor kiezen om het venster knoppen te plaatsen op de rechterkant van de titelbalk in plaats van aan de linkerkant als u liever een meer traditionele, Windows-achtige titelbalk.

Als je een fan bent van pictogrammen op het bureaublad, kunt u ervoor kiezen om de pictogrammen weer te geven voor uw thuismap, netwerkmap, afval, en de aangesloten apparaten op de Unity desktop. De tool is vol met andere opties, maar de meeste van hen hebben betrekking op Unity desktop Ubuntu’s.

Ubuntu Tweak is een andere populaire tool voor het afstellen van Ubuntu. Het is niet beschikbaar in de Ubuntu Software Center op Ubuntu 14.04. In plaats daarvan moet u een Terminal-venster te openen en voer de volgende commando’s om de PPA toevoegen en installeer het pakket

sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get install ubuntu-tweak

Als je eenmaal hebt, heb je een verscheidenheid aan opties voor het aanpassen van Ubuntu, waaronder een aantal opties die niet aanwezig is in andere instrumenten te vinden. Zo kunt u het uiterlijk van het inlogscherm Ubuntu’s aan te passen, te bewerken de “Quicklists” die verschijnen wanneer u met de rechtermuisknop op pictogrammen op launcher de Eenheid desktop’s en scripts die verschijnen toe te voegen wanneer u met de rechtermuisknop op de bestanden in de Nautilus file manager. Ubuntu Tweak integreert ook een “Janitor” tool die onnodige bestanden zoals uw cache van gedownloade software pakketten zullen verwijderen om ruimte vrij te maken.

Als je ooit gebruikt Tweak UI met Windows XP, deze tools zijn vergelijkbaar – ze bieden handige opties die niet zijn opgenomen in het besturingssysteem standaard. Maar, terwijl Windows dergelijke opties naar het Configuratiescherm toegevoegd en verhuisde uit de buurt van Tweak UI, GNOME ontwikkelaars zijn het verwijderen van meer en meer opties.

Afbeelding Credit: Ubuntu Party op Flickr

Het gebruik van Linux Mint Mate of PCLinux Mate bespaart u al de moeite en geven u meer flexibiliteit voor desktops. Ubuntu Mate is goed op de weg ook.

Ik gebruik Mint Cinnamon – ik zie gnome tweak instrument in de repositories, maar vraag me af of ik zou een verdubbeling plaats functionaliteit toe te voegen aan de bestaande app systeeminstellingen.

Erwin Schrödinger, voor wie de beroemde “Kat van Schrodinger” experiment wordt genoemd, vond het experiment was belachelijk en inherent gebrekkig.