welke universiteit is de enige met een alumni hoofdstuk op de maan?

Antwoord: University of Michigan

De Universiteit van Michigan heeft het grootste aantal levende alumni van elke universiteit in de wereld zijn er ongeveer 500.000 van hen te voet door de hele wereld. Met dat soort nummers, het was eigenlijk alleen een kwestie van tijd totdat de twee dingen die nodig zijn om een ​​maan-gebaseerde hoofdstuk van de University of Michigan Alumni Association vestigen opgetreden: drie U van M aluinen moest worden op een plaats op een bepaald moment en , in dit geval, die ze nodig hadden om op de Maan.

De sterren uitgelijnd voor slechts een dergelijk voorval tijdens de Apollo 15 maan missie. Alle drie de mannen aan boord van de missie-James Irwin, David Scott, en Alfred Worden-waren U van M aluinen. Terwijl Worden bemand de orbiter, Irwin en Scott plaatste een kleine plaquette op het oppervlak van de Maan ter herdenking van de oprichting van de stichting van het hoofdstuk. De plaquette luidt: “De Alumni Vereniging van de Universiteit van Michigan. Charter Number One. Hierbij wordt verklaard dat de Universiteit van Michigan Club of The Moon is een regelmatig samengestelde eenheid van de Alumni Association en aanspraak op alle rechten en privileges onder grondwet van de vereniging. ”

Ondanks hardnekkige gerucht bij University of Michigan studenten en aluin gelijk, er geen University of Michigan vlaggen op de maan-hoewel verscheidene gevlogen boord van de missie en nadien gedistribueerd naar de University en technici van NASA die U waren M aluinen.