welke letter verschijnt één keer per jaar op het oppervlak van de maan?

Antwoord: X

De menselijke geest is een patroon op zoek naar één. Wij mensen zijn heel goed in het draaien van abstracte vormen in vertrouwde degenen. Een van de meest beroemde astronomische voorbeelden hiervan is de Man in the Moon-van onze aardse uitkijkpunt de kraters op de maan oppervlak eruit als gezicht van een man neer te kijken op ons.

Als je nog dichter naar de maan te kijken, echter, vindt u een veel kleinere oppervlak functie te wachten voor ons om een ​​symbool te visualiseren over. Voor een schaars vier uur aan het begin van het eerste kwartaal, is de horizon van de maan verlicht door de zon in slechts een zodanige wijze dat de wanden van de maan kraters La Caille, Banchinus en Purbach cast schaduwen die de illusie van een te creëren reus X op het oppervlak van de Maan. Deze informatie is bekend als Cross Purbach (dankzij de verwante krater) of Werner X (genoemd naar de krater Werner, een aanzienlijke landmark zuiden van de formatie X).

Bonus Trivia: formaties zoals de Purbach Kruis staan ​​bekend als clair-obscur formaties, of licht-donker formaties, gecreëerd door extreme contrast tussen natuurlijk licht (in dit geval de zon) en duisternis (de diepe duisternis van de donkere kant van de maan en de maan kraters).