welk jaar werd het Times Square Ball opgewaardeerd naar leds?

Amswer: 2006

Sparen voor een verlichting black-out tijdens de Tweede Wereldoorlog, heeft de Times Square in New Year’s Eve bal elk jaar gedaald sinds 1907. De eerste ballen waren eenvoudige constructies van hout en gloeilampen, klein genoeg om omhoog te hijsen en verlaagd door een paar mannen te trekken op een katrol ondersteunde touw. Door de jaren 1950 de bal had in omvang gegroeid, is opgebouwd uit aluminium, en versierd met nog meer verlichting. Toch is uit de 1907 tot de de jaren 1990, het proces bleef grotendeels ongewijzigd.

In 1996 liet de bal voor de eerste keer door een computer gestuurde verlichting, de weg vrijmaakt voor de grootste verandering in de Times Square Ball-de upgrade 2006 tot LED-verlichting. Dankzij de LED-systeem de bal staat de weergave van miljoenen kleuren en patronen, een verre schreeuw van de eenvoudige gloeilampen systeem gebruikt in de vorige eeuw.

Bonus Trivia: Terwijl we nu gebruik maken van de tijd ballen om het nieuwe jaar te vieren, zij werden oorspronkelijk gebruikt als een instrument om te helpen schepen te synchroniseren hun on-board klokken terwijl uit bij de haven.