wat zijn de blokken in tetris genoemd?

Antwoord: Tetrominoes

De geometrische vormen die deel uitmaken van de speelstukken van de razend populaire spel Tetris is een speciale klasse van polyomino. Met name de speelstukken zijn een vier-segment speciale klasse van polyomino bekend als “tetrominoes” (een wetenschappelijke manier om te zeggen ‘vier segment geometrische figuur “).

Er zijn variaties van Tetris dat de moeilijkheidsgraad van het spel aanzienlijk te vergroten door het verhogen van het segment tel tot 5 segmenten (pentominoes) en 6 segmenten (hexominoes).

Tetris hoeft zeker niet in een wurggreep op het gebruik van -noes vormen. Domino is een klassiek spel waar de spelers gebruik maken van twee vierkante geometrische vormen en het bordspel Blokus gebruikt alle polynomino vormen tot aan de pentomino’s te maken van de speelstukken voor de twee kanten.