wat is informeel bekend als “het ons zonnestelsel stofzuiger”?

Antwoord: Jupiter

Veel astronomen verwijzen naar de planeet Jupiter als de stofzuiger van ons zonnestelsel dankzij zijn enorme zwaartekracht en de nabijheid van het binnenste van het zonnestelsel. Zijn krachtige pull klikt up passerende kometen, asteroïden en ander vuil uit de Oortwolk.

Hoewel het idee van Jupiter als een soort zonnestelsel voogd die de planeet Aarde beschermt tegen logge bedreigingen zoals enorme asteroïden heeft een lange traditie op het gebied van astronomie, een toenemend aantal astronomen betwisten deze visie. Zij stellen dat in plaats van ons te beschermen door overhevelen up afvallige voorwerpen, Jupiter heeft zo’n sterke zwaartekracht dat het eigenlijk trekt voorwerpen uit de koers en in het binnenste van het zonnestelsel (en gevaarlijk dicht bij de Aarde).

Het is logisch dat het een in twee richtingen propositie zou zijn. Afbuigen van grote voorwerpen uit de buurt van de aarde of tekening voorwerpen naar de aarde. Immers, in het begin van het bestaan ​​van planeet Aarde was er een aanhoudende regen van asteroïden op de planeet Aarde en op de maan. Maar als het zonnestelsel jaar, de effecten op aarde vanuit asteroïden verminderden in de tijd.