wat computergebruik vuistregel voorspelt de verdubbeling van de rekenkracht om de twee jaar?

Antwoord: de wet van Moore

Moore’s Law is een beginsel computerindustrie waarbij de hoeveelheid transistors verpakt in ge├»ntegreerde schakelingen verdubbelt ongeveer elke twee jaar.

De wet is genoemd naar Gordon E. Moore, een vroege Intel ingenieur, die de ontwikkeling van een 1965 paper beschreven op de toekomst van de rekenkracht gepubliceerd in Electronics Magazine. Hij getraceerd het patroon van toenemende macht voorafgaand aan het jaar waarin het papier werd geschreven en voorspelde dat de trend van de rekenkracht verdubbelt elk jaar jaar zou blijven in de toekomst, hij later herzien zijn berekeningen tot een meer bescheiden dubbele van de macht om de twee jaar.

Naast uitleg over computergebruik ontwikkeling op het moment dat het werd voorgesteld, de wet van Moore werd een leidraad voor de industrie; ontwikkeling schema’s en product levertijd tafels werd opgebouwd rond de Wet van Moore, de waargenomen nauwkeurigheid van de voorspellingen Moore’s verder te versterken. Daartoe is het uitgegroeid tot iets van een self-fulfilling prophecy als concurrenten in de micro-processor-industrie tegen elkaar racen om de volgende iteratie van de wet van Moore.