Waarom Google reader overleden: 4 alternatieven voor lezers rss

Google Reader zal binnenkort worden dood, maar het is te sterven voor een lange tijd. Een dalende user base, gebrek aan innovatie, en het ontbreken van Mass Appeal gedoemd is. Mensen maken gebruik van andere types van diensten aan up-to-date blijven met hun favoriete websites.

Niets van dit alles zal de hardcore informatie-verslaafde RSS gebruikers te overtuigen om over te schakelen, maar de meeste mensen willen niet nog een inbox met honderden krantenkoppen te graven door elke dag – dat is wat echt gedoemd Google Reader.

Google Reader zelf is niet vernieuwend geweest in een lange tijd. Of u nu met behulp van Google Reader op het web of via de officiële mobiele app, u in principe krijg een ander inbox heb je te maken met. De meeste van deze koppen waarschijnlijk niet eens zijn onder andere full-text artikelen, dwingt u doorklikken naar het volledige artikel, zodat de website haar advertentie-inkomsten te krijgen.

Het is geen verrassing dat deze ervaring niet heeft veroverde de populaire verbeelding. Het is een geweldige manier om te verblijven up-to-date on zelden bijgewerkt blogs, maar voeg een paar grote websites en je zult eindigen met honderden of zelfs duizenden berichten in uw RSS-inbox elke dag, waarvan er vele duplicaten, met verschillende websites schrijven over dezelfde onderwerpen. Google Reader biedt geen manier om deze feeds voor de informatie die het meest relevant zijn voor u, of zelfs alleen maar te elimineren duplicaten te filteren – het beoogt een brandslang van informatie op haar gebruikers en vertelt hen te drinken.

Apps zoals de populaire Flipboard, maar ook Google Currents en Pulse, gooi een groot deel van de oude RSS-ervaring. Flipboard kunt u bronnen ze willen de inhoud van lezen toe – je kunt zelfs RSS-feeds direct, maar het voelt niet als het gebruik van een RSS-lezer. Flipboard heeft geen ongelezen telling dat het lezen app verandert in een andere inbox je op de top van te blijven geven. Elke bron wordt apart gepresenteerd, waarbij gebruikers kunnen bladeren door verhalen met beelden als ze zouden omdraaien door een tijdschrift. De structuur moedigt lezers te veel bronnen niet te volgen of zorgen te maken over het lezen van elk klein ding dat ze te publiceren.

Flipboard is een doorslaand succes geweest, en het is een goed voorbeeld van het soort van het lezen app dat de gemiddelde mensen liever. Google Reader zou zijn uitgegroeid tot een soort van Flipboard voor het web, maar Google laat Reader stagneren.

Hardcore RSS-gebruikers zullen erop aandringen dat social media diensten zoals Twitter zijn geen vervanging voor RSS-lezers zoals Google Reader. Ze hebben gelijk – voor zichzelf – maar social media diensten zoals Twitter zijn een substituut voor RSS voor veel mensen.

Wanneer Google Reader oorspronkelijk werd uitgebracht, Twitter heeft nog niet eens bestaan. Gemiddeld gebruikers hebben afgedreven richting van Twitter en Facebook, het kiezen van hun sociale accounts te volgen in plaats van zich abonneren op de RSS-feeds. Twitter in het bijzonder kan functioneren als iets wat lijkt op een RSS-reader als je accounts die hun artikelen tweet te volgen, presenteren u met een stroom van de meest recente inhoud. Mensen kunnen in plaats daarvan volgen hun vrienden of beïnvloeders, het lezen van de dingen die ze ervoor kiezen om retweet in plaats van het lezen van alles wat een website schrijft.

Wil je echt alles wilt een publicatie schrijft gelezen? Normale mensen zeker niet. In plaats van het volgen van een breed scala van verschillende websites en besteden tijd elke dag om afromen door honderden of duizenden koppen zoek naar iets interessants hebben mensen aangetrokken in de richting van aggregatie sites die interessante nieuwe content voor hen de oppervlakte.

Sites zoals Reddit en Hacker News oppervlak interessante nieuwe inhoud elke dag, en mensen op zoek naar iets nieuws te lezen aangetrokken tot deze websites. Er zijn zelfs specifieke onderwerpen aggregators zoals Techmeme, die veel van de meest interessante nieuwe tech verhalen uit verschillende publicaties aggregaten – u kunt de meest interessante dingen te lezen zonder te graven door honderden koppen in een RSS-lezer. Andere mensen vinden de interessante dingen voor u, zodat u tijd bespaart.

Laten we zeggen dat je aan boord met al deze veranderingen, maar je echt nodig hebt om bij te houden van enkele zelden bijgewerkte blogs te houden. De maker voegt slechts een nieuwe post om de paar maanden, maar je moet om ze te lezen en je wilt niet naar de pagina elke dag te vernieuwen. Er zijn andere manieren waarop u kunt bijhouden van deze blogs te houden zonder toevoeging van een nieuwe inbox je elke dag te controleren.

De dood van Google Reader betekent niet dat de dood van RSS, hoewel het wel aangegeven dat de ervaring van Google Reader is niet wat mensen op zoek zijn. Andere bedrijven bundelen hun eigen RSS-lezers die een beroep op de voormalige Google Reader-gebruikers. Een van de meest populaire tot nu toe is Feedly. Feedly biedt een Google Reader-achtige interface, maar het biedt ook een meer visuele Flipboard-achtige interface die probeert om de meest interessante content oppervlak en presenteren die op een meer aantrekkelijke manier – ze al vooruit Google Reader in een visioen.

Als Google Reader niet had overgenomen van de RSS-lezer markt en vervolgens nagelaten om te innoveren, misschien zou een RSS-lezer een meeslepende ervaring voor de non-informatie-junkies hebben aangeboden en veroverde meer mainstream gebruikers.

Het idee van de volgende websites en mensen die je geïnteresseerd bent en het ontvangen van nieuwe content automatisch is betrapt op – van Twitter en Facebook naar YouTube en Flipboard. Het is gewoon nooit op grote schaal gevangen op in de vorm van Google Reader.

Sommige hardcore Google Reader-gebruikers zullen schreeuwen “Maar hoe gewone mensen up-to-date met alles wat hun favoriete websites te schrijven?” Het antwoord is simpel: dat doen ze niet. Dat is een groot deel van de reden waarom de Google Reader ervaring is zo un-overtuigend voor de meeste mensen.

Gebruik makend van nieuws aggregators en social media sites om anderen te laten filteren inhoud en ‘doen het werk voor u’ is prima voor de meeste mensen, maar het feit blijft dat iets of iemand moet eerst doen filtering. Voor de power users, of de filter-ers (totdat er een intelligent geautomatiseerd systeem) traditionele RSS-lezers lijken nog nodig, of op zijn minst, het meest effectief. Eventuele suggesties voor alternatieven voor de ‘power user / lezer?

Nogal verrast IE niet een eerlijke vermelding hier te komen. Ok het is eenvoudig, maar het werkt briljant toch een goede nachtrust. Het is de belangrijkste reden dat ik niet volledig overgestapt van IE naar Chrome

Feedly is beter in bijna elk opzicht, en ik ben soort blij dat Google Reader is overleden, want anders zou ik niet weten over de superieure diensten die er bestaan.

http://theoldreader.com/

Ik hou ervan. Eenvoudig en schoon. Het maakt niet een mobiele site of app, maar de pagina werkt vrij goed op mobiele browsers toch.

Feedly. Voor de winst. Het is ongelooflijk strak en eenvoudig te gebruiken.

Er zijn twee grote dingen Reader deed het goed. Het was altijd in sync, ongeacht welk apparaat je aan het lezen van en het vereenvoudigde de tekstopmaak van wat ooit artikel dat je aan het lezen was. Toe te voegen aan dat de doorzoekbare leesgeschiedenis en je had echt een winnende product. Feedly is een geweldige vervanger en is sterk verbeterd sinds de Reader sluiting werd aangekondigd. Evernote kan worden gebruikt om artikelen die u hebt gelezen op te slaan.

Ik denk dat je volkomen juist dat er steeds minder gebruikers werd met behulp van Google Reader als een primaire lezer meer. Echter, de service is nog steeds van onschatbare waarde voor veel mensen voor het overzetten van content naar andere diensten. Ik was minder bezig met de lezer aspect – ik gebruik het, en de voorkeur aan de inbox stijl voor gebruik op mobiele apparaten. Mijn voornaamste klacht in bij de dienst weg te gaan is het verlies van een repository ik kon gebruiken om mijn inhoud gemakkelijk overbrengen naar diensten zoals Flipboard, Stromingen, en vooral in mijn persoonlijke geval, podcast spelers.

Ik ben een grote podcast luisteraar – Ik luister naar 40-50 podcasts per week. Het verliezen van Reader als opslagplaats voor deze feeds is een enorme teleurstelling voor mij … het was een waardevolle dienst voor mij. Aangezien Google eindigde Luister (de inmiddels opgeheven podcast-speler voor degenen die niet bewust) Ik ben door meerdere spelers geweest en nog niet over een zo intuïtief en eenvoudig. Ik blijf bij mijn huidige speler nu uit inertie – het invoeren van al die feeds uit het geheugen met de hand op een mobiel apparaat zal verschrikkelijk zijn als ik eindelijk om apparaten te veranderen.

Mijn favoriete Google Reader kloon is CommaFeed. Het is nog een beetje vroeg in de ontwikkeling, maar het is open source en je kunt zelfs installeren op je eigen server als je wilt.

Vrijwel alle reden gaf je dat Google Reader gefaald is de reden waarom ik hou van Google Reader (Ik hou van de Inbox-stijl) en de reden waarom ik heb een harde tijd vinden van een alternatief (ik haat het magazine-stijl) had.

Ik ben het met u eens. Ik heb ontdekt dat Feedly is groot in een heleboel manieren, maar ik meteen mis de eenvoud van Google Reader. Ik blijkbaar ook vallen in een minderheid van de mensen die lezen hun RSS-feeds met behulp van het volledige artikel te bekijken in plaats van alleen titels en Feedly biedt geen ondersteuning voor breedbeeld-resoluties als u deze weergave, zodat ze alleen gebruik maken van een minimale screen real estate die is zeer frustrerend. (Ze losten dit probleem w / Titel bekijk een paar versies geleden, maar liet volledige artikel uitzicht alleen).

Newsblur ziet er eerlijk gezegd nogal veelbelovend en biedt een groot deel van de Google Reader functies die ik wil. Ik heb het houden van mijn oog gestaag op. Ik hoef alleen maar te weten dat sommige fatsoenlijke mobiele apps hun API zal gebruiken (wat ik denk dat open is) voordat ik volledig uit te schakelen.

en Feedly biedt geen ondersteuning voor breedbeeld-resoluties als u deze weergave gebruikt, zodat ze alleen gebruik maken van een minimale scherm onroerend goed en dat is zeer frustrerend

Ik van mijn kant ben er blij mee. Als linies te lang het maakt het lezen moeilijk voor mij, dus toen ik Wikipedia lezen op een 22 “-scherm ik meestal de grootte van het venster met behulp van Half-Screen-Snapping.

Ik ben momenteel met behulp van Feedly en, na de eerste ergernis door de gedwongen schakelaar Ik vind het heel goed. De mobiele app is inderdaad een kleine verbetering ten opzichte van de Google Reader-app.

Ik hoop alleen dat ze trouw vasthouden aan de belofte, of liever gerucht, dat zij OPML export zal uitvoeren, zodra de Google Reader-overgang wordt gedaan.

By the way, ook ik de voorkeur aan de inbox achtige benadering. Ik uitdrukkelijk niet wilt dat om verschillende bronnen te mengen. Webcomics ik wil lezen in chronologische volgorde en slechts een keer een paar posten van dezelfde strip hebben opgebouwd. Nieuwssites Ik geef de voorkeur het lezen van “de nieuwste eerst”, met name krant voedt die post te veel artikelen bij te houden hoe dan ook.

Ik ben het wel dat de inbox stijl problematisch kan zijn. Ik uitgeschreven uit MobileGeeks.de en andere tech nieuwssites in het voordeel van kleinere blogs, omdat ik uiteindelijk het lezen van enkele uren per dag tech nieuws op een bepaald punt. Ik heb liever een kleine tech blog om de selectie over de social media aanpak wel doen.

Ik hoef alleen maar te weten dat sommige fatsoenlijke mobiele apps hun API zal gebruiken (wat ik denk dat open is) voordat ik volledig uit te schakelen.

Kort nadat ik dit gepost, Feedly bijgewerkt hun blog te zeggen dat ze zal de steun met een flink aantal apps

Ik denk dat dit kan doen mijn beslissing eenvoudiger … http: //blog.feedly.com/2013/06/04/feedly-is-listening-the-roadmap-you-helped-us-shape/

Ik was in staat om mijn GR ervaring met NetVibes (in Reader-modus, niet Widget-modus) te repliceren.

Ik heb Tiny-RSS geïnstalleerd op mijn server en het werkt als een geweldige vervanger voor GReader. Het heeft een steeds betere mobiele app voor Android en sinds haar op mijn eigen server Ik weet dat het niet stilgelegd op mij

Dat is precies om dezelfde reden heb ik eindelijk eldonreader koos. Ze hebben wat ik noem een ​​zeer goed “normale mode”.

Ik ben het eens. Mag ik raden Tiny Tiny RSS. Als u al een webserver (ik deed) kun je gewoon gooi het op en pas het aan uw hart inhoud. Ik heb een heleboel vrienden met het uit mijn server gekregen, omdat het in feite is een bijgewerkte versie van Google Reader.

Een paar andere mensen die ik ken kocht een Raspberry Pi zodat ik kon hen opgezet met hun eigen installeren.

+1 Voor Newsblur. Blaast feedly uit het water IMO, maar helaas het lijkt erop dat feedly kreeg meer van de 3rd party ontwikkelaars om te springen op hun API.

Ik heb altijd al rss readers waren een heleboel verwarde junk die steeds opbouwen. Ik heb niet gebruikt een voor een paar jaar totdat ik las iedereen enthousiast op feedly. erg fijn

Woord is dat de mensen van Betaworks (ze zijn achter de nieuwe digg.com) werken aan een optie in directe reactie op Google Reader afsluiten – hopelijk is het iets leuk en eenvoudig

Bij Google zijn plannen om Google Reader sluiter maart aangekondigd, het internet flipte. Twitter-gebruikers staken hun virtuele hooivorken in verontwaardiging. Bloggers weende, klauteren om een ​​geschikte vervanging van de dienst 1 juli dood datum.

Eerlijk gezegd jongens die ik heb geprobeerd zo veel Google Reader alternatieven onder RSS-readers of nieuws aggregators zoals Flipboard of Pulse, zodat aan het eind besloten om mijn eigen visie te ontwikkelen hoe nieuws lezen dienst zou moeten uitzien en maken een soort van symbiose van RSS-lezers en nieuws aggregators . Ik ga publiceren eerste gesloten beta binnen enkele weken zou ik zeer waarderen voor uw abonnement en eerlijke kans van het product! het heet Newzmate (newzmate.com)

Voor nieuws lezen, kunt u ook gebruik maken www.hinto.co

Het is niet een RSS-lezer, maar het is zeer visueel en u kunt selecteren welke sites bij te houden, in real-time.

Het gedicht, bekend als Carmen 16, door de Romeinse dichter Catullus, werd als zo vulgair dat het niet is vertaald uit het Latijn naar Engels tot in de late 20e eeuw.