wat u zei: hoe u uw computer te controleren

Eerder deze week hebben we u gevraagd om uw computer monitoring tips en trucs te delen, nu zijn we terug naar de rijkdom te delen. Lees verder om te zien hoe uw collega-reader toezicht op hun spullen.

Een van de meer populaire monitoring tools, mede dankzij het bedrag van de dingen dan alleen hardware kan volgen, in de commentaren was Rainmeter. Lee schrijft

Ik heb niet echt te controleren mijn computer voortdurend, alleen als er iets is opknoping op en ik moet zien wat de oorzaak is.

Dat gezegd zijnde, ik heb Rainmeter, zodat ik snel kan zien hoeveel RAM of CPU wordt gebruikt. Voor iets meer gedetailleerde, ik ga gewoon naar de task manager en sorteren op RAM of CPU.

Shinigamibob maakt gebruik van een breder scala aan tools om een ​​meer diepgaande blik op verschil aspecten van zijn computer te krijgen

Ik gebruik OpenHardware controleren om al mijn hardware temperaturen en belastingen te controleren. Het toont ook de verschillende voltages op het moederbord – die komen in zeer handig als ik het toezicht op de algehele stabiliteit van een overclock. Voor SSD’s, het toont ook de aandrijving slijtage en levensverwachting. Het kan ook de grafiek elke vorm van temperatuurgegevens. Dat is wat ik gebruik 99% van de tijd – eenvoudig en elegant.

Als ik load testing of de stabiliteit testen van een overclock, het is altijd hetzelfde paar gereedschappen. RealTemp en CPU-Z. CPU-Z heeft veel meer gedetailleerde informatie dan OpenHardwareMonitor doet, maar de gegevens dat is alleen nuttig in een bepaald scenario. RealTemp is ook heel belangrijk in dat het mogelijk maakt voor de registratie van de temperatuur gegevens. Dus zelfs als ik laat een load test ‘s nachts actief is en het gebeurt te BSOD of reboot, ik zal altijd de temperatuur van elke individuele kern.

Als ik het gamen (het weinige dat ik tegenwoordig doe), de MSI Afterburner voor GPU monitoring. De op het scherm overlay is ongelooflijk nuttig in dat de belasting, temperatuur, voltages en fan snelheden worden getoond direct op de top van welke wedstrijd ik speel. Op de top van dat, het ondersteunt meerdere kaarten net zo goed en geeft aan of SLI of Corssfire goed werkt (door het controleren van de GPU gebruik en framerate). Het is een kleine overlay op de hoek van het scherm, zodat het nooit opdringerig. Nuttiger dan Fraps zeker – het scherm opnemen gebouwd heeft een betere benutting van de CPU’s voor een betere compressie van video en gewoon opeten een hele schijf voor een 30 minuten durende opname sessie (of kost je $ 35)

De meeste van deze tools hebben zelfs remote monitoring mogelijkheden, maar ik heb liever Mobile PC Monitor gebruiken voor.

Niet iedereen is gebaseerd op een overvloed aan tools van derden echter Frank krijgt door gewoon prima (net als vele lezers) met basis in-OS-monitor

Voor persoonlijk / thuisgebruik, Ctrl + Shift + Esc brengt Windows 7 Task Manager met CPU-gebruik en fysieke geheugen gebruik op de bodem, en als ik op het tabblad Processen klikt, dan CPU of Memory kolomkop om de grootste eerst te sorteren, kan ik snel zien of er een CPU of Memory hog – zo niet, dan kan het mijn modem oververhitting / vertraging zijn

Voor ruimte, gebruik ik TreeSize Vrij om de grootste bestanden die ik kan verwijderen om ruimte vrij te maken te vinden, Ik vond vooral de draagbare versie op mijn USB-thumbdrives – anders My Computer toont schijf, omvang en vrije ruimte geen problemen.

Voor meer controle tips, trucs, en app-suggesties, raakte de volledige commentaar draad.

Dit is erg handig, omdat ik geen idee had helemaal over hoe u uw computer (met uitzondering van Task Manager) !; Thanks HTG bewaken!

Gkrellm2 op Ubuntu 12.04 in de Fluxbox desktop ‘snijden’. Werkt goed!

Ik verving mijn taakmanager met Proces Explorer en het gebruik van Speedfan temp en de spanning te controleren, zelfs in combinatie met BGInfo voor een informatieve live-updating deaktop

Ik heb altijd CoreTemp in de voorkant van mijn ogen aan de onderkant van mijn desktop en Cpumeter gadget van Windows op het bureaublad. Er is geen noodzaak voor meer software van derden.

Ik gebruik Conky op mijn Linux desktop en GeekTool op mijn MacBook.

Wat is de Rainmeter huid aanbevolen aan de top?

Ik heb persoonlijk gebruik gemaakt van Qustodio, een gratis app die een opmerkelijke baan bij het filteren van websites en ook systematisch de rapportage van de online activiteiten doet. In de afgelopen maanden, is het me goed geserveerd en is licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken.

‘S werelds grootste internetcafé kan worden gevonden in ChamsCity Digital Mall in Lagos, Nigeria. Begunstigers van het café kan een van de 1027 computers te selecteren.