wat u zei: hoe je een rommelige verzameling muziek

Eerder deze week hebben we u gevraagd om uw tips, trucs en hulpmiddelen te delen, voor het beheren van een rommelige muziekcollectie. Nu zijn we weer terug naar zo groot lezer tips te delen, lees dan verder naar manieren om uw berg van de muziek te temmen te vinden.

Verscheidene lezers waren, ondanks het feit dat geprobeerd verschillende technieken die door de jaren heen, fans van om dingen te doen een groot deel van de handmatige manier. Aurora900 verklaart

Ik heb een weekend sorteren alles zelf een keer. Heeft even geduurd, maar nu heb ik mappen gesorteerd op artiest, en binnen de kunstenaar mappen zijn mappen voor hun albums. Met mijn collectie op ongeveer 260GB, kan het een lastige taak, maar het is zeker de moeite waard op het einde. Ik heb niet de tagging kwestie als ik ervoor zorgen dat alles wat ik heb goed gelabeld om mee te beginnen … Als ik een cd die ik gebruik Easy CD-DA Extractor, die automatisch zoekt een database op het internet voor de labels ben rippen. Als ik iets downloaden, als zijn van een betrouwbare bron zijn het gaan goed worden al getagd.

Bilbo Baggins zou graag automatiseren, maar eclectische muziek smaken maken het moeilijk

Ik heb eens dagen doorgebracht tagging elk individueel nummer met MP3tag dus ze hadden allemaal de juiste artiest, album, album kunstwerk. MusicBrainz Picard en WinAmp autotagging niet zou werken voor mij, want van de “duistere” muziek die ik heb. Dan moet ik sluit hem gewoon in MediaMonkey, organiseren op Artist / Album / tracknumber – SongTitle.mp3. En wanneer ik download muziek, voeg ik het gewoon met de hand als dat.

Lenny deelt zijn handmatig sorteren methode

Mijn systeem is om de tags en bestandsnamen te wijzigen met de hand, met behulp van online album spoorlijsten als referentie.

Lange beschrijving

Met behulp album pagina op Wikipedia (of sites als Amazon, wanneer de Wiki-pagina niet beschikbaar is), ik de naam van elke track met een nummer en de titel (bijvoorbeeld “10 NASA is aan uw kant”), en, indien nodig, handmatig de baan te veranderen nummer en de titel in de labels. selecteer ik dan alles en (in dit voorbeeld, “Everything Everything”, “Man Alive” en “2010” – goed album, door de manier) deken-verander de artiest, album artiest, album en jaar.

Deze sporen gaan in een map met de eerste naam met het jaar, dan is de titel van het album ( “[2010] Man Alive”), die zelf in de map kunstenaar ( “Everything Everything”). Ik heb de toegevoegde bonus van albums in ordervrijgave in de map kunstenaar wordt vermeld. Deze kunstenaar mappen gaan in een map voor mijn muziek bibliotheek, terwijl alles wat ik tot nu toe ben om zich te organiseren in het algemeen! “SORT” map.

Elke keer als ik vind mezelf willen muziek toe te voegen aan mijn bibliotheek, ga ik door de bovenstaande stappen. Het werkt goed, maar het kan tijdrovend zijn – Ik heb alleen gedaan 8gb van een 120GB bibliotheek in de zes maanden na het krijgen ergeren aan en af ​​te vegen, mijn vreselijk georganiseerd iTunes-bibliotheek. Echter, het betekent dat ik niet regelmatig nummers overslaan wanneer ze komen op omdat ik niet echt als dat album (en zich afvragen waarom het is nog steeds in mijn bibliotheek).

Andere lezers zongen lof voor de automatisering tools zoals MusicBrainz Picard. Kerenksy97 schrijft

MusicBrainz Picard. Ik heb OCD voor de tracks die direct, Free-DB is een puinhoop, en Amazon heeft geen consistente syntax. MB is als de wikipedia album databases met vaste regels, open source programmering en input van de gebruiker correcties en stemming.

Als voor het daadwerkelijk luisteren Ik gebruik MusicBee maar tegen de tijd dat ze daar de tracks zijn getagged door Picard, gereinigd door MP3tag en genormaliseerd met MP3Gain.

Een andere populaire tool is MediaMonkey; Wander schrijft

MediaMonkey zeker, ik alle nieuwe audio-bestanden te verplaatsen gewoon in een specifieke map, en ze meteen krijgen omgedoopt tot een mooi bestandsnaam (Artist -. Jaar Album -. Track Title.ext) en verhuisde naar een goed georganiseerde directory (/ muziek / kunstenaar / . jaar album /), en alle mp3 tags zijn correct en vast te stellen; Met één klik op de knop en alle nummers hebben hun volumes gelijk, nog een klik en alle nummers hebben albumhoezen, nog een klik en alle nummers zijn teksten, en ga zo maar door

MM is ook snel als de hel, hebben ongeveer 10 000 liedjes en laadt de hele lijst in ongeveer 2 seconden.

Voor meer muziek reiniging tips en trucs, raakte de volledige commentaar draad hier.

Ik doe het als Aurora900, maar ik heb ook te scheiden alles uit verschillende genres;. In mijn geval is niet zo moeilijk, omdat ik vooral luisteren naar heavy metal, maar toch heb ik mappen voor Black Metal om Prog Metal tot Punk Rock;. Ik denk is het makkelijker om uit te vinden wat ik wil op die manier.

Ook in de oude dagen heb ik gebruikt om mijn cd’s met behulp van MusicMatch voor de dezelfde mogelijkheden beschreven door Aurora900 rippen, maar toen ik iets te downloaden dat betekent niet dat het de juiste naam, zoek ik op het web te vinden van de juiste namen en vervolgens de naam van de hele ding. = P

Mijn weg is 100% precies hetzelfde als Lenny’s, zelfs tot aan de? SORT folder. Griezelig.

Toen ik voor het eerst mijn muziekmap georganiseerd, laat ik Windows Media Player doe het voor mij. Het opzetten van de mappen door kunstenaar / album en veranderde de naam en ID3-tags. Ik had net een paar kleine minpuntjes rond om te komen waar hij probeerde om de compilatie albums te gebruiken (AKA: “Nu dat is wat ik noem Music” soort dingen) in plaats van de werkelijke album dat ik had gescheurd.

Ik gebruik mp3Tag. Ik gebruik het voor een jaar en een half nu. Als ik iets te downloaden Ik zorg ervoor dat de songtitels zijn ten minste gelijk. Dan re-tag ik het album en andere attributen. Sorteer ik alles in afzonderlijke genre mappen, zodat het makkelijk voor mij om dingen te vinden. Duurt enige tijd. Maar het werkt en maakt het gemakkelijk voor mij.

Ik wilde altijd al een tagger die werkte precies zoals MusicMatch SuperTagging gebruikt om werk te vinden. Ik geloof niet dat er een ander die ooit evenals die men deed zal werken.

Gebruik SEARCH van de START-knop in Windows 7 door het intikken van songtitel of een deel daarvan selecteer vervolgens de versie die u wenst te beluisteren / bekijken of als u nodig hebt om het album in verband met die titel dan als je wilt weten waar je het geplaatst vinden … . rechtermuisknop en kies OPEN BESTANDSLOCATIE, meestal duurt het ongeveer 1-4 seconden wachttijd, dit doet wonderen voor mijn 9000 nummers en video’s … Who Needs Organisation …. gebruik maken van uw kostbare tijd ontspannen door te luisteren naar of het bekijken van uw bibliotheek. … Maar u ook kunt ook zoeken naar de ARTIST – Genre etc ……… Heb een Gelukkiger Day …… Vind “The Doobie BROS” … .. luisteren naar de muziek 🙂 Ik ben een beetje zoals “The Ronettes” of ” The Beach Boys “bye voor nu” ik hoor MUSIC ”

Mijn ‘Honda Cit’y’ auto heeft een radio voorzien van een USB-poort. Dit stelt mij in staat om ongeveer 4000 tunes Ik downloadde af Youtube te luisteren. Elke tune wordt opgeslagen in een map, als onderdeel van een Word-document en de lijst wordt gekopieerd naar een 32 gig memory stick die ik in de USB-poort hebt aangesloten. Ik heb de muziek in het Word-document als ‘Naam van de tune’ dan eerst ‘Details van de kunstenaar’ ingevoerd. Ik heb gekozen ‘Random Selection’ van de keuzes die beschikbaar zijn in de set-up radio en de muziek die ik te genieten in een willekeurige kunstenaar fashion volledig vrij van advertenties en ik heb nooit ervaren fade outs tussen steden te ontvangen. Als mijn vrouw me vraagt ​​de naam van welke melodie speelt ik ben in staat om een ​​knop te drukken op de radio die ervoor zorgen dat ongeveer zes karakters op een display. Dit geeft ons een idee om de naam van de melodie, maar het is over het algemeen onvoldoende om ons te vertellen wie de kunstenaar is. Ik heb Honda meerdere malen gemaild en vroeg of er een download die zal het actualiseren van de radio naar de volledige informatie in staat te stellen over het display in een ticker tape fashion maar ze hebben niet gereageerd;. Weet iemand hoe dit te doen?

Ditto op de methode Larry’s. Ik heb wekenlang (niet allemaal op een rij natuurlijk) het sorteren van mijn pre-Napster.mp3 collectie. Ik ben begonnen in de ftp-server verhouding dagen of.mp3 handel. De enige manier om door en sorteren bijna 700 optredens van de muziek te gaan is met de hand. Ik gesorteerd Mine van tien jaar (van de meeste hits) / artiest / album / songname. Ik heb een paar van de automatische sortering getest / hernoemen proggy en niemand wonen aan mijn verwachtingen …

Eventuele suggesties van iedereen voor een handmatige soort systeem voor klassieke muziek? Voor mij componist is een belangrijkere soort veld dan artist – Ik wil misschien horen wat Chopin nocturnes, en wie de pianist is secundair. Over het algemeen tagging negeert dit en dringt aan op voorrang artiest of het identificeren van de componist als kunstenaar, dat is gewoon verwarrend!

Ik had moeten toegevoegd, de meeste van mijn mp3-tracks zijn van het rippen van mijn cd’s, in plaats van downloads, en het album info databases kan heel gek in hun suggesties.

Ervan uitgaande dat muziek is gecodeerd bij het verwerven van deze (tigotag voor xp is geweldig) en vervolgens het organiseren van een grote mediatheek is zo eenvoudig uw mediaspeler mediabibliotheek zal u toelaten om het te consumeren. Bugger met behulp van een Windows-startknop, wat een grap. Winamp is moeilijk te verslaan, omdat dit de beste filteren en sorteren vermogen. Ik creëer mijn eigen aangepaste weergave voor “zonder rating music” die bij het luisteren naar, vraagt ​​mij om te beoordelen, toe te voegen aan afspeellijsten of te verwijderen na het luisteren. Ik kan ook wel een snelle controle op dubbele muziek als ik vermoed dat een nieuw lied al in mijn verzameling van 19.000 tunes, en verwijder één. Winamp zwepen nog steeds kont van de lama’s

Allereerst wil ik een vrij lastige bibliotheek van ongeveer 2500 cd’s en een totaal van CD geript en online bronnen van 115.000 tracks bestaat in meer dan 12.000 albums die gebruik maken van ongeveer 650GB aan ruimte. Ik gebruik Microsoft SyncToy (gratis), dat een gespiegelde back-up blijft op een andere 2TB back-up harde schijf. Ik gebruik, verrassend, de Zune 64bit-software, dat is een uiterst onder gewaardeerde bron voor muziek organisatie die in deze verdrinking lawaai van hersenloze Apple fanboys. In het bijzonder, als je een grote collectie zorg ervoor dat je de toegang tot een programma dat gebruik maakt van 64bits hebben. Het verschil in snelheid is vrij onthutsend tussen de 32 en 64-bit versies. Windows 7 64bit is een must natuurlijk. Mijn muziek is ongeveer 80% Klassiek / opera 10% Jazz en 10% Pop / Rock / etc. Voor Klassiek, heb ik geconstateerd over jaren van experimenteren, dat in de naam van het album heb ik altijd een lijst van de Composer en het werk samen als gevolg van het aantal gelijknamige werken zoals symfonie No.1s en vioolconcerten etc. Verder, als ik meerdere kopieën van hetzelfde werk dat ik noteren ze als volgt: Mahler – Symphony No.01 in D ‘Titan’ [Kubelik]. Met inbegrip van de componist (Mahler) en de geleider (Kubelik) in de titel en met ’01’ in plaats van ‘1’ [als gevolg van de manier waarop boolean aard van hoe computers soort getallen] creëert een ‘unieke’ item dat kan worden doorzocht. Het vervelende is dat de home media extenders als de XBOX360 denken in termen van kunstenaars en niet in termen van componisten. De vermelding kunstenaar ziet er altijd zo, ongeacht het soort muziek: naam componist, presterende groep -conductor, label. Dit vertaalt zich naar Mahler, London Symphony Orchestra -Kubelik, dir., EMI-cd. Niet Classical inzendingen zijn eenvoudiger en hoeft alleen de kunstenaar, etiket etc. Fiona Apple, Sony CD. Voor zover het organiseren van uw muziek die ik verafschuw de iTunes benadering van het hebben van je muziek bestaan ​​in een puinhoop op uw harde schijf en laat het programma alles doen wat de organisatie. Dit is de verkeerde aanpak … als je ooit van plan om van buitenaf toegang tot uw muziek uit een ander programma, media extender of mediaserver. De Playstation3 doet een veel betere baan in het toestaan ​​van uw organisatie van uw muziek rechtstreeks van uw mappen te zoeken worden benaderd. Dus ik heb mappen en submappen dat de algemene aanpak van de CD en digitale bron te volgen. Onder elke bron de mapstructuur is hetzelfde: Music Type – Subtype: Klassiek – Barok, Klassiek – Opera, Klassiek – Orchestral, Rock – Easy Listening, en ga zo maar door. Binnen elke submap Klassieke muziek georganiseerd door Componist / Composer werk en niet-klassieke wordt vermeld als Artist – Album The Eagles – Hotel California. Dit systeem werkt heel goed voor mij. Door het repliceren van deze zelfde patroon in beide hoofdmappen spiegelen ze elkaar en het laat wedders elektronische onderhoud van uw muziek bij te houden welke muziek komt van waar etc. BTW te houden: Ik gebruik MP3-tag en Windows Naam wijzigen. MP3tag doet een vrij goede werk in het verstrekken van meerdere lookup bronnen voor de ID3-tags voor uw mp3’s albums.

Elk jaar wordt de stad Oslo, Noorwegen doneert een grote kerstboom naar Groot-Brittannië als dank voor hun hulp tijdens de Tweede Wereldoorlog (de boom wordt trots getoond op Trafalgar Square in het centrum van Londen).