wat gemeenschappelijke huishoudelijke apparaat werd oorspronkelijk gemaakt voor NASA’s skylab ruimtestation?

Antwoord: Rookmelders

In miljoenen huishoudens over de hele wereld zijn er eenvoudige en goedkope rookmelders dat een radioactieve isotoop van americium-241 te gebruiken om zeer fijne deeltjes rook detecteren in de lucht en geluid een levensreddende alarm.

Deze goedkope en gemakkelijk beschikbaar rookmelder ontwerp werd in de jaren 1970 uitgevonden door de Honeywell Corporation in opdracht van niemand minder dan NASA. De ruimte agentschap wilde kleine en langlevende apparaten die rook en giftige gassen zouden detecteren aan boord van het ruimtestation, een plaats waar de vroege opsporing van rook, vuur, of de algemene verslechtering van de luchtkwaliteit was absoluut essentieel.

Tegen het einde van de jaren 1970, het project leverde een andere innovatie in rookdetectie, de foto-elektrische rookmelder (die rook deeltjes gedetecteerd met een lichtsensor). Later zullen bedrijven beide typen detectie samen een efficiƫntere rookmelder leiden aangezien beide methoden werden ontdekt gevoeliger voor verschillende soorten rook en vuur zijn.

Volgens de National Fire Protection Association, combinatie rookmelders zijn het meest effectief als fotocellen blinken uit in het opsporen van branden die beginnen met langzame smeulende vlammen en ionisatie sensoren blinken uit in het opsporen van branden waar er niet veel rook onmiddellijk zichtbaar (zoals de ionisatie detecteert andere chemische bijproducten van het verbrandingsproces).

Ik kan geen gebruik maken van mij omdat ze een type batterij dat haywire gaat wanneer de temperatuur in de jaren 90. Ik heb om te besparen op airconditioning en zet hem uit wanneer ik naar buiten. Ik kwam thuis om angstaanjagende buitenaardse klinkende chirpings te vaak dus moest ze uit te schakelen.