typt u sneller op een smartphone, tablet of laptop met tekst uitbreiding shortcuts

Een “text expander” autocorrects korte combinatie van tekens die u typt om langere zinnen. Ze kunnen overal worden gebruikt in elk besturingssysteem. Bijvoorbeeld, kon u typt “bbl” en hebben dit altijd automatisch uit te breiden naar “Ik zal later terug te zijn.”

Dit is vooral handig voor smartphones en tablets met touch toetsenborden, maar kan ook worden gebruikt om tijd te besparen op een laptop of een desktop met een traditionele toetsenbord. Vergelijkbare functies worden nu ingebouwd in meer besturingssystemen.

Een “text expander” is een mooie naam voor een stukje software die automatisch “uitbreidt” short tekencombinaties je schrijven op langere combinaties van tekens. Het werkt een beetje zoals AutoCorrectie. Bijvoorbeeld, zou een voor de hand liggende gebruik van een tekst expander zijn om automatisch invoegen “later terug zijn!” Wanneer u typt “bbl” of “Op mijn weg!” Wanneer u typt “omw.” Dit is vooral handig op een smartphone of tablet waar je werkt met een langzamere Touch-toetsenbord.

Het kan echter ook nuttig zijn als je te maken hebt met een fysiek toetsenbord. Als je veel van soortgelijke e-mails versturen, kan u het automatisch invoegen hele alinea’s of meerdere sets van de leden als u een paar letters te typen – “para1,” bijvoorbeeld.

Het kan ook worden gebruikt voor veel andere doeleinden. Zo zou je het opzetten van een shortcut “@@” die automatisch breidt uit naar uw volledige e-mailadres, zodat u gemakkelijk typt u het in een app op uw smartphone. Je kon het opzetten van een shortcut “##” die automatisch uit te breiden naar uw telefoonnummer, één met de naam “adr” die automatisch uit te breiden naar uw volledige postadres, en nog veel meer.

Deze functie is ingebouwd in iOS als “Sneltoetsen”. Om toegang te krijgen, open de app Instellingen en ga naar Algemeen> Toetsenbord> Sneltoetsen.

Voeg zoveel shortcuts als je hier wilt. Een snelkoppeling is een set van tekens die uit tot een langer zin wanneer u maar wilt. Je kunt veel doen met deze. Na het intikken van een snelkoppeling, heb je de mogelijkheid om een ​​X-knop tikken om te voorkomen dat het wordt uitgebreid. Als je Space of Enter drukt, zal het automatisch worden uitgebreid.

Sommige Android-toetsenborden kunnen worden ingebouwd in de tekst expansie functies hebben, maar alles wat je nodig hebt is ingebouwd in Android en zal samenwerken met de “stock” Google Keyboard applicatie. Dit maakt gebruik van de “Personal woordenboek” functie in Android.

Om dit mogelijk te maken, opent Android scherm Instellingen en ga naar Taal en invoer> Persoonlijk woordenboek. Tik op de + knop en voer vervolgens een langere zin als een snelkoppeling. Wanneer u de snelkoppeling tekens overal in Android te typen, zal het uit te breiden naar uw langer zin.

U zult een derde partij text-uitbreiding applicatie nodig om dit te doen op een Windows-pc. PhraseExpress is gratis voor persoonlijk gebruik en is zeer goed beoordeeld, dus dat is een goede om mee te beginnen. Echter, vele oplossingen beschikbaar.

Met PhraseExpress, moet u een nieuwe frase te creëren, noem maar op, en voer je meer zin in het vak “Phrase content”. Voer een snelkoppeling in het vak “Autotext” en sla uw zin. Standaard wordt PhraseExpress de zin te vervangen nadat u Space of Enter drukt, maar u kunt ook het zo direct doen nadat je de autotext tekens typen.

Dit is behulpzaam geïntegreerd in Mac OS X, net zoals het op iOS. In feite worden alle snelkoppelingen u ingesteld op iOS zelfs automatisch synchroniseren met je Mac als je bent ingelogd met dezelfde iCloud-account op beide apparaten.

Om dit in te stellen, klikt u op het Apple-menu en selecteer System Preferences. Navigeer naar Keyboard> Text. Voeg eventuele snelkoppelingen die u hier graag en ze zullen automatisch uit te breiden naar de volledige zin die u kiest wanneer u ze typt in een toepassing op uw Mac.

Dit is niet ingebouwd in op de typische Linux desktop-omgevingen. In plaats daarvan raden we de gratis Autokey applicatie. Het zal hopelijk worden opgenomen in uw Linux-distributie van de software repositories voor eenvoudige installatie. Bijvoorbeeld, autokey is beschikbaar vanaf Ubuntu software repositories en kan worden geïnstalleerd vanaf de Ubuntu Software Center.

De sleutel tot het gebruik autokey hiervoor is om “frasen” (New> Phrase) maken en geef ze “afkortingen”. De afkorting is de snelkoppeling die wordt uitgevouwen om uw volledige zin. Bijvoorbeeld door standaard autokey wordt geleverd met een “Thuisadres” zin opgezet die automatisch breidt de letters adr naar een volledig adres. Je kon je eigen adres opgeven en typ adr wanneer je wilde om uw volledige adres te typen.

Chromebooks kan een tekst expander geïmplementeerd als een Chrome-browser extensie. Het zal automatisch tekst die u typt op webpagina formuliervelden naar de langere zinnen die u kiest uit te breiden. Auto Text Expander is beschikbaar in de Chrome Web Store en werkt op precies deze manier.

Installeer de expension en gebruik maken van haar mogelijkheden om de gewenste snelkoppelingen configureren. Vergeet niet, deze sneltoetsen zullen alleen worden gebruikt op webpagina’s die u bekijken in Chrome, niet in andere gebieden van de interface, zoals de adresbalk.

Dit is slechts een momentopname van wat er momenteel beschikbaar voor diverse besturingssystemen en apparaten die u zou kunnen worden gebruikt. Maar tekst uitbreiding sneltoetsen zijn hier om te blijven, en u zult waarschijnlijk in staat zijn om ze in te stellen in welke besturingssysteem dat u gebruik maakt van een decennium van nu. De sleutel is te weten dat ze bestaan ​​en wat je ze kunt gebruiken voor.

Ik denk dat deze kan nuttig zijn voor de desktop, maar ik denk dat andere oplossingen beter op de telefoon te werken. Swype bijvoorbeeld is fantastisch voor mij en het is echt snel met het gebaar typen en wat nog belangrijker is de mogelijkheid om aangepaste gebaren te maken in de app.

Swype – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nuance.swype.dtc

Free Trial van Swype – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nuance.swype.trial

Het label van Heinz Ketchup specifiek noemt het product “Tomato Ketchup” want als de iconische merk in 1876 werd geïntroduceerd, waren er vele variëteiten van ketchup, zoals champignons, oesterzwammen, en walnoot.