met behulp van Autoruns tool om het opstarten van applicaties en add-ons te volgen

Als je ooit meer software op uw computer te installeren, je startup inzendingen worden bezaaid met toepassingen die vertragen je boot tijd en typisch verspillen geheugen van uw computer.

De Autoruns tool van Sysinternals kun je zien wat zo’n beetje elke startup item op een rijtje: toepassingen, diensten, ontdekkingsreiziger add-ons, services, drivers, en zelfs geplande taken. Deze tool is fenomenale beheer alles tegelijk, maar heeft ook een andere interessante toepassing.

Overzicht

Hier is het standaard venster dat verschijnt wanneer u de toepassing te starten, waarin je heel veel data.

Als u met de rechtermuisknop op een item, kunt u ervoor kiezen om online te zoeken om erachter te komen wat het is, verwijderen (voorzichtig) of zelfs de Jump gebruiken om optie om regedit lanceren gericht op dat item in het register.

Als je met een probleem dat je gelooft is 3rd-party component verwant zijn, kunt u ervoor kiezen om Hide Microsoft Entries zodat u alleen de niet-Microsoft-software in de lijst zullen zien. Dit is een uitstekend hulpmiddel voor het oplossen van problemen met Internet Explorer werkt niet, want je kunt gemakkelijk alle 3rd party explorer add-ons kunnen zien in een keer.

Met behulp Vergelijk

Hier is waar het echt interessant, want er is een vergelijking optie die je kunt gebruiken om bij te houden items die worden toegevoegd aan uw computer en maakt het langzamer.

Ten eerste moet je de huidige Autoruns bestand op te slaan, bij voorkeur wanneer u eerst uw computer te krijgen en het is perfect loopt.

Nu kunt u gebruik maken van de vergelijking optie op hetzelfde menu nadat u de software te installeren, of een paar maanden later, als u merkt dat uw computer wordt steeds trager. Klik gewoon vergelijken, en selecteer uw opgeslagen bestand (het opslaan van het bestand met een gedateerde bestandsnaam is zeer nuttig in dit geval)

Nu zal Autoruns de lijst bij te werken met heldere groene overal is er een nieuwe vermelding in de lijst. Het heeft geen items die niet meer bestaan ​​in de huidige configuratie laten zien, maar dat is prima, omdat we alleen de zorg over de nieuwe items die het maken van onze computer erg traag.

Let op: De getoonde pictogram is duidelijk de Mozy icoon, en dit is een gekunstelde voorbeeld voor de toepassing van dit artikel. Mozy is een uitstekende geautomatiseerde internet back-up service, goed aanbevolen door de Geeks.

Ik zou adviseren het uitvoeren van deze tool meteen nadat u een schone installatie van Windows Vista, dus je hebt een referentiepunt om terug te gaan wanneer u merkt dat uw computer wordt steeds traag.

Download Autoruns van Microsoft.com

Mysticgeek schreef ook een artikel over Autoruns vorige week.

wow love your how to’s tutorials! erg fijn! Ik wist niet wat te maken van auto-run en jus na uw hoe … .Het was pijnloos … tyvm!

charlieg68 (pcnovice)

ur rooster.

bedankt voor je tutorials !! ik hou ervan!! het is leuk.

In de oorspronkelijke versie van Pac-Man had elk level 240 kleine puntjes voor Pac-Man te Munch op.