welke versie van Windows is Windows 7?

Antwoord: 6.1

Op het eerste gezicht voor de hand liggende antwoord op “Welke versie van Windows is Windows 7? ‘Zou versie 7.0 zijn. Behalve de naam van Windows 7 heeft absoluut niets te maken met het versienummer en werd geselecteerd als een marketing techniek.

Wat is dan de werkelijke versienummer van Windows 7? Als je op een Windows 7 machine kunt u trek de startmenu en typ “winver” naar de Windows-versie nummer te controleren. U vindt het versienummer 6.1, die stapsgewijs hoger is dan het versienummer van Windows Vista (6.0).

Dus wat is de deal met zo’n kleine verandering in versie getal tussen twee grote releases van het besturingssysteem? De voornaamste reden is om de compatibiliteit tussen toepassingen die de grote Windows-versie nummer verwijst voor de controles compatibiliteit te verhogen. In deze zelfde manier Windows XP en Windows 2000 zijn beide 5.X releases om cross-compatibiliteit te garanderen. Bij dezelfde token, om de compatibiliteit te verhogen met Windows 7, Windows 8 is het versienummer 6.2.