welk dier is, in verhouding tot de omvang, de snelste loper op aarde?

Antwoord: Tiger Beetle

Tijger kevers zijn een grote familie van kevers (ongeveer 2600 soorten en sub-soorten) gevonden in hele wereld. Terwijl alle leden van de familie zijn goed bekend om hun agressieve aard (zowel volwassenen als larven zijn zeer actief roofdieren), niet alle van hen zijn gebouwd voor snelheid (en sommige van hen zijn ronduit tank-achtige in build). Die in de Tiger kever familie met lichtere organen en langere benen zijn echter de snelste dieren op aarde ten opzichte van hun grootte.

De snelste Tiger kever is in staat om draait op 5,6 mijl per uur. Dat betekent niet opmerkelijk snel lijken, gezien het feit dat zelfs een matig fit mens gemakkelijk sneller dan die kan draaien (en een zeer fit mens met buitengewone vaardigheden, zoals Olympisch sprinter Usain Bolt, kunnen een snelheid van bijna 28 mijl per uur hit), maar als je om de Tiger kever size-to-running-speed schaal voor een menselijk lichaam, dan zou de mens in staat tot 480 mijl per uur rijden; zeventien keer sneller dan de snelste mens.

Hoewel de tijger kever worden voor deze snelheid gedurende langere tijd is, ze meestal lopen met uitbarstingen van snelheid vermengd met plotse stops. De reden hiervoor stopzetting sprint niet de fysieke beperkingen van de benen of duurzaamheid, maar hun ogen en hersenen. Tijger kevers bewegen zo snel dat ze niet in staat om voldoende fotonen te verzamelen (verlichting in de ogen van de kever) om een ​​beeld van hun prooi te vormen, zodat ze te pauzeren om zich te heroriënteren, schudt de “blindheid” geïnduceerd door de ongelooflijke snelheid, en re -target hun prooi als ze gemist op de eerste pass.

Afbeelding door L. Shyamal.