wat u moet weten over iPhone en iPad backups

Uw iPhone of iPad automatisch een back-up van uw iCloud-account standaard, maar u kunt ook meer uitgebreide, lokale back-ups van iTunes te creëren. Apple biedt slechts 5 GB aan iCloud ruimte voor gratis, dus je kan nodig zijn om uw iCloud back-ups te beheren.

Veel apps automatisch “back up” van uw gegevens naar de juiste service, ook. Bijvoorbeeld, wanneer u Gmail gebruikt, uw e-mails worden opgeslagen op de servers van Google met uw Google-account – je hoeft niets te back-up.

Ervan uitgaande dat je het opzetten van iCloud wanneer u uw apparaat, wordt het automatisch een back-up van uw iCloud-opslagruimte online. Deze back-up proces doet zich voor wanneer het apparaat in is aangesloten, gesloten, en is verbonden met Wi-Fi. Wanneer u het opzetten van een apparaat, zult u in staat om de back-up terugzetten vanaf uw iCloud-account. Merk op dat iCloud niet een back-up van al je foto’s en video’s, zodat je nodig hebt om een ​​back-up die handmatig.

Om te controleren of iCloud is ingesteld, opent u de Instellingen-app en tik op iCloud. U zult het account uw apparaat is een back-up te zien. Als u nog niet hebt ingesteld iCloud, kunt u dat doen vanuit dit scherm.

Tik op de opslag- en back-optie aan de onderkant van het paneel iCloud voor meer informatie over de back-up te zien. Op dit scherm kunt u zien hoeveel iCloud-opslagruimte je hebt – dat is 5 GB vrije ruimte standaard. De iCloud Backup toggle kun je kiezen of je apparaat back-up naar iCloud.

Om de ruimte wordt gebruikt voor back-ups te bekijken, raak je Beheer Storage. Als u meerdere apparaten, ziet u een lijst van uw apparaten en hoeveel iCloud ruimte hun back-ups met behulp van te zien. Je moet normaal gesproken niet al te veel over iCloud back-ups maken, maar wilt u misschien uw opslagruimte snoeien als u uit ruimte in werking stelt.

Tik op een apparaat om meer gedetailleerde informatie over de laatste back-up te bekijken. U kunt precies zien welke apps worden met behulp van de meeste ruimte. Om ruimte vrij te maken, kunt u back-ups voor een van de apps uit te schakelen. Bij iCloud naast een back-up, zal het niet een back-up van alle apps die u hier uitschakelt, bespaart u ruimte. U kunt ook de meest recente back-up te verwijderen door te tikken op Delete Backup.

U kunt een back-up in iTunes te creëren door je iPhone, iPad of iPod Touch aansluiten op uw computer met de meegeleverde USB-kabel. Unlock uw apparaat, opent u iTunes, en selecteer het apparaat. U ziet een back-up sectie, waar je kunt bepalen hoe het apparaat een back-up en handmatig een back-up.

Standaard wordt het apparaat automatisch een back-up naar iCloud – ervan uitgaande dat je het opzetten van iCloud, natuurlijk. U kunt uw apparaat automatisch een back-up van uw computer en in plaats daarvan kiezen of u deze lokale back-ups te versleutelen met een wachtwoord. Als u wilt om een ​​one-time back-up op uw computer te maken, klikt u op de knop Back Up Now.

Merk op dat iTunes backups zijn anders dan iCloud back-ups. Wanneer u een back-up via iTunes, zult u een volledige kopie van alle gegevens op uw apparaat, zodat u uw apparaat later kan herstellen naar exact dezelfde toestand. Met iCloud, zal alleen “de belangrijkste gegevens” op uw apparaat een back-up van uw iCloud-account. Bijvoorbeeld, iCloud back-ups niet een volledige kopie van de muziek en video’s op het toestel onder andere – maar iTunes back-ups. Hierdoor kunt u de beperkte iCloud ruimte te besparen en te voorkomen dat te uploaden en downloaden van grote hoeveelheden data.

Voor de meeste mensen, zal iCloud back-ups goed genoeg zijn. Je hebt geen iTunes nodig. Maar, als je echt een volledige back-up wilt, kunt u een vanuit iTunes te creëren. Om later dit back-up te herstellen, enkel uw apparaat aansluit op uw computer en gebruik de knop Back-up terugzetten.

Veel apps zijn verbonden met een online service, dus een aparte back-ups zijn niet echt nodig. Bijvoorbeeld, wanneer u notities maken in Evernote, zijn ze opgeslagen in uw Evernote-account online, zodat u ze vanaf andere apparaten toegang. Je hoeft geen iCloud of iTunes back-up van uw Evernote notities nodig – als u een nieuw apparaat te krijgen, kunt u gewoon inloggen op de Evernote app met dezelfde account en al uw notities voor u klaar zijn. iCloud kan nog steeds een back-up een deel van de data van deze apps te gebruiken – dit kan helpen zorgen voor opties die specifiek voor dat de lokale app worden bewaard – maar uw belangrijke gegevens zal waarschijnlijk worden gesynchroniseerd met een online account.

Als u een gemiddelde iPhone of iPad-gebruiker bent, moet je niet te veel over back-ups maken. Meld u aan met een iCloud-account en laat uw apparaat verzorgen het voor u. Je moet niet handmatig back-ups met iTunes meer te creëren. Als je uit de ruimte running bent en niet wilt dat Apple betalen voor meer iCloud-opslagruimte, kunt u uw back-ups te beheren.

Afbeelding Credit: Ryan Tir op Flickr

iCloud back-ups hebben altijd een back-up van de gehele filmrol waaronder video’s. U kunt zelfs de optie om een ​​back-up van de camera rol in het derde screenshot met een schakelaar ernaast. De in de gelinkte artikel genoemde beperkingen gelden voor foto stroom, dat is volledig gescheiden van het apparaat back-ups. Als je iCloud back-up is ingeschakeld, worden al uw filmrol zal worden ondersteund door standaard, met als enige beperking dat de hoeveelheid gratis iCloud-opslag.

http://support.apple.com/kb/PH12519?viewlocale=en_US

In de gemiddelde Major League Baseball seizoen, zijn meer dan 160.000 honkballen gebruikt.