wat u moet weten over het maken van het systeem back-ups

System beelden zijn volledige back-ups van alles op de harde schijf van uw pc of een enkele partitie. Hiermee kunt u een momentopname van uw hele schijf, systeembestanden en al te nemen.

Windows, Linux en Mac OS X allemaal geïntegreerd manieren om de systeemprestaties image back-ups te maken. Soms zijn er goede redenen om dit te doen, maar ze moeten niet uw regelmatige back-up strategie.

Microsoft kunnen zijn back-up hulpmiddelen in Windows, maar ze alleen het absolute minimum en ze zijn verwarrend. Als u een back-up van uw hele computer op de gemakkelijke manier, Acronis True Image 2016 is de weg te gaan.

Acronis True Image 2016 kan een back-up van uw gehele computer, inclusief het besturingssysteem, applicaties en data, en vervolgens opnieuw op de bestaande computer, of zelfs een volledig gescheiden computer.

En als u een upgrade naar Acronis True Image Cloud, kunt u eventueel een complete back-up van uw gehele computer op te slaan in de cloud als op een lokaal station.

Een back-up van uw pc of Mac van de Easy Way met True Image

Een afbeelding systeem is een bestand – of een reeks bestanden – dat alles op de harde schijf van een PC, of ​​slechts uit één partitie bevat. Een systeem imaging programma kijkt naar de harde schijf, het kopiëren van alles beetje bij beetje. Je hebt dan een beeld compleet systeem kunt u terug op een rit te kopiëren naar het systeem staat te herstellen.

image Het systeem bevat een compleet overzicht van alles op de harde schijf van de computer op een bepaald moment. Dus, als je 500 GB aan ruimte gebruikt op een 1 TB schijf, het zal het systeem ongeveer 500 GB. Sommige image-systeem programma’s gebruiken compressie om beeldgrootte van het systeem krimpen door zo veel als mogelijk, maar reken er niet op besparen veel ruimte op deze manier.

Ander beeld systeemprogramma’s maken gebruik van verschillende soorten systemen beelden. Voor een maximale compatibiliteit, moet u dezelfde tool die je gebruikt om het systeem te herstellen te maken te gebruiken. Windows zelf creëert systeem beelden die meerdere bestanden met the.xml and.vhd bestandsextensies bevatten. System afbeeldingen zijn slechts een van de vele back-up tools in Windows.

System afbeeldingen zijn niet de ideale manier om de normale back-ups van uw computer en de bestanden te maken. System beelden zijn zeer groot, en ze bevatten bestanden die je echt niet nodig. Op Windows, zullen ze waarschijnlijk onder meer tientallen gigabytes aan Windows-systeembestanden. Als uw harde schijf crasht, dan kunt u altijd gewoon Windows opnieuw te installeren – je hoeft niet reservekopieën van al deze bestanden nodig hebben. Hetzelfde geldt voor de programmabestanden. Als uw harde schijf crasht, hoeft u niet een afbeelding van uw geïnstalleerde Microsoft Office en Photoshop programmabestanden – je kunt gewoon deze programma’s op een nieuwe Windows-systeem opnieuw te installeren.

image-systeem back-ups van bestanden kunt u gemakkelijk opnieuw downloaden en opnieuw te installeren, evenals bestanden die u niet schelen vast te leggen. Je kunt geen controle over wat wel en wat niet een back-up – je eindigt met een afbeelding met alles op uw harde schijf.

Omdat zo veel gegevens moeten worden gesteund, zal het een systeem een ​​veel langere tijd om te maken dan een kleinere, meer gerichte back-up te nemen. Het zal ook moeilijker worden om te importeren op een andere computer. Als je hele computer sterft, zult u niet in staat zijn om het beeld van een systeem dat is gemaakt op een andere computer gewoon te herstellen – uw Windows-installatie niet goed draaien op verschillende hardware. Je nodig hebt om Windows toch opnieuw te installeren.

Dit geldt niet alleen van toepassing op Windows. Macs hebben een gecombineerde manier om het systeem beelden te creëren, en Apple adviseert u alleen systeembestanden te herstellen op dezelfde Mac de back-up is gemaakt op.

Voor typische back-ups, moet je gewoon een back-up van de bestanden die echt belangrijk voor je zijn. Als uw systeem ooit naar beneden gaat, kunt u vervolgens Windows opnieuw te installeren en uw programma’s en herstellen van uw persoonlijke bestanden van de back-up. Gebruik File History om dit te doen op Windows 8 of Windows Backup om dit te doen op Windows 7.

System beelden kan nog steeds nuttig zijn. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je wilt naar de harde schijf van uw computer te upgraden – misschien bent u een upgrade van een langzamere mechanische harde schijf naar een snelle solid-state drive. U kunt een systeem beeld van de harde schijf van uw computer te maken, ruilen de aandrijving uit voor een SSD, en vervolgens te herstellen dat beeld naar de SSD. Dit zal uw hele besturingssysteem migreren naar de SSD. Natuurlijk, als beide schijven tegelijk kunnen passen in uw computer, kunt u beter af met behulp van een systeem imaging programma om de inhoud van uw harde schijf rechtstreeks naar de SSD te kopiëren in plaats van het creëren van een imago systeem back-up en herstel van die, die zal twee keer zo lang duren.

Deze types van foto’s kunnen ook worden gebruikt door systeembeheerders, die het een standaard systeem kan uitrollen op verschillende pc’s in hun netwerk. Een server of andere bedrijfskritische computer kan worden geconfigureerd en het imago van een systeem gecreëerd om de software te herstellen in die specifieke staat.

Als u een typische thuisgebruiker bent op zoek naar een back-up van uw bestanden, waarschijnlijk heb je niet nodig om een ​​beeld te creëren.

Om het beeld van een systeem te maken op Windows 8.1, opent u het Configuratiescherm, ga naar Systeem en beveiliging> File History, en klik op de System Image Backup link aan de linkerbenedenhoek van het venster. Op Windows 7, opent u het Configuratiescherm, ga naar Systeem en beveiliging> Back-up en terugzetten, en klik op de Create een afbeelding systeem optie.

U kunt dan herstellen van deze back-up beelden met behulp van de Advanced Startup Opties op Windows 8 of de optie System Recovery op Windows 7. Deze kan worden benaderd vanuit een Windows-installatieschijf of het herstel schijf.

Op een Mac kunt u gebruik maken van Time Machine maken en terugzetten image systeemback-ups. Time Machine back-up systeem bestanden evenals uw eigen bestanden, en u kunt een Mac te herstellen vanaf een Time Machine back-up Recovery Mode. Op een Linux-pc, kunt u de low-level dd tool gebruiken om een ​​exacte kopie van een schijf te maken en later herstellen.

Acronis True Image en Norton Ghost zijn populair derden disk imaging tools die u kunt gebruiken voor deze, ook.

Bij de ontwikkeling van Windows 8.1, Microsoft verwijderde de “System Image Backup” optie in de gebruikersinterface en dwong de mensen om toegang te krijgen van een PowerShell-venster. Na wijdverspreide klachten, Microsoft herstelde deze optie om de grafische interface.

Microsoft’s motief was vrij duidelijk hier – de gemiddelde pc-gebruikers moeten niet worden afgeleid door het systeem back-ups en moet gewoon gebruik maken van een eenvoudige back-up oplossing, zoals History File. Microsoft uiteindelijk herstelde de grafische optie om mensen gelukkig te maken, dat is prima – maar ze hadden gelijk dat de meeste Windows-gebruikers niet mag gebruiken.

Afbeelding Credit: Phillip Stewart op Flickr

Voor mij is het veel handiger routinematig aan het mijn Windows-partities regelmatig op mijn 5 machines die het gebruiken als de belangrijkste OS. Ik gebruik de doos BlacX en een assortiment van 2,5 en 3,5 SATA harde schijven. Ik maak regelmatig back-ups met de gratis versie van Gemak ToDo back-up van mijn bestanden die zich op verschillende partities op elke machine, of in de meeste gevallen een aparte harde schijven. Voor sommige mappen, ik gewoon gebruik maken van een gratis map vergelijken en te synchroniseren applicatie.

Een van de grootste drukte in personal computing is herstellende van een Windows- of (harde schijf) crash en met 125-plus programma’s opnieuw installeren (mijn laptop Ik gebruik op dit moment, als een voorbeeld) om de werkomgeving terug te keren naar zijn vertrouwde positie . Afbeelding restauratie van de belangrijkste partitie is een uur werk versus een aantal dagen voor het opnieuw installeren van Windows en mijn ontelbare programma’s.

Door de jaren heen heb ik Norton Ghost, Acronis True Image gebruikt en nu de gratis versie van Macrium Reflect voor disk imaging de Windows-partitie. Het enige geval waarin de vrije Reflect werkte niet was toen ik die nodig zijn om een ​​grotere harde schijf in een oudere XP machine te installeren in mijn werkplaats / lab, en ik kon niet herstellen het beeld om de nieuwe hardware. Ik gebruikte Clonezilla, en het werkte feilloos.

Beeldvorming van de belangrijkste partitie op deze 32-bit Vista laptop via USB 2.0 op de BlacX duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. De desktop en laptop die eSATA aansluitingen op de BlacX hebben, zijn aanzienlijk sneller, ongeveer 20 minuten. Ik heb een paar van 500 GB 3,5-inch schijven die ik gebruik, één van de twee Windows 7 eSATA-business-gerelateerde machines, en de andere voor deze laptop en twee oudere XP machines die nu geïsoleerd van het internet.

Vraag: Wat is het verschil, indien aanwezig, tussen een System Image en een kloon?

Ik heb niet bezocht of gepost op het forum in een tijd, om redenen die ik zal niet boring of beledigen jullie allen met, en hebben net het lezen van de artikelen op de home page. Echter, was ik zeer teleurgesteld met veel van wat Chris te zeggen had in dit artikel.

Eerst, steunen iemands systeem beeldvorming is veel gemakkelijker dan opnieuw installeren van het besturingssysteem en programma’s. Men moet ook drivers en updates opnieuw te installeren (updates alleen kan uren duren) en reset een groot aantal instellingen. Dit kan een lastige en tijdrovende taak zijn, vooral als men zeer veel programma. Het herstellen van een beeld is veel eenvoudiger en veel sneller.

Ik heb mogen meldingen van problemen gezien van mensen met behulp van Win 7’s imaging programma en raden het gebruik van Macrium Reflect Free (http: /www.macrium.com/reflectfree.aspx zie http://www.sevenforums.com/tutorials/73828-imaging -gratis-macrium.html voor een goede tutorial over hoe je Macrium gebruiken Reflect). Het is betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken. Standaard, perst de afbeelding met ongeveer 60%, die de grootte zonder dat de betrouwbaarheid aanzienlijk vermindert. In feite heb ik met behulp van Macrium Reflect imaging en herstel veel betrouwbaarder dan Systeemherstel te zijn en nu houden Systeemherstel uitgeschakeld gevonden. Het herstellen van een besturingssysteem en programma’s die uit een beeld is een eenvoudige, een stap proces dat slechts enkele minuten in beslag neemt in vergelijking met het uur een schone opnieuw installeren kan nemen.

Ik maak één afbeelding per week en maken ook een beeld net voor het maken van eventuele wijzigingen in het besturingssysteem of het toevoegen van nieuwe programma’s. Als de dingen gaan peervormige, is het gemakkelijk om gewoon te herstellen op de afbeelding om terug naar waar ik was voordat krijgen. Ik alleen houden de meest recente foto’s plus de originele beelden die ik maakte toen ik voor het eerst het besturingssysteem en basisprogramma’s op mijn machines geïnstalleerd, zodat ze niet opeten al dat veel ruimte. Zelfs met 62.5GB op de opstartschijf op mijn desktop machine, mijn beelden zijn alleen 25,6GB en neemt slechts 10 minuten of minder te maken en te controleren; een proces dat kan draaien op zijn eigen, zonder enige aandacht van mij, ik kan meer tijd besteden dan in de badkamer. HDD ruimte is goedkoop tegenwoordig zo beeldformaat geen afschrikmiddel voor imaging zou moeten zijn, vooral als men enige vrijheid van hoeveel bij de hand om te blijven gebruiken.

Terwijl de beelden zijn het beste voor back-up van het besturingssysteem en programma’s, ze zijn te groot voor gebruik voor back-up van gegevens, zodat alleen beeld dat ik mijn laarsaandrijving op mijn desktop machine en de C: partitie op mijn single drive notebooks. Ik gebruik een map / bestand synchronisatie programma, FreeFile Sync (http://sourceforge.net/projects/freefilesync/) om een ​​back-up van mijn gegevens drives (D: partitie op mijn notebooks). Dat geeft me een back-up kan ik gewoon aansluiten op mijn computer en houdt chugging mee op als een data-schijf ooit gaat buik omhoog. Ik blijf twee backups thuis voor elke data rijden in gebruik en twee in een kluis aan mijn credit union, die ten minste eenmaal krijgen verwisseld met die thuis per maand (ik mijn foto’s op te slaan in een data-schijf, zodat ze krijgt een back-up).

In tegenstelling tot wat Chris verklaard (en, normaal gesproken, de man is raak met zijn advies), beeldvorming moet zeker deel uit van één van de regelmatige back-up strategie!

Denk aan een beeld als een foto negatief. U gebruikt het negatieve om de foto positieve recreëren. Een kloon is gelijk aan een fotoprint, het is een exacte kopie van het origineel. Klonen is beter voor een harde schijf vervangt dan beeldvorming omdat het een éénstapswerkwijze die geen tussenaandrijving het beeld vereist. Klonen is inefficiënt voor het maken van alle, maar een eerste data back-up, omdat het te lang duurt en het gaat te veel overbodige overlapping.

LadyFitzgerald sloeg me op de post, ik ben het eens met de meeste van haar opmerkingen en zelfs dezelfde tools te gebruiken voor de beeldvorming en bestanden back-ups (Macrium Reflect en FreeFileSync, respectievelijk). Ik verhuisde naar de betaalde versie van Reflect die incrementele en / of differentiële kopieën maakt wanneer het de basis is gemaakt. Ik maak een volledige afbeelding eenmaal per week en incrementals de andere 6 dagen. Volledig geautomatiseerd en hersenloze. Mijn systeem is ouder met een Core 2 processor en een aantal SATA2 schijven. Dat gezegd hebbende, het duurt het 10 min onder mijn primaire partitie met 40 GB aan gegevens (levert een 30GB-bestand) en onder 90 sec voor de dagelijkse incrementals. Restauratie is bijna net zo snel. Tenzij er iets is fundementally mis is met uw huidige Windows-installatie kan ik me geen betere recovery techniek dan het systeem te herstellen als je nodig hebt om terug te draaien recente wijzigingen. Let u wellicht onlangs gewijzigd documenten naar een andere schijf kopiëren voordat het doen van een complete restauratie als oudere kopieën van die bestanden zouden overschrijven de meest recente versies.

Dank u, dank u LadyFitz. Als amateur fotograaf, ik nu duidelijk inzicht in het verschil.

Hier is een kleine handleiding die ik ooit gemaakt dat de beeldvorming proces met gratis Macrium verklaart. Er is ook een gekoppelde video, die het herstel proces beschrijft van mijn vriend Keith (Kado). Voor degenen onder u die nieuw zijn voor deze beeldvorming is een goed uitgangspunt kan zijn.

http://www.sevenforums.com/tutorials/73828-imaging-free-macrium.html?ltr=I

Merk op dat ik gebruik Macrium sinds 4 jaar en hebben ca. gemaakt. 100 terugvorderingen op mijn eigen systemen en vele vriend. Er was nooit een mislukking. Macrium is zeer betrouwbaar, snel en gemakkelijk te gebruiken.

Wij dringen aan op een afbeelding back-up naar een externe harde schijf als deze onnodige stilstand overwint in het installeren van het besturingssysteem, moederbord drivers, printer drivers, software en het opzetten van e-mail accounts en het importeren van gegevens, etc.With een beeld back-up kunt u de klant hebben up and running binnen een uur of onder … geen extra configuratie nodig!

Vraag: Wat is het verschil, indien aanwezig, tussen een System Image en een kloon?

Het verschil is dat een afbeelding is een enkel bestand, zoals een ZIP of ISO-bestand. Het beeld bestand bevat de inhoud van het oorspronkelijke bestand, maar het is niet opstartbaar, en je kunt het niet gebruiken om een ​​computer uit te voeren. Een kloon is een bruikbare, werkende partitie dat is een bijna identieke kopie van het origineel.

Ik zeg ‘bijna’ identieke kopie, omdat de beeldvorming proces kan je meestal naar het doel partitie resize, meestal uit te breiden naar een grotere harde schijf. Er zijn een aantal andere veranderingen die kunnen worden gemaakt op de vlieg, maar die zijn meestal voor de bouw van een groot aantal PC’s of het maken van een bos van PC’s identiek in beheerde omgevingen, zoals grote bedrijven.

Ik ga akkoord met LadyFitzgerald en Davey126. Macrium werkt. De koude-metal WinPE boot disk werkt. Ik heb een paar van restores (Win 8.1) gedaan. Met een SSD en veel ram Macrium is snel. Chris is ver weg in dit artikel.

Zoals altijd, Chris is getrouwd met de gereedschappen die inherent zijn aan Windows. Windows image back-up is onbetrouwbaar en stinkt. De Windows-image aangepaste back-up is erger en is stinkende. Gebruik ze niet.

EASEUS en Paragon (gratis) noodgevallen laarsschijven werkte niet voor mij (Win 8). Wat heb je aan een imaging programma als je kunt niet koud-metal boot?

By the way, ik geïnstalleerd en met succes herstelde een image back-up met behulp van Aomei gratis. De koude-metalen boot (Win 8.1) werkte voor mij. Ik vind het net zo goed een Macrium. Probeer het eens en kijk of het werkt voor je net zo goed als het voor mij gedaan heeft.

En nog een ding, voor file backups, gebruik ik Cobian en / of Allwayssync. Ik hou Allwayssync veel beter dan FreeFileSync

Ik ben het eens dat een derde partij imaging programma dat een Win PE boot gebruikt, is de weg te gaan. Als u meer dan één pc is het bijna onmogelijk om al het moederbord drivers, video’s, Wi-Fi drivers, USB3 drivers, etc. vind Door het hebben van een grote capaciteit harde schijf voor alleen afbeeldingen heeft me gered van de harde schijf crasht, virus aanvallen en defecte windows-updates. De nieuwe UEFI BIOS op sommige moederborden hebben veroorzaakt me om te zoeken naar nieuwe beeldvormende programma’s, zowel gratis als betaald. Voor mij Aomei backerupper 2.01 heeft de beste Win PE boot disk die er zijn. Dit is allemaal te verwijzen naar Windows 7 en niet 8. Ook testen van uw boot schijf die het programma zal bouwen en ervoor te zorgen dat het werkt!

Net als een paar anderen al hebben gezegd, ik denk dat het een systeem is absoluut de beste manier om de dagelijkse systeemback-ups te beheren.

Downloaden en opnieuw installeren van software is slechts een fractie van de taak – u zult extra uren of dagen doorbrengen op het reconstrueren van de configuratie-instellingen en voorkeuren die verloren zijn gegaan, samen met de oorspronkelijke programma’s.

Het is vervelend genoeg te doen voor uw eigen systeem, maar het is pure marteling als je probeert om het systeem van iemand anders te herstellen naar een pre-crash look en feel.

Werkbalken, pictogrammen, venster lay-outs, favorieten, lettertypen … de lijst van tweaks kan eindeloos zijn.

Na gegaan door dit twee keer, ik nu installeren EASEUS ToDo-backup op elk systeem dat ik zou kunnen worden gevraagd om te helpen ondersteuning (vrienden of familie), en zet deze op een volledige systeemback-up elke nacht uit te voeren. Ik spaar meerdere volledige back-up beelden als de externe schijf heeft genoeg ruimte voor hen.

Deze praktijk heeft geholpen om te zetten een vierdaagse marteling sessie in een halve dag van eenvoudige restauratie stappen, of ik een systeem dat heeft gehad zijn systeem harde schijf vervangen terugkrijgen, of migreren bestanden van een oude computer naar een nieuwere.

De adviezen in dit artikel is gewoon stompzinnig op zijn best en kwaadaardige in het slechtste geval. System beelden is nummer één in de dingen die je moet doen als onderdeel van het onderhoud van uw machines. Wie wil om uren / dagen door te brengen opnieuw installeren van programma’s, op jacht naar stuurprogramma’s, en het ergste van alles opnieuw aanpassen van alle programma’s. Niet making systeem beelden regelmatig is absolute domheid. De auteur nodig heeft om zijn hoofd te geven een ernstige schudden en elk orgaan lezen van het artikel nodig heeft om het af te doen als de vuilnis is.

Zie De typische kloon is een concept voor het kopiëren partitie harde schijf als bron naar een andere partitie hadden schijf als bestemming. tegenwoordig, de kloon gereedschap wordt geleverd met de mogelijkheid om te kiezen de kopie methode om sector-by-sector of gewoon het bezette gebied, betekent dat de kloon tool zal alleen de gegevens niet de sectoren kopiëren. Het systeem Afbeelding is anders, die niet een andere harde schijf als een bestemming is vereist. en er is geen mogelijkheid om de sector voor sector methode. de bron is waar het besturingssysteem is geïnstalleerd en de plaats van bestemming is geen geldige locatie, misschien lokaal / netwerk. met het systeem Afbeelding alleen gegevens gekopieerd.

Ik ben het oneens met de auteur. System beeldvorming is het slimme en efficiënte manier om in plaats van te gaan dan het opnieuw installeren van Windows of OS voor die kwestie .. Wat betreft software die ik liever Clonezilla. Ik besef dat de meeste alleen Windows-gebruikers zullen de interface en nomenclatuur anders te vinden. Maar als men investeert een paar minuten in het onderzoek om te leren Clonezilla is veel beter dan Reflect. Reflect is goed voor degenen die weigeren om iets nieuws of die een GUI hebben leren. Clonezilla is op tekst gebaseerd.

Ik denk dat periodiek systeem beeldvorming is behulpzaam, vooral wanneer uw computer komt niet met Windows-installatie schijven (het geval is met HP-systemen tenminste toen ik ze gekocht). Bovendien, het herstel van het de fabriek systeem geeft u “shovelware” die je moet verwijderd. Het kan vele uren duren om de software, printers installeren en configureren van alles. beeld het systeem dat ik een back-up naar rechts hen.

Ik probeer om gegevens op aparte schijven te houden, zodat het systeem geen gegevens op te nemen. En door de manier, heb ik het beeld van Windows 7 herstellen mislukken als gevolg van een niet gespecificeerde fout had, dus ik niet de kans de Windows-versie niet meer.

Stuff verder gaat slecht met Windows loop van de tijd, dus ik heb het systeem beeld met een bekende goede configuratie van Windows 7 SP1 een. Installeer het beeld, de Windows-updates te installeren, en het herstel van het beeld maakt het leven makkelijker.

Ook bij het upgraden drives, heb ik gevonden die schijven niet in geslaagd om op te starten om onbekende redenen, wanneer alleen de afbeelding kopiëren. Beter om een ​​back-up beeld van het systeem en vervolgens te herstellen naar het nieuwe station. Voor mij in ieder geval.

Het probleem @AnthonyWerner met het gebruik van een afbeelding zonder herstel schijven is dat je geen manier om terug naar een “dag” state gaan. Als het je lukt om een ​​virus of andere malware geïnstalleerd en het wordt gekopieerd naar uw afbeelding, je hebt geen schone back-up.

Het nemen van een beeld direct na de eerste installatie van het systeem is een goed idee, zoals het maken van een periodiek na grote updates of software-upgrades … maar je moet altijd de installatie media.

Geen nieuwe computer komt ooit zonder installatie media: als het niet met fysieke schijven (zeer vaak nowdays), dan zal komen met een hulpprogramma om ze te maken. Gaan kopen een pak van lege DVD’s en het creëren van die back-ups. Dat is absoluut noodzakelijk.

Ja, ja! Dit is waar ik het systeem om de meest waardevolle-althans voor mij gevonden.

Ik heb momenteel zes programma’s met een beperkte herstel. Bijvoorbeeld, een van mijn schrijvers programma alleen geeft me twee herstellen credits-dan zou ik moet re-buy het programma. Nou, ongeveer 5 maanden geleden had ik een systeem crash? Ik herstelde mijn systeem image-zetten van al mijn verloren programma’s terug op zonder een credit verlies systeem gebruikt.

True Ik kon de programma’s op het gebruik van de DVD te zetten, maar ik zou hebben gehad om opnieuw te registreren, waardoor een verlies aan het programma. image-systeem vervangen al mijn programma’s, in goede staat, met geen krediet verlies.

Bedankt voor uw tijd.

dwdraw2

Bijvoorbeeld, een van mijn schrijvers programma alleen geeft me twee herstellen credits-dan zou ik moet re-buy het programma.

WTF? Welk programma is dit? Herinner me om nooit te kopen dat.

Ik doe het op deze manier ook, een geweldig idee

Veel dinosaurusskeletten te wijzigen zo veel tussen geboorte en volwassenheid van hun skeletresten uitzien als geheel verschillende wezens, dit enorme contrast geleid tot paleontologen categoriseren van de jeugdige en volwassen versies van dezelfde soort als aparte soort.