wat te doen als Windows niet wil opstarten

U op uw computer een dag en Windows weigert op te starten – wat doe je dan? “Windows start niet” is een veel voorkomend symptoom met een verscheidenheid van oorzaken, zodat je nodig hebt om een ​​aantal problemen uit te voeren.

Moderne versies van Windows zijn beter in het herstellen van dit soort dingen. Wanneer Windows XP zou zijn gestopt in zijn sporen wanneer zij worden geconfronteerd met dit probleem, zal de moderne versies van Windows proberen om Startup Repair automatisch worden uitgevoerd.

Zorg ervoor dat u na te denken over veranderingen die u onlangs heeft gemaakt – heeft u onlangs een nieuwe hardware driver te installeren, sluit u een nieuwe hardware component aan uw computer of open geval van uw computer en iets te doen? Het is mogelijk dat de hardware driver is buggy, de nieuwe hardware niet compatibel is, of dat je per ongeluk unplugged iets tijdens het werken in de computer.

Als uw computer niet zal worden ingeschakeld bij allen, verzekeren het is aangesloten op een stopcontact en de stekker niet los zit. Als het een desktop PC, zorgen voor de schakelaar aan de achterkant van het doosje – op de voeding – is ingesteld in de stand. Als het nog steeds niet ingeschakeld worden helemaal niet, is het mogelijk dat je losgekoppeld van een stroomkabel in haar zaak. Als u nog niet rommelen binnen het geval is, is het mogelijk de stroomvoorziening is dood. In dit geval, moet je krijgt de hardware van uw computer vast of een nieuwe computer.

Zorg ervoor dat uw computer-monitor – als uw computer lijkt om in te schakelen, maar het scherm blijft zwart, zorgen ervoor dat uw monitor wordt ingeschakeld en dat de kabel aan te sluiten op de behuizing van de computer juist is aangesloten aan beide uiteinden.

Als uw computer wordt ingeschakeld, maar je krijgt een zwart scherm dat zegt iets als “no bootable device” of een ander soort van “disk error” boodschap, kan uw computer niet lijken op te starten vanaf de harde schijf waarop Windows is geïnstalleerd op. Voer BIOS of UEFI firmware setup scherm van uw computer en controleer de laarsorde setting, ervoor te zorgen dat het is ingesteld om op te starten vanaf de harde schijf.

Als de harde schijf in het geheel niet in de lijst staat, is het mogelijk uw harde schijf is defect en kan niet meer worden opgestart.

In dat geval kunt u Windows-installatie of recovery media invoegen en voer de Startup Repair operatie. Dit zal proberen om Windows bootable opnieuw te maken. Bijvoorbeeld, als er iets overschreef boot sector van uw Windows-schijf, dit zal de boot sector te herstellen. Als het herstel milieu niet wordt geladen of niet uw harde schijf te zien, u waarschijnlijk een hardware probleem. Zorg ervoor dat je BIOS of UEFI’s laarsorde eerst controleren of het herstel milieu niet wordt geladen.

U kunt ook proberen om Windows bootloader problemen bij het gebruik van de fixmbr en fixboot commando’s handmatig vastleggen. Moderne versies van Windows moet in staat zijn om dit probleem op te lossen voor u met de wizard Startup Repair, dus je moet niet echt deze commando’s zelf uit te voeren.

Als Windows lijkt te beginnen met het opstarten maar slaagt er niet halverwege, kunt u worden geconfronteerd met ofwel een software of hardware probleem. Als het een software probleem is, kunt u in staat om het te repareren door het uitvoeren van een Startup Repair operatie. Als je dit niet in het opstartmenu kunnen doen, plaatst u een Windows-installatieschijf of recovery disk en gebruik de startup repair tool vanaf daar. Als dit helemaal niet helpen, kunt u Windows opnieuw installeren of uitvoeren van een vernieuwen of opnieuw op Windows 8.

Als de computer fouten tegenkomt tijdens een poging om het opstarten reparatie uit te voeren of Windows opnieuw te installeren, of de herinstallatie proces werkt naar behoren en je dezelfde fouten achteraf tegenkomen, u waarschijnlijk een hardware probleem.

Als Windows crasht of blauw-schermen op je elke keer het laarzen, kunt u geconfronteerd met een hardware of software probleem. Zo kan malware of een buggy driver te laden tijdens het opstarten en het veroorzaken van de crash, of hardware van uw computer niet goed functioneert.

Om dit te testen, start uw Windows-computer in de veilige modus. In de veilige modus, zal Windows niet typisch hardware drivers of software die automatisch wordt gestart bij het opstarten worden geladen. Als de computer is stabiel in de veilige modus, probeer het verwijderen van een onlangs geïnstalleerde hardware drivers, het uitvoeren van een systeem te herstellen, en scannen op malware. Als je geluk hebt, kan een van de volgende stappen uw software probleem op te lossen en kunt u Windows normaal op te starten.

Als uw probleem niet is opgelost, probeer het opnieuw installeren van Windows of het uitvoeren van een vernieuwen of opnieuw op Windows 8. Dit zal de computer weer terug te zetten naar de schone, fabrieksinstellingen staat. Als u nog steeds crasht ondervindt, uw computer heeft waarschijnlijk een hardware probleem.

Als je belangrijke bestanden die verloren zullen gaan en wil ze een back-up voordat het opnieuw installeren van Windows, kunt u een Windows installer schijf te gebruiken of Linux Live media om de bestanden te herstellen. Deze lopen volledig uit een cd, dvd of USB-stick en kunt u uw bestanden te kopiëren naar een andere externe media, zoals een andere USB-stick of een externe harde schijf.

Als u niet in staat om het opstarten van een Windows installer disc of Linux live-cd hebt, moet je in je BIOS of UEFI te gaan en verander de laarsorde setting.

Als zelfs dit niet werkt – of als u kunt starten vanaf de apparaten en uw computer loopt vast of u kunt geen toegang tot uw harde schijf – u waarschijnlijk een hardware probleem. U kunt proberen het trekken van de harde schijf van de computer, het invoegen in een andere computer, en het herstellen van uw bestanden op die manier.

Naar aanleiding van deze stappen zou de overgrote meerderheid van de Windows boot problemen op te lossen – althans degenen die daadwerkelijk zijn opgelapt worden. De donkere wolk die altijd hangt over dergelijke kwesties is de mogelijkheid dat de harde schijf of een ander onderdeel in de computer kan worden falen.

Afbeelding Credit: Karl-Ludwig G. Poggemann op Flickr, Tzuhsun Hsu op Flickr

So –

In de laatste paar dagen zou ik ervaren opstarten en afsluiten problemen met mijn vrouw’s Windows 7 computer. Het krijgen van blauw scherm geheugendumps op shutdown, en opknoping na het zien van het scherm ‘starten van Windows “bij het opstarten.

Terwijl ik heb een aantal vrij goed en basiskennis, vooral gebaseerd op de ervaring en het leren van plaatsen zoals deze site – ik zeker niet beschouw mezelf als een geek door HTG normen. – Dus, na het proberen een aantal gebruikelijke stappen voor probleemoplossing (het verwijderen van nieuwe software, met succes het opstarten in de veilige modus, het verwijderen van startingangen, systeem te herstellen, etc) tevergeefs, belde ik mijn lokale reparatie man gisteravond – die toevallig om de hoek om te leven en vertelde me om het recht over te brengen.

Ik vertelde hem wat er gaande was en – na controle op de harde schijf en het moederbord waren geluid te garanderen, startte hij op en afsluiten van het systeem een ​​paar keer – maar deze keer alles werkte perfect en hij kon het probleem niet repliceren als ik had omschreef.

Hij vroeg me over de hardware randapparatuur hebben we verslaafd aan de computer thuis – die twee HP printers omvat, die mijn vrouw gebruikt voor haar fotografie.

Hij vroeg me of de printers had kaartlezers – die zij allebei doen – en vroeg of de printers altijd op – wat ze zijn. De man vertelde me dat soms de computer (Windows) zullen die geopend card reader slots als een extra harde schijf bekijken en zal wachten op een reactie van een soort. Het ontvangen van niets, zal het systeem hangen als het conflict niet kan oplossen.

Hij vroeg me ook over onze kracht hook-ups, die bestond uit alles wordt aangesloten op een oude (en nogal lame) stekkerdoos, met een vervaagde en knipperende schakelaar. Hij vond het niet leuk dat helemaal – en stelde voor dat ik de stekker van de computer direct in de muur, tot het moment dat ik kan gaan kopen een hogere kwaliteit overspanningsbeveiliging, waarin hij zei zou volkomen aanvaardbaar zijn.

Nadat de CMOS batterij te vervangen (die ontbrak) en de bios klok resetten, vertelde hij me om de computer mee naar huis nemen en beginnen met het aansluiten van alleen de muis, toetsenbord, monitor en ethernetkabels – dan, sluit de computer rechtstreeks in het stopcontact – en zie wat er gebeurt.

Ik kwam thuis, volgde zijn instructies en de computer opgestart normaal. We waren in staat om al onze gebruikelijke programma’s te draaien en mijn vrouw was in staat om door te gaan met haar normale avond PC activiteiten.

Toen we klaar waren, het systeem stilgelegd normaal – en hernieuwd en afsluiten eerder deze ochtend zonder problemen.

Onze volgende stap zal zijn om opnieuw te verbinden printers – maar nu zullen we alleen maar zet ze op nadat Windows is gestart en zal hen uitschakelen voordat afsluiten. Voorlopig blijft de computer in het stopcontact – echter, wanneer we kopen een goede overspanningsbeveiliging dit weekend, we zullen terug te gaan naar het afsluiten van volledig aan het eind van de dag.

Aangezien ik oorspronkelijk in staat om op te starten in veilige modus was geweest, was ik geneigd de problemen die meer software of driver-gerelateerde – maar in dit geval zou ik nooit voor mezelf dacht dat het uit.

Goed artikel! Het artikel vermeldde

Als de harde schijf in het geheel niet in de lijst staat, is het mogelijk uw harde schijf is defect en kan niet meer worden opgestart.

Hoewel dit waar is, een mislukte of falende SATA kabel kan ook hetzelfde probleem veroorzaken. Een SATA-kabel die los is geworden kan ook de boosdoener zijn.

In het hoofdstuk Bestanden herstellen Als Windows start niet geeft uitstekend advies, dat is ruim binnen de werkingssfeer van het artikel, maar ik voel me het advies om een ​​goede back-up plan in de plaats voordat kan mislukken zal ervoor zorgen dat men zal niet hun gegevens te verliezen in hebben het geval van mislukking. Data recovery na de feiten is meestal dubieus op zijn best en kan duur of onmogelijk zijn als de drive zelf zuiden is gegaan of de gegevens beschadigd onherkenbaar.

Wat te doen als Windows niet wil opstarten voor de 249089 tijd en je een back-up van al uw gegevens

Installeer Linux.

Merk op dat de microsoft herstellen / reparatie proces kan enkele uren duren, en het zal uitzien als het daar zit niets doet voor zeer lange periodes, maar geef het tijd … Mine gaat naar een Windows-bureaublad uitzicht, maar zonder de snelkoppelingen of start-menu voor een uur of twee. Maar uiteindelijk hervat het scannen / reparatie.

Een paar maanden geleden, mijn computer was niet in staat om op te starten, dus ik besloot om Startup Repair (geavanceerde opstartopties F8) draaien, en vervolgens mijn computer opnieuw op te starten. Dan zei dat er geen besturingssysteem gevonden. Startup reparatie of andere manier verwijderd al mijn laars partitionsthe volgende wat ik deed was Windows opnieuw te installeren en uitvoeren van een partitie recovery programMy schijf volumes waren goed thoughAlways back-up van uw gegevens voordat u Startup Repair

Waarom wachten tot Windows niet opstarten? Installeer Linux nu! Ik heb onlangs veegde mijn HD en alleen geïnstalleerde Linux (voorheen een dual-boot set-up) met Win7 in een VM. Ik ben blij, mijn laptop is gelukkig, alles is goed

goed artikel, maar ik heb aproblems sinds jaren bij HP DC7800 desktop.Inever de oplossing gevonden en nu, ik mee leven. Ik maakte alle firmware-bios upgrqde en controleer man moment dat de boot parameters. Geen succes. Ik elementen zoals USB-kaartlezer is aangesloten bij iSwitch op de computer, zie ik de standaard HP blahblah op het scherm, maar als het shoul opstart, zie ik alleen de onderstreping cursor upleft, en er gebeurt niets. Misschien is de zaak niet in uw artikel.

Probeer het opnieuw installeren van Windows.

Ik herstartte de computer na het installeren van Windows 10 en surfen op het kenmerken wanneer het laarzen omhoog alles wat ik krijg is een grijs scherm met een grote lading cirkel die heeft geduurd 48 minuten nu Literally.I hebben een muis die werkt en het enige wat ik kan doen is alt ctrl del om een ​​koele blauw gekleurde ramen logo achtergrond met het gemak van de toegang optie, evenals een uit-knop en de mogelijkheid om mijn draadloze in- of uitstappen ..

Ik moet zeggen mijn Windows 10 is geen technische voorproef en het is Windows 10 Huis. Ik had het hardlopen, maar na installing.net kader 2 en de nieuwste XNA Framework evenals DirectX 9 redistrubutable voor oudere games krijg ik deze grijze scherm dat ik er niets op CD mentioned.I hvae behalve mijn Windows 8 Huis al het andere is gedownload en vandaag geïnstalleerde online geen downloads werden gehouden ..

Na het installeren van Widows 7 beveiliging upgraden KB3146706 kreeg ik: “Het systeem gevonden ongeautoriseerde wijzigingen op het firmware.operating systeem of UEFI chauffeurs.” De genezing was in de ingewanden van de UEFI BIOS te dalen en te veranderen “Secure Boot” (te vinden op het tabblad boot) op “Other OS”.

Dit gebeurt blijkbaar omdat Windows 7 heeft in “Legacy Mode” op een GPT-partitie, dat is alles wat de UEFI boot op mijn moederbord zal opstarten in te worden geïnstalleerd. (MBR is stervende.)

Valse try: Startup reparatie op de Windows installatie schijf deed niets. Men moet spelen met de boot opties om de installatie schijf te krijgen om nog te werken aan een UEFI moederbord.

Hoewel het recht om zich vergapen aan hoe lang Stonehenge heeft gestaan ​​in het Britse platteland, niet te hard verwonderen, als het monument een beetje hulp heeft gehad: al sinds 1901, hebben mensen zetten de blokken die niet op zijn plaats te vallen, nou ja, weer op zijn plaats.