wat is de enige nasa actief vernoemd naar een levende persoon?

Antwoord: The Colbert loopband

NASA heeft een lange geschiedenis van het benoemen van de activa na het invloedrijke astronomen, wetenschappers en andere individuele dat beide hebben gewerkt rechtstreeks voor de NASA of gewoon veel bijgedragen aan verwante vakgebieden. Het merendeel van de tijd dat de namen worden gekozen uit een pool van beroemde, maar overleden medewerkers (waarschijnlijk in een poging om te voorkomen dat blauwe plekken de ego’s van de levenden). De Hubble Telescoop is een beroemd voorbeeld van: het werd vernoemd naar Edwin Hubble, een wetenschapper die een cruciale rol gespeeld bij de vaststelling van het gebied van de extragalactische sterrenkunde. Hubble overleed in 1953 en de telescoop met zijn naam werd in 1990 gelanceerd.

De enige huidige uitzondering op deze regel is die van de Colbert loopband. In 2009 hield de NASA een online poll aan het publiek aan te moedigen om te helpen de naam van de nieuwste module van het International Space Station. Komiek en televisiepresentator Stephen Colbert spoorde kijkers van zijn show, The Colbert Report, om te schrijven in “Colbert” als hun voorgestelde naam voor de module. Hoewel Colbert eindigde als de meest populaire naam in de peilingen, NASA uiteindelijk weigerde om het te gebruiken en in plaats daarvan ging met de minder populaire nominatie “Rust”. Met een knipoog naar Colbert echter omgedoopt tot ze hun nieuwe ruimte loopband de COLBERT (Combined Operational Load Bearing External Resistance loopband) -het maken het de enige NASA actief dat de naam van een levende persoon draagt.