waarom je android telefoon niet krijgt updates van het besturingssysteem en wat u kunt doen

Meerdere keren per jaar, Google lanceert een nieuwe versie van Android met nieuwe features en prestatieverbeteringen. Helaas zullen de meeste Android-apparaten in het wild nooit de update te krijgen.

Nieuwe Android-gebruikers zijn vaak teleurgesteld om te ontdekken dat hun glanzende nieuwe smartphone geen enkele update zal krijgen – of erger nog, dat het oude software liep vanaf het moment dat ze gekocht.

Afbeelding Credit: Johan Larsson op Flickr

In tegenstelling tot Apple’s ecosysteem, waarbij Apple brengt een iPhone elke generatie, Android is een veel meer open (en rommelig) omgeving. Een fabrikant kan een smartphone of tablet, gooi Android op, en laat het los. Hoewel er zes iPhones vrijgegeven sinds 2007 zijn geweest, zijn meer dan 800 verschillende modellen van Android-telefoons uitgebracht in dezelfde periode.

Android-telefoons maken gebruik van een breed scala van verschillende hardware. Sommige telefoons zijn gemaakt super-goedkoop, gratis beschikbaar op contract of voor goedkope aankoop door mensen in ontwikkelingslanden te zijn. Sommige zijn “vlaggenschip” telefoons met meer geavanceerde hardware dan de iPhone.

Android zelfs bevoegdheden andere soorten apparaten – alles van koelkasten en televisies aan videoschermen ingebed in gedrukte tijdschriften.

Afbeelding Credit: Mike Babcock op Flickr

Om Android werken aan hun hardware te maken, moet het apparaat fabrikanten Android-toestel drives voor hun hardware te schrijven. Deze worden vaak closed-source, zodat fabrikanten van apparatuur moeten ze werken op hun eigen. Google kan niet zomaar een nieuwe versie van Android die werkt op alle apparaten los – fabrikanten moeten de drivers te updaten om te werken met nieuwere versies van Android.

Android-smartphone fabrikanten zijn ook verplicht aan de telefoon vervoerders, die updates kan vertragen maanden op hun netwerken cel. Terwijl Apple heeft de spier om vervoerders te overrulen en de uitrol van nieuwe versies van hun besturingssysteem, Android-telefoon fabrikanten niet.

Sommige nieuwe versies van Android komt met een verhoogde hardware-eisen. Dit voorkomt dat ze werken aan de houder apparaten – dat geldt ook in de iPhone en Windows Phone werelden, waar de nieuwe besturingssystemen nu en ondersteuning vallen voor oudere apparaten.

Meer controversieel, Android OEM’s ook hun eigen tweaks en skins toe te voegen op de top van het Android-besturingssysteem. Deze omvatten Samsung’s TouchWiz, HTC’s Sense, Motorola’s MOTOBLUR, en anderen. Naast het toevoegen van aangepaste draagraketten, OEM’s tweak opgenomen apps om functies toe te voegen en te verwijderen. Ze zijn ervan overtuigd dat dit helpt differentiëren hun producten op de markt, hoewel diehard stock Android-liefhebbers niet mee eens.

Wanneer er een nieuwe versie van Android is vrijgegeven, OEM’s moeten naar de haven van hun aangepaste software en tweaks naar de nieuwste versie. In sommige gevallen is de software op maat is niet compatibel. Bijvoorbeeld, Samsung nooit de originele Galaxy S naar Android 4.0 update – Samsung zei dat de telefoon niet genoeg RAM om TouchWiz en Android 4.0 draaien op hetzelfde moment hebben. Terwijl velen schreeuwden van Samsung TouchWiz laten vallen op de Galaxy S, Samsung weigerde – Galaxy S eigenaren hetzij met behulp van Android 2.3 of een community ontwikkeld ROM zoals CyanogenMod.

Afbeelding Credit: Vernon Chan op Flickr

Android OEM’s en vervoerders zijn vaak niet erg geïnteresseerd in het bijwerken van apparaten nadat ze zijn vrijgelaten. Met de grote hoeveelheid van de modellen die worden vrijgegeven, is er geen prikkel om veel werk in het bijwerken van een ouder model die is vervangen door een nieuwere zetten. OEM’s en carriers willen ook u aanmoedigen om nieuwere apparaten te kopen, hoe dan ook.

Terwijl we betreuren de Android-update situatie, het is alleen geschikt om een ​​blik op hoe Apple en Microsoft doen met updates te nemen.

Apple-fans wijzen over het algemeen op dat Apple updates oudere iPhones met de nieuwste versie van iOS. Dat is waar, maar de situatie is niet zo rooskleurig als het lijkt. Terwijl de nieuwe versies van iOS aan oudere iPhones en iPads komen, zijn vele functies weggelaten. De iPhone 3GS loopt iOS 6, de nieuwste versie van iOS, maar het mist turn-by-turn navigatie, Siri, locatie gebaseerde herinneringen, FaceTime, AirPlay mirroring, Wi-Fi persoonlijke hotspot, en andere belangrijke functies. iPhone-bezitters hebben ook geklaagd dat de nieuwe versies van iOS zijn zwaarder en kunnen vertragen een oudere iPhone. Apple daalt uiteindelijk ondersteuning voor oudere iPhone-modellen, ook.

Terwijl Apple is zeker het doen van een betere baan van het bijwerken van iPhones, zijn oudere iPhones niet uitvoeren van de nieuwste en grootste software, ofwel – net als de oudere Android-telefoons.

De Windows Phone situatie is nog erger geweest. Met de sprong van Windows Mobile 6 en Windows Phone 7, werden geen apparaten opgewaardeerd. Terwijl Microsoft aanvankelijk golven met een “Where’s My Phone-update?” Site die gebruikers in staat stelde om bij te houden wanneer de nieuwste versie van Windows Phone beschikbaar voor hun apparaat zou zijn en te zien welke dragers waren het vertragen van de roll-out, deze site is inmiddels stilgelegd naar beneden. Met de update van Windows Phone 7 naar Windows Phone 8, werden er geen Windows Phone 7-telefoons update naar Windows Phone 8, ook niet. Met elke generatie, moesten gebruikers een nieuwe telefoon te kopen om de nieuwste en beste software te krijgen. Terwijl Microsoft belooft een minimum van 18 maanden updates voor Windows Phone 8 apparaten, dat is een schrale troost voor mensen zitten met vrij nieuwe Windows Phone 7-telefoons die nooit zal worden bijgewerkt naar Windows Phone 8.

Android is open-source, dus het is mogelijk om Android-gebruikers om de broncode te nemen en uitrollen van hun eigen besturingssystemen – bekend als een custom ROM – voor hun smartphones. Als u een redelijk populaire apparaat, zijn er waarschijnlijk andere Android-gebruikers die er de ontwikkeling en tweaken aangepaste roms voor. Custom roms worden niet officieel ondersteund en vereisen meer tweaken te installeren dan de gemiddelde Android gebruiker zou willen doen, maar veel Android geeks gebruiken en liefde custom roms.

Custom roms laten Android geeks hardware ze willen kopen – zoals de Galaxy S3 of de HTC One X – en installeren van een meer voorraad Android-besturingssysteem op, het verwijderen van de software van de fabrikant aanpassingen en updaten van het besturingssysteem naar de nieuwste versie. Populaire Android-telefoons zijn meer kans te worden ondersteund.

CyanogenMod is de populairste community ontwikkeld rom voor Android. U kunt meer informatie over aangepaste ROMS voor je Android toestel te vinden door te kijken naar de XDA Developers forum en het controleren van de subforum voor uw specifieke apparaat. Als uw fabrikant van het apparaat niet wordt bijgewerkt, kunt u vinden dat de Android-gemeenschap al heeft bijgewerkt het.

Afbeelding Credit: Claudia Rahanmetan op Flickr

Als u niet wilt een tweaken doen en wens je smartphone zou automatische updates te ontvangen, is het belangrijk om de juiste telefoon te kopen.

Afbeelding Credit: Martin Shroder op Flickr

Google, in hun laatste poging te versnellen Android-updates, is het geven van bepaalde Android-toestel fabrikanten toegang tot de nieuwere versies van Android voordat ze worden vrijgegeven voor het publiek. Android OEM’s krijgen de gelegenheid om te gaan werken aan udpates van tevoren te hebben. Of dit zal helpen nog te bezien.

Als uw telefoon een oude versie van Android draait, zijn er enkele dingen die je kunt doen om een ​​oude Android voelen als nieuw te maken.

Ik hoop serieus HTC krijgt 4.2 de One V, of ik moet een manier vinden om “HTC-Sense” Ify de 4.2 custom rom Ik zal vinden, of mamma zal achterdochtig zijn (haar telefoon in ieder geval).

Of als je vast zit met een vergrendelde bootloader zoals de Droid RAZR in Verizon je bent soort als zelfs opgeschroefd custom ROM’s, omdat je een nieuwe kernel updaten hardware niet kan knipperen. Ondertussen ondersteunen van zowel Verizon en Motorola is onbestaand, zodat het lijden nog een jaar of betalen $ 500 + voor een nieuwe telefoon.

Groot artikel !! Geeft een duidelijk idee om mensen die bereid zijn om een ​​nieuwe smartphone te kopen. Naar mijn mening, ik zou zeker mensen adviseren om een ​​Nexus-serie-apparaat te kopen als ze bereid zijn om een ​​Android te kopen. Ten eerste zijn ze goedkoper dan Apple iPhones en wordt regelmatig en constant bijgewerkte. Dus zelfs als niet geeky spullen van het installeren van een Custom ROM niet weet dat je prima, coz ga je de OTA-update zodra deze wordt vrijgegeven door Google bent. En ik denk dat Android is nu voldoende gerijpt te krijgen verkozen boven iOS. Het zal iOS halen in de nabije toekomst als het blijven groeien als dit.

En als je een geek bent, dan zou ik adviseren dat “Koop een Android dat een goede gemeenschap van ontwikkelaars heeft.” Omdat, als gevolg van geluid ontwikkelingen uitgevoerd door enthousiaste gemeenschap van ontwikkelaars uitgevoerd, zult u in staat om uw Android-versie te upgraden, zelfs als uw fabrikant ze niet leveren. Bovendien kunt u zich te ontdoen van bloatwares krijgen en aanpassen van de Android ervaring als per uw smaak.

Als u Flash gebruikt, kunt u een update niet dat;. Niet alle dingen “nieuwe” bedoel je “beter.”

Windows Phone 7: Vermoedelijk de update 7.8 brengt veel van de functies, Windows Phone 8 brengt, met inbegrip van eenvoudig genoeg back-porten van de apps om het de moeite waard voor ontwikkelaars te maken. Nog steeds vrij een teleurstelling. Ook ik ben niet zeker hoe veel anders dit is van de verminkte iOS-upgrades voor oude iPhones, met uitzondering van de marketing (al heb ik geen inzicht in de verschillen met betrekking tot app-compatibiliteit). Toch nog eens, Apple heeft een voordeel van het niet hebben om tegemoet te komen aan de behoeften van de hardware partners, die de officiële onderscheiding voor de verkoop van nieuwe apparaten nodig hebben.

Als voor aangepaste roms, en daarmee de eerdere eis van beworteling: Proberen om dit te doen door een gids voor mijn specifieke software versie ( “V20Q” / Android 2.3.4) Ik alleen eindigden dicht te metselen mijn apparaat en moest een factory reset te doen ( LG Optimus Black aka P970). Zelfs de beworteling eenvoudiger procedure voor de voorraad firmware niet al het werk. Volgens sommige opmerkingen, is het misschien hebben gewerkt door te proberen een paar verschillende Windows-apparaten, maar serieus, ik ga liever gewoon blijven met Gingerbread (2.3.x).

De enige (maar significant) probleem met Android is, dat in de Android ecosysteem is er geen verschil tussen de beveiligingsupdates (vragen een snelle distributie en voor een vrij lange tijd na de release apparaat) en volledig nieuwe versies (leuk om te hebben, maar niet noodzakelijk) . Als mobile computing blijft stijgen in belang, denk ik dat de Android uiteindelijk zal worden gedwongen in een gecentraliseerd model-update (of in het maken van die beveiligingsupdate / OS upgrade onderscheiding).

Erg leuk en informatief artikel. Het leek echt volledig onpartijdige en zeer feitelijk.

Ik hoop alleen dat de LG Lucid zal Jelly Bean krijgen op een bepaald punt. Ik heb echt een hekel aan de interface van LG al, maar ik heb een work-around voor.

@ Yu, heb je natuurlijk niet baksteen uw apparaat … anders zou je niet in staat zijn geweest naar de fabrieksinstellingen resetten. Net dacht dat ik zou wijzen dat uit zodat het niet anderen te verwarren. Ik was een beetje teleurgesteld in de Windows Phone 7 als goed … de Lumia ziet en voelt geweldig. Ik ben toe aan een upgrade en ik probeer om te beslissen wat de telefoon om te gaan met en ging bijna met de WP7 … Na wat onderzoek, besefte ik dat elke WP7 was vrij veel dood in het water met betrekking tot apps. Nu de WP8’s uit zijn gekomen, de Lumia 820 is op zoek naar mooie zoete …… nu alleen maar om een ​​beslissing te nemen … WP8 of Android ICS ……… suggesties?

Hoe recht TheFu is! Als een nieuwe smartphone gebruiker kreeg ik op met een Huawei Ascend G300. Ik kreeg te horen dat ik de firmware naar Ice Cream Sandwich zou kunnen werken. Sinds wanneer ben ik op zoek naar een manier om terug te keren naar Gingerbread. In principe ICS heeft mijn telefoon tegen mij gekeerd. Weet iemand hoe je de firmware te decoderen?

Ik heb niet het argument over de reden waarom ze die updates _should_ ontvangen te krijgen. De meeste mobiele verkopers zijn goed in de scheepvaart OTA beveiligingsupdates en stabiliteit verbeteringen. Maar wat is er zo belangrijk aan de nieuwste versie? De meeste Android-gebruikers die ik heb gesproken met niet schelen, en veel iOS-gebruikers die ik met heb niet bijgewerkt hun iPhone of iPad gesproken.

Anders dan UI veranderingen, wat betekent Ice Cream Sandwich en Jelly Bean bieden me dat Gingerbread niet? NFC, die de meeste telefoons zoals de iPhone 5, nog steeds geen ondersteuning, Google Chrome en Google Calendar (als de bestaande overvloed aan de agenda en browser apps zijn niet goed genoeg voor jou). De Google Play Store is nog steeds in overvloed voor de gebruikers Gingerbread. Ze kunnen nog steeds sturen SMS, MMS, bellen, toegang tot Facebook en speel Angry Birds. Dus, wat is er zo belangrijk aan deze nieuwe fandangled updates?

In mijn ervaring, hebben mensen al uit hun gedachten op het verkrijgen van zowel Apple of Android. Ze hebben meestal niet schelen welke versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd, en ze zijn nog minder bezorgd over het krijgen van updates, tenzij een fanboy maakt een stank over. Zelfs dan, ze niet het ‘waarom’ begrijpen, alleen dat ze ‘moeten’. Dit argument dat Apple wint, omdat ze duwen updates, zit vol gaten, IMO.

@TheFu – Er zijn APK rondzweven zodat u flash kunt krijgen op ICS.

@richard Keane – als u de naam van uw apparaat google, samen met root, zul je gidsen om te wroeten uw telefoon te vinden. Volgende, maar vind de voorraad GB rom en flash aan terug te krijgen. Als alternatief kunt u zoeken naar de problemen u heeft met ICS, en er kunnen bug fixes beschikbaar.

@Aaron Toponce – ICS & vooral jelly bean toe een aantal mooie kwaliteit updates. Project Butter en Google nu waarschijnlijk de meest belangrijke. Ik ben bereid om wortel en flash CM of andere rom naar de nieuwste functies te krijgen, maar ik zou niet. Vooral omdat ik was beloofd een update voor mijn telefoon vorige maand. OEM’s en moeten update te geven, want het is het juiste ding om te doen. Als je uit te gaan van uw manier om een ​​nieuwe telefoon te kopen, zodat je de nieuwste en beste kan hebben, het zuigt wanneer het verouderd is de volgende dag.

Goede God, heb je mensen eigenlijk praten in groepen om uw stom telefoons, zoals je doet aan de hand?

Jelly Bean, ijs broodje en op en op en op. Je kunt toch niet volwassen zijn? Misschien 4?

@TheFu, Kun je eigenlijk sideloaden flitser en gebruik maken van een browser zoals Dolphin HD met Jellybean. Gewoon omdat het niet wordt ondersteund in Chrome betekent niet dat er niet een oplossing.

@Vivian

Ik begrijp niet elke logica te zien in je reactie.

# don’tfeedthetroll

Ik heb een Samsung galaxy s. Running tsunami X.

Stabiele jelly bean rom voor een telefoon die niet “ondersteuning” het. Ik kan TouchWiz prima uitgevoerd met behulp van 4.1.2

Samsung praat onzin.

Ik heb te knipperen mijn telefoon voor de afgelopen 3 jaar. Niet had een Samsung rom op het voor jong en oud.

@ T $ – Welke functies in “de nieuwste en beste” bent u op zoek naar die must-haves zijn?

@Aaron Toponce – Gmail pinch to zoom! Het is eindelijk hier! Google ziet er nu goed uit. Ik wil echt panoramafoto ook. Maar ik moet toegeven, “must-have” is een sterk woord.

Dus, UI meestal. De meeste mensen weten niet veel over UI verbeteringen schelen. Ze zijn meer bezig met functionaliteit.

@Aaron Toponce – Heb je gelezen wat ik schreef? Google nu en panoramafoto zijn functionele verbeteringen.

Ik heb HTC Thunderbolt met een custom rom van ICS met Google Now.

Het denken over een terugkeer naar een aangepaste rom van GB (of misschien het laten vallen van Google Now), omdat het de neiging te blijven bij. (En de radio werkte aan GB beter)

…… Bij nader inzien … Ik denk dat het vertraagd wanneer ik een Gameloft spel geïnstalleerd. Misschien is dat het probleem.

@Aaron. Software-updates te doen uit, nu heb ik een jaar oud iPhone 4S met iOS 6.0.1 en afgezien van het grotere scherm van de iPhone 5, mijn 4S heeft vrijwel elke nieuwe software feature, zoals de verbeterde mailbox of de panorama-modus voor de camera, zelfs kleine dingen als het echt nuttig niet storen optie maken een oude telefoon zo veel beter. Er is echt geen dwingende reden voor mij om deze tijd te upgraden. En ik heb Maps … lol, het is eigenlijk niet zo slecht uit mijn ervaring

Het is hetzelfde met Android, ik denk echt dat de Galaxy Nexus van vorig jaar was een geweldige kleine telefoon, slaagde ik erin om een ​​pick-up zeer goedkoop voor mijn dochter en eerlijk gezegd het voelt gladder en beter dan de Samsung Galaxy S3, die dat echt rommelig TouchWiz-interface heeft ik weet zeker dat er zal verschillen zijn als ze steekt een grafisch intensieve game op, maar in termen van de vloeibaarheid van de UI en basistaken, het is net zo goed als een van deze veel duurdere Android-telefoons

Samenvattend het artikel –

Als je een smartphone die regelmatige updates zal bieden aan uw apparaat, maar zal uiteindelijk stoppen met het bijwerken als de fabrikant van mening is dat het “achterhaald” zijn wil – krijg je een iPhone en leven met de eigen code van Apple.

Als je een smartphone wilt waar elke keer dat er een belangrijke upgrade van het besturingssysteem en weten dat je niet een update zal krijgen, zelfs als het beloofde, krijgen dan een Windows-telefoon.

Als je een smartphone waar je wel of niet updates krijgen, afhankelijk van uw telefoon fabrikant of gril vervoerder willen krijgen dan een typische Android.

Als je een smartphone waar je regelmatig updates krijgt om het besturingssysteem te willen krijgen dan een Nexus.

Als je wilt dat een smartphone waar je kunt bepalen of je upgrades naar het besturingssysteem, als u wilt een upgrade doen, verwijderen bloatware, functies toe te voegen terug in die uw provider besloten om te onderdrukken dan krijg je een Android die goed wordt ondersteund door de gemeenschap van ontwikkelaars en leren hoe het te roeien.

Geen enkele oplossing is ideaal voor iedereen – zeker Ik ben niet van plan om aan te bevelen wroeten aan iedereen, tenzij ze al weten over wroeten en de afwegingen. Sommigen zouden liever bepaald merk telefoons of om bepaalde merken te voorkomen. Velen hebben slechte ervaringen gehad met de vervoerders in het verleden en hebben geen interesse in het weer terug naar die vervoerders gaan.

Myself, ik ben blij dat mijn low end “achterhaald” (lees – 3 jaar oud) telefoon bedient me nog steeds goed en loopt bijna elke app die ik zou willen. Het kostte me slechts $ 40 (gebruikt op eBay) zonder contract en ik betaal slechts $ 37,10 per maand om mijn carrière. Ik denk dat het een vrij goede deal, uw kilometerstand variëren.

Anders dan UI veranderingen, een hardware voorzien van enkele telefoons hebben, en een paar apps in de Play Store, maar niemand heeft gezegd “waarom” Ik zou mijn besturingssysteem te upgraden. “Maar het is vrij! U kunt knijpen en zoomen e-mail! Het heeft mooie animaties! ”

Als het ‘waarom’ is turn-by-turn aanwijzingen, of cloud storage, of 4G, of NFC, of ​​het dubbele van de levensduur van de batterij (zie je wat ik hier doe?), Dan zou er veel argumenten zijn voor het upgraden van uw besturingssysteem systeem. Maar als alles wat je krijgt is een paar miezerige apps die de meeste zijn niet van plan om zorg over, en een aantal mooie animaties, de redenen uit elkaar vallen.

Gingerbread werkt prima voor mij op mijn 2,5 jaar oude Evo 4G, en anders dan hardware verbeteringen (die niets te maken heeft met het besturingssysteem), ik heb nog een solide, legitieme reden waarom ik mijn OS zou moeten upgraden naar een nieuwere versie te vinden .

Ik heb Samsung Galaxy S GT-9003i nog steeds draait op 2.3 krijg niet Updates middelen Let Me Know

Thanks, Marish N; 9994612271

@Aaron; Merk op dat dit een YMMV – maar Android updates van het systeem kan eigenlijk uw telefoon run aanzienlijk sneller en efficiënter – nogmaals, YMMV, maar dat is wat er met mij gebeurd. Het punt is iets moot als je het updaten en het houden van de fabrikant bloat, maar gaande van 2,3 tot 4,1 MOTOBLUR AOSP is echt mooi,. Ook, nieuwe versies van Android ondersteunen vele nieuwere functies dan oudere – low level dingen als systeem-API’s krijgen bijgewerkt, het maken van een aantal apps ontwikkeld voor nieuwere telefoons gewoon niet bruikbaar op oudere besturingssystemen. Ofwel devs hebben om de app (maak een 2.3- versie en een versie 4.0+), maken de app compatibel met oude versies van Android, het gooien van de voordelen van nieuwere versies (hardwareversnelling is een goed voorbeeld), splitsen of gooien een flinke percentage van mogelijke gebruikers die niet kan / zal niet upgraden) ook zijn security fixes toegepast -. Met de schakelaar 2,3-4,0 de linux kernel (echt laag niveau) werd bijgewerkt. Veel van de gaten in de beveiliging op de kernel-niveau (het soort dingen gebruikt om root exploits te maken) werd vastgesteld – vandaar de reden waarom de gebruikelijke manier om wortel 2.3- is via een root-exploit (meestal op kernel-niveau) en 4.0+ is door letterlijk te knipperen superuser naar / systeem

TL; DR: Er is meer aan Android-systeem upgrades dan alleen UI veranderingen en nieuwe apps.

@ Aaron Toponce – Wanneer een persoon als je zelf begint te praten over het krijgen van een nieuwe telefoon en uw houding over brand ware updates, ik heb geen Android aan iedereen aanbevelen, maar ik duw ze naar de iPhone waren iemand anders dicteert wat je moet doen. Ik bid dat Android verliest “moet de telefoon status” en laat de tech geeks gebruiken en zorgen voor Android vanaf nu. De hele Android-ecosysteem zal beter af zijn. Mijn 2 cent …

Kunnen we een upgrade van onze mobiele telefoons RAM-geheugen van 500mb tot 1 GB zoals onze PC ????

Zo ja, dan hoe?

Saturnus ‘maan Titan is klein in vergelijking met de enorme gastheer, maar vrij groot in zijn eigen recht, Titan is groter dan de planeet Mercurius.