waarom ISP uw ip adres veranderen?

Als u een beroep doen op een soort van service die u nodig heeft om het IP-adres van uw internetverbinding thuis weten, is er een goede kans dat je hebt gemerkt dat het aantal (hoe vaak of zelden) verandert. Waarom is dat?

 EasyDNS, een dynamische DNS-service provider.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

SuperUser reader AGZ is nieuwsgierig waarom zijn ISP gewoon niet hem een ​​vast IP-adres geven

Is er een specifieke reden een ISP moet uw IP-adres te wijzigen? Wat is het doel van een dynamisch IP versus statische IP? Voor mij lijkt het elke 6 maanden gebeuren, terwijl het voor iemand die ik ken, doet het een keer per week.

Waarom wel? Waarom niet gewoon een vast adres aan elke klant toe te wijzen?

SuperUser inzender Flimzy biedt enig inzicht in de IP-toewijzing methoden

Toen ISP’s werden voor het eerst te beginnen, iedereen verbonden met het internet via een modem. En de meeste mensen gebruiken het internet voor een paar minuten tot een paar uur per week. Toewijzen van een statisch IP voor elke abonnee zou erg duur zijn geweest, iets dat de meeste mensen gebruiken slechts een paar minuten per week.

Zoals breedbandaansluitingen vaker zijn geworden, hebben de praktische redenen voor het niet toewijzen van een statisch IP veel minder merkbaar, zoals nu het merendeel van de aansluitingen zijn ‘always-on’ -zelfs als er niemand is (actief) met behulp van het internet.

Dus er is een beetje een historische reden statisch IP-klanten niet te gebruiken zijn al gewend aan het gebruik van dynamische IP-adressen.

Als moderne ISP’s te dwingen dynamische IP-adressen van deze dag, kan het voor een deel om onderscheid te maken tussen “consument” en “professional” diensten door het reserveren van statische IPs voor klanten die meer betalen, het geeft klanten die die functie moet een prikkel om hun serviceniveau upgraden .

Het kan ook dienen als afschrikmiddel voor mensen die misbruik maken van hun consumenten-grade service. Veel ISP’s, bijvoorbeeld expliciet te verbieden running “servers” op een internetverbinding thuis. Als elke thuisgebruiker een statisch IP hadden, zouden ze meer geneigd zijn om dergelijke voorwaarden van de dienst te misbruiken zijn.

Het is ook minder van een managementprobleem aan klanten dynamische IP-adressen toe te wijzen. Als je door de stad (maar binnen het bereik van dezelfde ISP’s) te verplaatsen, is er geen noodzaak om opnieuw toe te wijzen hoe uw statische IP wordt gerouteerd, je zult gewoon een dynamisch IP-adres dat in de nieuwe wijk bestaat.

Nu dat je weet waarom je regelmatig een ander IP-adres wilt ontvangen, kijk op onze artikel Hoe eenvoudig toegang tot uw thuisnetwerk vanaf elke locatie Met DDNS op uw thuisnetwerk configureren om een ​​gratis dynamische DNS-service gebruiken om gemakkelijk uw weg naar huis niet uit hoeveel keer uw ISP verandert je IP.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Ook omdat soms zijn er meer internet gebruikers dan toegewezen ips. Mine verandert elke dag

En ik dacht 192.168 was voorbehouden aan LAN / privénetwerk ..?

Mine om de 2 weken te veranderen, zal ik aansluiting voor maximaal 5 minuten te verliezen en dan komt de verbinding back-up. Mijn ISP kan mij voorzien van een statisch IP, maar dat is gereserveerd voor zakelijke klanten. Ik kan krijgen, omdat ik zonder computer winkel uit mijn oude garage, die dus in aanmerking komt het als een bedrijf.

ISP’s hebben uw IP-adres niet veranderen, maar ze vergeet uw laatste toegewezen adres na een periode van non-use.The reden dat de ISP releases uw adres naar het zwembad is, want er zijn meer potentiële apparaten dan de pool van adressen kon verwerken. Mijn huis kan atypisch zijn, maar ik heb meer dan twee dozijn apparaten op mijn thuisnetwerk. De meeste grote ISP’s hebben een klasse-A IP range wat betekent dat ze kunnen 16.777.214 unieke IP-adressen subassign. AT & T, Verizon en andere ISP’s hebben zeker meer dan 16.777.214 klanten. Kleinere ISP’s, meestal regionale kabelbedrijven krijgen door met een klasse-B-ISP-reeks, die 65.534 unieke IP-adressen kunnen bevatten. Nog steeds niet genoeg als een kabelbedrijf bedient een half dozijn steden. Het IPv6-protocol zou genoeg zijn unieke IP-adressen te verstrekken aan ieder mens op aarde miljarden unieke adressen te geven, met 4.7994692e + 29 adressen per persoon. Wij mogen nooit opraken van IPv6-adressen, zelfs als ieder mens, toestel, voertuig en gloeilamp krijgt één. Het probleem is dat veel van wat op het internet kan nog niet aan IPV6. Windows 7 en 8 kan omgaan met V6-adressen evenals de meeste ISP’s, maar er zijn nog steeds veel consumenten routers en upstream DNS-servers die niet klaar zijn voor V6.

Mijn IP-adres verandert elke keer dat ik me aanmelden op.

mijn ip verandert ook elke keer als ik een sessie of mijn modem opnieuw op te starten ….

Er is ook een beveiligingsprobleem. Als iedereen Openbare IPs hadden, dan is het hacken van je buurman of een bepaalde persoon zou veel gemakkelijker zijn. Aangezien de meeste mensen niet houden van dit te houden, met de buitenkant IP-adres draaien zo nu en dan betekent dat mensen gewoon niet kan uw IP raden. Tenzij er een lokale app die naar huis belt en meldt uw nieuwe IP aan een hacker, het rebooten van je modem en het ophalen van een nieuwe IP zal geen verkeer buiten te stoppen toegang krijgen tot uw pc. Dit voorkomt ook de home grown-servers, zoals eerder gezegd.

Er is ook minder moeite met dynamische. Internet Routers grijp wat IP beschikbaar is uit een pool. Het stelt bedrijven van de verplichting om een ​​lijst van wat ze wel of niet kan toewijzen houden.

ya, bcrail heeft gelijk, het is alleen te wijten aan de veiligheid probleem, als iedereen een statisch ip krijgt dan is het eenvoudig zal zijn om een ​​wijk te hacken ip.As ISP gemakkelijk kunt onthouden het ip die als laatste is ingesteld, en ook ik niet zie geen andere logische achter een dynamische ip.But als je nodig hebt kunt u altijd vragen voor een stsatic IP, als uw ISP u een statisch IP kan alot door het hanteren van een aantal extra kosten

Ik wil graag een paar aantekeningen te maken

1) Ja, 192.168 / 16 is gereserveerd als een privé-adres range, samen met 8/10 en 172,16 / 12 (RFC 1918).

2) De belangrijkste reden voor het veranderen adres niet veiligheid, hoewel het een neveneffect kan zijn. Wat dat betreft, heeft mijn dynamische IP constant maanden gebleven. Zoals SteveMann opgemerkt, het is een logistiek probleem van meer knooppunten dan mogelijk IPv4-adressen. IPv4-adressen zijn 32 bits betekent dat 2 ^ 32 mogelijke unieke adressen. Sommige van deze zijn gereserveerd als privé of speciale gevallen / gebruik (RFC 5735). Dit laat nog een groot blok adressen die kunnen worden gebruikt als openbare waarbij elk knooppunt in het internet een publiek kan verhelpen zonder maskering en andere trucjes. Echter, met de explosie van de hedendaagse computers hebben we heel snel gemaakt meer apparaten dan het bedrag van de beschikbare openbare adressen. Met vrijwel iedereen die op het internet en meestal met meer dan een apparaat (zoals een laptop en een telefoon) werd al snel duidelijk dat we zouden veel meer adressen nodig hebben, vooral met de verwachte explosie van IP-apparaten. De verwachting is dat binnenkort allerlei kleine apparaten zullen hun eigen IPs nodig hebben, zoals voor de bewaking of zelfs je broodrooster. Dus IPv6 kwam waaromheen gebruikt 64 bits en verhoogt aanzienlijk het aantal mogelijke unieke adressen. Het probleem is nu dat de infrastructuur van het internet moet updaten naar IPv6, die helaas niet snel genoeg gebeurt ondersteunen. Totdat er genoeg van het internet kan het ondersteunen van de norm heeft ten v4 blijven. SteveMann verklaart waarom ISP adressen veranderen, maar er is een nog groter probleem, de laatste IPv4 blocks zijn uitgegeven (ICANN wijst haar lastIPv4 adressen 3). Dat betekent dat elke mogelijke publieke IP-eigendom is van iemand. De belangrijkste ICANN autoriteit heeft divvied zijn laatste blokken en nu de regionale registries zijn op hun laatste v4 adressen en moet niet gebruikte recyclen na uitputting van deze. Dus, grote omweg opzij, IPv4-adressen worden een schaars goed en nodig hebt van een eindige grootte pool toe te wijzen. Soms is het hetzelfde adres terug van uw ISP krijg je soms iemand anders krijgt dat adres.

De term “cola” verwezen naar koolzuurhoudende dranken zoals Coca-Cola, Pepsi-Cola en R.C. Cola, is afgeleid van de kolanoot, een vroege soda toevoeging die zowel caffeine en karamelkleuring vele drankjes gemeenschappelijke ontvangen.