waar hulp te vinden, te doneren, en vrijwilliger voor psychische problemen

Er was een tijd in mijn leven, in de late jaren negentig, toen ik last van angst en depressie. De stress van het werk en een vervagende langetermijnrelatie waren het nemen van een zeer zware tol. Ik leed in stilte als mijn vrienden en familie had geen idee hoe kwetsbaar ik echt was.

Dit artikel maakt deel uit van de How-To Geek’s Mental Health Awareness Day. U kunt meer lezen over wat we hier aan het doen zijn te lezen.

Angstaanvallen had me niet in staat om te gaan met fundamentele beslissingen gegeven, en de dokters die me gewoon behandeld vertelde me om “te leren hoe om te ontspannen”. De Holter monitors bevestigde ik was niet dood, maar ik was nog steeds in een sleur. Ik was het misbruiken van alcohol, en het leven zoals ik het wist, was loopt uit de hand. Ik wist dat ik moest een aantal veranderingen en snel te maken, anders zou ik niet rond veel langer.

Dus ben ik verhuisd. Ik vluchtte New York City voor de groenere weiden van de Green Mountains. Ik dacht dat Vermont leek een geweldige plek om te genezen, en het was een levensveranderende beslissing. Fast forward een paar jaar, en na enkele zware counseling, ik langzaam kwam rond. Ik kocht een puppy, beknot mijn alcoholgebruik en getrouwd. Achteraf gezien, ik zou waarschijnlijk hebben gezocht klinische hulp langs de weg, lang voordat ik eindelijk gelukt. Ik was gelukkig en nooit vergeten dat en weet dat anderen zijn niet zo gelukkig.

Je hebt onze verhalen van vandaag te lezen, en hopelijk heb je iets nieuws over de geestelijke gezondheid verzameld. Als je iemand kent, een vriend of familielid (ach, het kan je zelfs), die zou kunnen lijden, aarzel dan niet te vertragen. Zoek hulp. We hebben een aantal bronnen verzameld om u te helpen bij het nemen van die moeilijke eerste stap. Dit is geenszins een volledige lijst, en helaas, het is beperkt tot Amerikaanse organisaties. Geestelijke ziekte kent geen grenzen, hoewel, dus als je buiten de VS leeft, op zoek gaan naar een aantal vergelijkbare plaatsen voor uw locatie.

Tot slot, als je in een positie om vrijwilligerswerk te doen, overwegen het doneren van uw tijd als niet wat geld. Leer de vroege waarschuwingssignalen en pleitbezorger voor iemand die minder sterk dan jij. Maak een verschil.

Stoornissen omvatten de volgende

Hier zijn een aantal factsheets over veel van deze uit de World Health Organization.

Waar om hulp te krijgen

Meldpunten voor noodgevallen en zelfmoordpreventie

Symptomen en screening instrumenten

Hoe om te doneren

Hoe om vrijwilligerswerk te doen

Bedankt voor uw deelname aan onze Mental Health Awareness Day. We zullen morgen terug.

Ook, dit merk nieuwe tool

http://www.theverge.com/2016/5/11/11655648/walgreens-online-mental-health-screening

Ondanks de wijdverspreide overtuiging dat het gooien van rijst op bruiloften een gevaar voor vogels vormt, de rijst is onschadelijk.