vegen, verwijderen en veilig de gegevens van uw harde schijf te vernietigen op de gemakkelijke manier

Het geven van een computer aan iemand anders? Misschien heb je er het aantrekken op Craigslist te verkopen aan een vreemdeling-dan ook, zult u willen ervoor zorgen dat uw schijf volledig wordt weggevaagd, geschrobd, en schoon van persoonlijke gegevens. Hier is de gemakkelijke manier om het te doen.

Als je alleen de toegang tot een Ubuntu Live CD of USB-stick, kunt u daadwerkelijk gebruik maken van die plaats als u wilt, en wij hebben u gedekt met een volledige gids om veilig af te vegen de harde schijf van uw pc. Anders blijven lezen.

Als u wilt dat uw computer veilig wissen alvorens het te verkopen of het weg te geven, maakt het niet makkelijker dan met behulp van de SafeErase hulpprogramma door Laplink krijgen

SafeErase zal uw computer opnieuw op te starten en volledig veeg alle aangesloten schijven volledig in no time at all. Er is geen noodzaak om een ​​CD te branden of maak een USB-schijf aan op uw computer af te vegen. Het is ook een handige manier om veilig bestanden, mappen, partities, en nog veel meer te wissen.

Download SafeErase en veeg je de pc van de Easy Way

Darik’s Boot and Nuke CD is de makkelijkste manier om permanent en volledig te vernietigen elke bit van persoonlijke informatie op die schijf-niemand gaat om een ​​ding als dit is gebeurd herstellen.

Het eerste wat je hoeft te doen is het downloaden van een kopie van de ISO-image, en dan branden op een lege cd met iets echt nuttig als Imgburn. Gewoon kiezen image branden op schijf op het startscherm, selecteert u de kleine file icon, pak de gedownloade ISO, en ga dan. Als je een beetje meer hulp nodig heeft, hebben wij u gedekt met een handleiding voor beginners om een ​​ISO-image branden kreeg.

Als je klaar bent, steek de schijf in het station, start de PC, en dan als je eenmaal op te starten naar de DBAN vraagt ​​je een menu te zien. Je kunt vrijwel alles te negeren hier, en typ je gewoon …

autonuke

En daar sta je dan, uw harde schijf wordt nu stevig weggevaagd.

Zodra het is allemaal gedaan, kunt u de CD te verwijderen, en vervolgens pack de PC up te verkopen, of opnieuw installeren van Windows op er als je daar zin in heeft.

Meer Advanced Method

Als je echt paranoïde, willen een ander type veeg draaien, of net als gehannes met de opties kunt u F3 kiezen of druk op Enter op de prompt aan het hoofd naar het geavanceerde selectiescherm. Hier kunt u precies kiezen welke schijf te vegen, of druk op de M-toets om de methode te veranderen.

Je zult in staat om te kiezen tussen een heleboel verschillende opties te vegen. De Quick Erase is alles wat je echt nodig hebt hoor.

Daar sta je dan, gemakkelijk PC vegen in één pakket. En jij dan? Zorg je ervoor dat uw oude pc’s af te vegen alvorens ze weg? Persoonlijk heb ik altijd net trok de harde schijven voordat ik verlost van een oude PC, maar dat is mijn mening.

Download DBAN van dban.org

Als je echt paranoïde, te verwijderen en te vernietigen schijf in een bad van zuur;. Geen enkel punt safing de 30 dollar voor een nieuwe HardDrive …

gebruikten het vele malen, moet haar een in die cd-collectie hebben !!!!

Beter nog als het een oude computer, zet u de schijf in een externe of neem het apart voor geslepen goedheid.

Groot artikel! Jullie zijn geweldig!

“Als je echt paranoïde, te verwijderen en te vernietigen schijf in een bad van zuur .;”

Dat helpt me niet, want ik ben nog steeds paranoïde dat Marty en de dokter zal terug gaan in de tijd en neem mijn computer. Voor de echt paranoïde, er is niets wat je kunt doen om uw gegevens te beschermen.

Ik hou van dit, echt een leuke aanvulling op uw cd-collectie. Ik was verbaasd hoe lang het duurt 0.o …

Als je paranoïde bent en niet beschikt over een bad van zuur handig, gewoon een enorme magneet, en beroerte op en neer de harde schijf ;-D … Of voorhamer het, proabably makkelijker …

Maar een goede vondst, dankzij Geek!

Ik draaide me om dit artikel als ik nodig had om een ​​oude laptop af te vegen, en DBAN deed de truc. Nu heb ik het verbrand voor toekomstig gebruik. Bedankt!

De enige manier voor een echt paranoïde persoon is om gewoon een shotgun aan uw HD

Als ik wil een schijf af te vegen, gebruik ik DBAN vervolgens installeren ubuntu.

Groot artikel op afvegen een drive –

lol … JHubbard92 zei “beroerte op en neer” xD

als ik gewoon Forman het station en Windows opnieuw te installeren is dit hetzelfde? bij voorbaat bedankt

@John: Nee, een persoon kan nog steeds gegevens die is geformatteerd is overgenomen, niet moeilijk om echt terug te krijgen, maar als je DBAN gebruik maken van de gegevens niet kunnen worden hersteld.

cipher / w: is op pro en hoger versies van Microsoft Windows

De meeste pc’s hebben meer dan één partitie, sommige hebben maximaal drie in aanvulling op de C: schijf.

Ik gebruik diskpart. Dan installeer ik Windows met behulp van een schijf te herstellen.

Ik neem aan dat als ik was echt bezorgd over de gegevens die nog retrieveable Ik zou gewoon de harde schijf te houden.

Il te gaan met Tommie Pit … .just Zet het in een bad vol zuur n laten komen disintrgated …… ..

Als je een besturingssysteem opnieuw te installeren, kunnen de gegevens nog worden hersteld. Ik heb gevonden de beste optie is in dit geval, na het installeren van het besturingssysteem, is om de stations “vrije ruimte” te vegen. Ik gebruik CCleaner met de optie “Wipe vrije ruimte” is geselecteerd met behulp van DOD 5 pas veeg optie als een minimum .. Er is ook NSA 7pass en de Guttman 35 pass. Ja, dit duurt een lange tijd, en de tijd exponentieel verhoogt het meer doorgangen die je maakt. Maar paranoia heeft zijn prijs.

Ik heb ook gebruik gemaakt van de gratis “File Shredder ‘programma vanaf download.cnet.com. Het heeft een verscheidenheid aan opties, van eenvoudige single-pass tot 35 pas Guttman. U kunt afzonderlijke bestanden versnipperen of veeg vrije ruimte op de geselecteerde stations.

Met behulp van deze methoden zullen alle gegevens onherstelbaar te maken, maar elke onderzoeksautoriteit zult weten dat je schijf af te vegen gebruikt omwille van de “witte ruis” op de vrije ruimte op de harde schijf. De eenvoudigste oplossing die ik heb gevonden is om alle gevoelige informatie op een flash drive te houden. Fysieke vernietiging is eenvoudig met een hamer of een gooi naar de BBQ … nadat je hebt vast dat je eten natuurlijk.

Er is ook de TrueCrypt program..but dat is een post voor een andere keer ..

Heeft u vragen neem dan gerust here..although dat deze discussie kan rekening off topic grondgebied te vragen.

Regards

de E

“De enige manier voor een echt paranoïde persoon is om gewoon een shotgun aan uw HD”

Anoniem, kan iemand de Traingle herbouwen van Tomb Raider !!

Let op, boven de reactie is van een andere Anonymous: D

ga dan naar een hogeschool of universiteit vindt een electo-magnetische magneet en richt hem op het station en geen gegevens meer 🙂

Ik werk in een ziekenhuis, hoe zit het met het gebruik van een defibrillator? Geen grap ! Heb je ooit geprobeerd? Ik zag iets als dit in de film The Core en ik vroeg me af of dit waar zou kunnen zijn ….

Elke gewelddadige fysieke schade aan de schijf platters zal enige en alle gegevens onleesbaar te maken, Open de harde schijf, demonteer de platters en doe wat kleiduivenschieten; Leg ze op een stoep en wrijf ze een beetje rond – beide kanten…

Vertel een tien jaar oude boykid niet te nemen uit elkaar.

F.Y.I. GEEKS …; Er is eigenlijk twee (2) versies beschikbaar @Source Forge.net; Brand de “ISO images naar een CD-R / of CD + R”. (Nooit een CD-RW); Zet uw “DBAN schijf in uw optische drive en wacht ongeveer één minuut voor het naar de CD te laden en te verwijderen;. Beide vereisen het gebruik van een interne of externe USB Floppy Drive + 1 lege diskette te schrijven de Geschiedenis en resultaten van de taak het gewoon voltooid;. versie 1.07, die een harde schijf / flash drive is aangesloten op een “oudere PC sequentieel” kan vegen;. versie 2.26 beta is ontworpen voor de moderne PC’s AM3 processors of hoger elke moet je alleen veeg één (1) harde schijf in een tijd …; de Auto-nuke commando zal meer uren in beslag, maar het eindresultaat is de moeite waard als je wilt beginnen met een “Fresh canvas” anders is de Quick commando zal doen als u ‘ opnieuw in een haast …

Eigenlijk is het beter om een ​​elektromagnetische bronnen te gebruiken om het te verknallen de gegevens te gebruiken dan een trouwe hamer op de schijf. Alle onderdelen zijn vervangbaar, en geloof het of niet, er zijn een handvol bedrijven die er zijn, dat voor de juiste dure prijs zal het voor u doen.

Als je gaat gebruiken bent de hamer zorg ervoor dat je een aardige klap te nemen om de schijf. 🙂

Hi again

Er zijn minstens twee manieren waarop men kan alles verwijderen zonder het kopen van een cd voor, maar ik weet niet meer voor een aantal redenen echter. Als je kunt tel me dat en als ik in staat om te down loaden op de lijn Wind7 of vista pak 1 voor die kwestie.

Erg bedankt

Beste wensen

Munir

Het aantal manieren waarop je kunt maken verandering voor Amerikaanse munt omhoog schiet hoe groter de denominatie-er zijn slechts 12 manieren om verandering voor een kwart te maken, maar 292 manieren om verandering aan te brengen voor een dollar, 3.237.134 manieren om verandering voor een $ 10 bill te maken, en maar liefst 9.823.546.661.905 manieren om verandering voor een $ 100 bill te maken.