transformatie alleen installeren applicaties in draagbare toepassingen

Hoewel er een groot aantal nuttige toepassingen en hulpprogramma’s die beschikbaar zijn via draagbare distributies, veel tools nog steeds in hun ‘alleen installeren “formaat. Deze beperking mag echter niet ontmoedigen het gebruik van de respectievelijke programma als een draagbare applicatie. Met een paar trucjes gaan we je hier laten zien, kunt u in staat om deze programma’s nog aan je collectie van draagbare instrumenten toe te voegen.

De eerste truc die u kunt proberen is om de applicatie bestanden direct extraheren uit het installatieprogramma. Door het gebruik van de 7-zip-bestand compressieprogramma, kunt u proberen om het setup-bestand openen als een gecomprimeerd archief via het snelmenu.

Afhankelijk van het compressieformaat van de installateur, mag u wel of niet in staat zijn om het te openen als een leesbare archief.

Voor ons voorbeeld, gaan we deze techniek met behulp van de Quickbooks Network Diagnostic Tool is beschikbaar als een installatie enige programma aan te tonen. Dit is een goed voorbeeld, omdat doorgaans zou je maar één keer gebruiken dit programma om uw probleem op te lossen en niet langer nodig hebben, waardoor het ideaal is voor een draagbare applicatie.

Door het installatiebestand te openen in 7-Zip, kunt u zien en pak de bestanden die worden gebruikt door de applicatie direct in een map.

Dan gewoon de applicatie uit de uitgepakte bestanden uit te voeren.

De tool werkt precies hetzelfde als wanneer je had geïnstalleerd met behulp van het setup-programma.

Voor toepassingen waar u de bovenstaande methode niet kunt gebruiken, kunt u proberen het installeren van de applicatie op een computer en vervolgens kopiëren van de geïnstalleerde bestanden naar een ander systeem.

Om deze methode te tonen, gaan we de VHD Resizer nut dat we eerder over hebben geschreven gebruiken. Wanneer u de installer, een MSI-bestand met behulp van 7-Zip opent ziet u de bestandsnamen worden verminkt zodat het extraheren van de bestanden zou geen goed doen.

Na het uitvoeren van de installer, open de map van het programma werd geïnstalleerd en kopieer de bestanden naar een andere computer.

Nogmaals, het programma loopt op het systeem waar de bestanden gewoon waren geplakt met geen probleem.

Hoewel deze methoden een goede beetje van de tijd zal werken, op geen enkele wijze is de juiste functionaliteit gegarandeerd. Indien bijvoorbeeld een installateur bestanden naar meerdere bestemmingen, registreert DLL of creëert registervermeldingen nodig voor gebruik, deze stappen uiteraard niet worden uitgevoerd op de bovenstaande methoden.

Voor bedrijfskritische toepassingen is het altijd raadzaam om het programma te gebruiken als uitgekeerd, maar voor de rest van deze methoden zijn een geweldige manier om uw gereedschapskist van draagbare toepassingen te verhogen.

Download 7-Zip

U kunt de bestanden uit een msi te krijgen door het volgende te doen

msiexec / a TARGETDIR = / qb!

Het sneed de bits i zetten labels rond uit.

Het had moeten zijn; msiexec / a (msi-bestand) TARGETDIR = (pad om uit te pakken naar) / qb!

Awesome truc … Ik had geen idee dat je dat kon doen.

Dat is niet draagbaarheid, aangezien de meeste van de programma’s registersleutels en tijdelijke bestanden in gebruikersprofiel map maken wanneer u ze voor het eerst zelfs zonder gebruik installatieprogramma te starten. U kunt een systeem staat snapshot te maken voordat u ervoor zorgen of programma is echt draagbaar en de meeste van hen niet. Dat is de belangrijkste redenen waarom zulke dingen als Thinstall of portabbleapps suite bestaat.

De stip dat over een kleine verschijnt “i” heet een tittel.