die stripfiguur een enorme cult volgende in Duitsland?

Antwoord: Donald Duck

In de Verenigde Staten, zijn land van herkomst, Donald Duck is iets van een beetje speler in het pantheon van de geanimeerde karakters. In de grotere gemeenschap van de animatie, hij is bijna niemand en zelfs binnen de Disney universum hij is nog steeds een kleine bak, een bijgerecht bij het belangrijkste feest van Mickey Mouse.

Er is een plek waar Donald Duck krijgt wat hem toekomt, maar een plaats waar hij wordt aanbeden op een manier die geen enkel ander stripfiguur kunt zelfs aanpak: Duitsland. De burgers van Duitsland houd van Donald Duck.

Hoeveel ze houden van de vurige-getemperd en eigenzinnige eend? Toen Duitsland begonnen met het importeren van Amerikaanse comics in de jaren 1950 (een beweging beschouwd cultureel riskant als houdingen ten opzichte van de Amerikaanse cultuur nog steeds bewaakt en grotendeels negatief op het moment), een bepaalde comic trok de aandacht van het Duitse volk. Ge├»mporteerd door de Ehapa uitgeverij, de eerste Amerikaanse comic te bereiken Duitse kinderen was “Micky Maus”, die, zoals je misschien al geraden, gekenmerkt Disney stripfiguren.

Hoewel de strip was getiteld na de beroemde Mickey Mouse, de meerderheid van de stroken daarin gekenmerkt Donald Duck. Nu, hier is waar de twist in het verhaal in het spel komt. In plaats van het vertalen van de comics zo letterlijk mogelijk, de vertalers en redacteuren bij de uitgeverij, met name een kunsthistoricus Dr. Erika Fuchs, werden geïnstrueerd om vrijheden te nemen met de vertalingen en om zo veel Duitse cultuur mogelijk te voegen in de comics .

Als gevolg hiervan, de Donald van de VS (een vurige-getemperd brute vatbaar voor schreeuwen, conflict, en het dragen van een zure attitude) werd een erudiet, Duitse literatuur citeren, filosofische krachtpatser die in de beide verre Duitse geschiedenis en de huidige politieke gebeurtenissen in een gegraven manier US lezers nooit zou hebben verwacht.

Tot op de dag veel Duitsers crediteren Donald Duck met hen hun eerste kennismaking met de Duitse literatuur en geschiedenis geven. Niet alleen de oudere Duitsers herinneren Donald liefdevol, maar tot op de dag meer dan 40.000 maandelijkse Donald Duck Specials worden afgedrukt per maand in Duitsland en de meerderheid van hen zijn gekocht door volwassen lezers. In feite, in 2009, toen een 8000 pagina limited edition collectie van Donald Duck-strips werd geassembleerd in editie een mooie collector’s (geprijsd op bijna $ 2000 USD we kunnen toevoegen), de beperkte oplage van het boek vrijwel direct uitverkocht.

Hij zou hebben gehad om te reizen over de oceaan naar de aandacht die hij verdient, maar in Duitsland Donald is nooit het risico te worden overschaduwd door zijn beroemde vriend Mickey Mouse.

Ik heb altijd graag Donald meer dan Mickey. Donald en Goofy waren mijn favorieten als een kind (en nog steeds), gevolgd door Chip n Dale.