die ster hoogte toegevoegd $ 150.000 aan oorlogen stellen bouwkosten ster?

Antwoord: Liam Neeson

Veel van de acteurs die de Star Wars-universum bevolkt in de afgelopen dertig jaar kunnen eerder uitzonderlijk hoogten bogen. David Prowse, de Britse acteur in kostuum van Darth Vader’s, was een indrukwekkende 6 ft 6 in. Peter Mayhew, de acteur in de Chewbacca kostuum, was een torenhoge 7 ft 2 in.

Geen van de torenhoge acteurs uit de originele trilogie echter gemaakte extra kosten als gevolg van hun lengte als sets waren volle schaal en vrij analoog. Toen het tijd werd om de prequel films te filmen, te beginnen met The Phantom Menance in 1999, heeft een hoogte van acteur nogal wat veranderingen toe te voegen aan het wetsvoorstel.

Liam Neeson speelde de rol van Jedi Master Qui-Gon Jinn en op 6 ft 4 in, was het hoogste acteur op de set. De sets werden gebouwd om slechts iets groter dan de acteurs (als de rest van de set werd ingevuld met behulp van computer graphics) en de extra centimeters Neeson pochte over zijn set mates maar liefst $ 150.000 waard van arbeid en materialen toegevoegd aan de gestelde budget.