welke toetsenbordindeling is sneller dan de qwerty-configuratie?

Antwoord: Dvorak

Hoewel we leven in een moderne tijd van geavanceerde elektronica en bliksemsnelle computers de meest elementaire van interfaces, de nederige toetsenbord, dateert uit de jaren 1860. De eerste mechanische typemachine patent werd in 1867 ingediend door Christopher Latham Sholes. Het eerste type schrijver had twee cruciale fouten. De eerste: als twee toetsen in dichte fysieke nabijheid snel door een snelle typiste werden geslagen van het apparaat zou vastlopen op. Ten tweede: de huidige regel van het type is verborgen door papier wagen zo jam en fouten kunnen alleen worden ontdekt door ofwel het verhogen van het vervoer geheel of gebeurt op de fout na een hele lijn van de tekst was getypt. Sholes experimenteerde met verschillende lettercombinaties aan de jamming probleem op te lossen. Door 1873 Sholes de toetsenbordindeling had verfijnd om iets dat herkenbaar zou zijn, zij het licht door elkaar gegooid, tot een moderne typiste. In 1878 gooide hij zijn uitvinding aan de Remington and Sons. Ze accepteerden het ontwerp en maakte een paar kleine aanpassingen die inbegrepen schuifelen een paar toetsen in wat we nu herkennen als de moderne QWERTY-toetsenbord en de invoering van een lagere en hoofdletters bereikbaar via een shift-toets. Hoewel Sholes en Remington het probleem van storing sleutels, een strikt mechanisch probleem heeft opgelost, ze deed het in een zeer onpraktisch manieren. Ze vertraagd typiste door aanbrengen van de toetsen op zo’n manier om ze te snel typen houden.

Zo’n 60 jaar later, in de jaren 1930, een ander toetsenbord ontwerper kwam. Dr. augustus Dvorak en zijn broer-inlaw Dr. William Dealey waren ontzet met de slechte ontwerp van het QWERTY-toetsenbord lay-out. Ze hadden het QWERTY-toetsenbord bestudeerd en een lijst samengesteld van de tekortkomingen. Zij merkten op dat vele lettercombinaties nodig onhandige moties werden getypt met dezelfde vinger, de gewenste springen over de middelste rij, en vaak nog een hand inactief terwijl men deed al het werk voor de combinaties. Daarnaast is 30% van de typering werd gedaan op de onderste rij en 52% werd gedaan op de bovenste rij, die maar liefst 82% van de toetsaanslagen die betrokken zijn af te stappen van het huis rij en onnodig nadruk op de handen, terwijl het vertragen van de typiste naar beneden betekent.

Om deze problemen het Dvorak-toetsenbord hecht aan een reeks van design principes die onder meer te verlichten: opstelling van brieven aan het maximaliseren van afwisselend gebruik van de handen, de meest voorkomende letters en diagraphs (letter paren die een fonetische eenheid) zijn het makkelijkst te typen-70% van de de toetsaanslagen op een Dvorak-toetsenbord bevinden zich op de middelste rij, in tegenstelling tot de 18% op een QWERTY-toetsenbord-de minst voorkomende letters zijn op de onderste rij, en tenslotte gemeenschappelijke typepatronen vloeien voort uit de buitenrand naar het midden van het toetsenbord. Waarom van de buitenste rand van het centrum? Tik je vingers op het dichtstbijzijnde oppervlak. De gekwalificeerde meerderheid van de mensen tik op natuurlijke wijze hun vingers van pink tot wijsvinger, Dvorak en zijn broer waren sticklers voor het maximaliseren van de efficiƫntie en ze probeerden op te nemen elke stam-reducerende en snelheid toenemende trick in hun toetsenbordindeling. De broers een patent ingediend voor het Dvorak-toetsenbord in 1936.

Ondanks de toename in snelheid, de daling van spanningsverwondingen en de totale toename van de efficiƫntie DVORAK toetsenbord niet aanslaan om verschillende redenen. Dvorak en zijn broer introduceerde hun toetsenbordindeling tijdens de Grote Depressie toen bedrijven ziek konden veroorloven om hun soort schrijver voorraden revisie, de Tweede Wereldoorlog was direct om de hoek en de meeste fabrieken werden retooled voor de oorlog (met inbegrip van type schrijver fabrieken), en een over alle weerstand tegen de goedkeuring door typisten al vloeiend in het gebruik van het QWERTY-toetsenbord. Op dit punt in de geschiedenis van de Dvorak van de lay-out wordt algemeen beschouwd als een hele betere optie, maar helaas weinig willen gaan door de inspanning van het leren van een nieuwe manier van typen.