die iconische sci-fi film werd afgesnauwd voor een Academy Award in cgi-effecten?

Antwoord: Tron

Uitgebracht in 1982, werd Sci-Fi cult-klassieker Tron genomineerd voor diverse onderscheidingen, waaronder Academy Award nominaties voor Best Costume Design en Best Sound. Wat is fascinerend over de nominaties voor Tron, een zwaar-CGI verbeterde film-publiek wowing special effects opgenomen, was dat de Academy weigerde om een ​​nominatie voor Beste Special Effects steunen, omdat de effecten zijn computer gegenereerd.

Regisseur Steven Lisberg, in een interview met de San Francisco Gate, legde uit “The Academy dacht dat we bedrogen door het gebruik van computers.” In latere jaren-CGI gebaseerde special effects zou een steunpilaar geworden en door de Academie volledig geaccepteerd.

Als een interessante kanttekening: in 1997, 15 jaar na de release van de film, de Academy geëerd Ken Perlin met een Academy Award voor Technical Achievement voor zijn uitvinding van Perlin Noise, een computer visuele effect creëerde hij voor Tron. Perlin Noise is een type van de computer gegenereerde fractal gradiënt gebruikt om water, vuur, en andere elementen te simuleren en is nog steeds in gebruik.